Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

ama şimdi ben oruç tutmak istiyorum bayrama kadar sahurda ilacı alsam bayramdan sonra sabah almaya başlasam bu doz değişimi beni çok etkiler mi?Böyle bi sorun yaşayan var mı acaba?

Dozu eksik mi alacaksınız tam anlamadım.Yoksa saat değişikliği gece alırken sabah alma durumumu?Dozu eksik almayın bence ama saat değişikliğini ayarlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
merhaba kızlar

yorgunluk
saç dökülmesi
kilo verememe
kas ağrıları
kabızlık
gözlerde şişme
adet ağrıları

bu belirtilerin hepsi bende var TSH baktır dediler, hangi rakamlar arası yüksek ve ya düşük. birde tedavisi ilaç tadavisi mi, ilaçları aldıktan sonra bu problemlerde azalma büyük ölçüde olur mu, tedavi olanınız, doktor-hastane önerileriniz var mı? gebe kalmada zor olacağını söylüyorlar acaba doğru mu?

Dozu eksik mi alacaksınız tam anlamadım.Yoksa saat değişikliği gece alırken sabah alma durumumu?Dozu eksik almayın bence ama saat değişikliğini ayarlayabilirsiniz.

Dozu eksik almayacağım saat değişikliği yapacağım ....Eksik olduğunu ilacı doktor artırınca daha iyi anladım...

Evet bunlar tiroitin belirtileri arasında.Adet ağrısı hariç gibi.İlacı kullandıktan sonra yavaş yavaş vucut toparlıyor.ilk ay biraz fark ediyorsunuz.İkinci ay daha iyiye gidiyor.3-4 ay sonra eski enerjinize kavuşuyorsunuz.Tedavi görürsen vucut normale döndüğünden hamile kalmama durumu söz konusu olacağını sanmıyorum.Sonuçta hormon bozukluğu bu hastalık.Hormonlar bozukken hamile kalma durumuda zor olur.Normale döndüğünde hormonlar, sebep ortadan kalkmış olur canım.

Cevabin icin tesekkurler.... Her demir eksikligi troidmi oluyor ... Oglumda hicbir priblem yok bu tahlilu
Ide alerji icin yaptirmistik gelisimi herseyi normal....peki ne yapmam lazim bu hastalik gecicimi ilerde bir problem yaratirmi.... 4 eylulde randevum var dedigin kan tahlillerini yaptirayimmi yoksa belirli bir sure sonra gwcermi.....

Tiroit tahlillerle çıkar.Her demir eksikliği olan tiroit değildir canım.Allah sağlık versin bebişinize, gelişimi etkileyeceğini sanmıyorum.Bu hastalık geçicimi derken bulaşıcımı anlamında sordunuz yoksa tedavi olur biter anlamındamı.Başkasına geçmez bulaşıcı değil.Tedaviyle değerler normale döner.Ailede tiroiti guatrı olan varsa etken diyorlar yani ırsi.Sadece demir eksikliği ile bu teşhis konmaz.Daha önce yazdığım tetkikler yapılır gerekli görülürse boğazdan ultrason çekilir.Tiroit hormondur boğazımızda 20gr lık birşey.Bunun çalışıp çalışmaması nodül olması vs.bütün vücudu etkiler.Anladığım kadarı ile tam teşhis konmamış.Bu konunun uzmanı endokronoloji doktorlarıdır.İnşallah yardımcı olabilmişimdir bilgim dahilinde.

benim zaten uykum ağır diyordum ben ancak ameliyattan sonra doz yeterli gelmemiş demek ki ben farkında değilim ama yataktan kalmak istemiyordum sürekli bi uyuşukluk ,.Evin içinde çocuğuma çok çabuk sinirleniyordum adet sürem uzadı...Deme ki hepsi ilac dozu ile alakalıymış...Ben dünden beri artırılmış dozla devam edeceğim ancak.Sesimi bi de ben duyayım nasıl çıkıyor diye tele kaydedip dinledim....korkunç Baba filmindeki bi sahneden fırlamış gibiydi yada biri beni boğuyormuş ta sesim çıkmıyormuş gibi...2 gündür tarçın kaynatıp içiyorum iyi gelir belki diye .....

Fazlaca ayrintili anlattin yardimci oldugun icin tessekkurler....benim oglumda alerji problemi vardi bunun icin ayrintili kan tahlili yapti gecen ay sonuclarini dr gosterdim bir tahlil normalin altindaydi sebebini sordum troid dedi bogazini elledi kakasi normalmi diye sordu ailede amcamin kizinda var omru boyunca o ilaclari kullanmasi gerekiyormus.... Bende dusuk olan degere baktim demir eksikligiymis.... Dr sordum yapmam gereken birsey varmu yok dedi sadece pogaca tarzi seyler verme burda kuason onu verme yeterli dedi.... Demir eksikliginde bebeklerde ne olur bilmiyorum ama dr troid icin tahlil istemedi bende korktum uzman bir dr goturmelimiyim yada ultrason bogazdan cektirmelimiyim oglumun dusuk olan testi FERRITINE normal deger 100_300 arasi benim oglanin 87 cikti ac karnina yapilan test bu diger butun testler normal bu troid oldugunumu belirtiyor.... Offf farkindayim kafani sisirdim ama ne bilim ilk defa tahlil yaptirdim benim korkum omru boyunca ilaca mahkum kalmak... Nette arastirdim ya troiddi yada demir eksikligi emin degilim bebeklerde gelisme geriligi boy kisaligina neden oluyormus ondan dedim yani..

çok teşşekkür ederim toprakcım, yarın özel bi hastaneye gidip rutin bir kan testi yapmak istiyorum T3,T4, TSH deyip bi baktırcam. bakalım değerler nasıl, nasıl bi tedavi uyguluyacak, paylaşırım. teşekkürler tekrar.

Bilgim dahilinde yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.Öncelikle gittiğin doktor önemli.Alerjisi varsa çocuk alerji uzmanına götürmelisin.Yani ihtisası çocuk alerjisi üzerine olsun.Onlar gerekli tektikleri yapıp neye alerjisi olduğunu bulurlar.Yaptırdığın test protein yani demirin vucutta depo şekli.Değerler bebeğe,çocuğa,erişkine ve hatta yapılan hastaneye göre değişir.İnternetten baktım normal değerler 1 le 5 yaşta 12-140 bu değere göre normal.Evladın o senin tabiki kormakta haklısın.Ben hep şunu söylerim doğru doktor ve en başı osun.Doktor doktor gezmektense bu işin arbabı iki doktor yeterli.Bulunduğun şehrin araştırma hastanelerine bak çocuk alerjisi üzerine doç,prof doktor araştır.Önce bunu hallet derim nacizane fikrim.Ultrason doktor gerekli görürürse yaptır canım.İçim rahatlasın diye değil.Bu idrar tahlili değil ki.Al idrarını götür.Allah düşürmesin eksikte etmesin sonuçta hastaneye sokuyorsun bebişi mikrobu var,radyasyonu sırf içim rahatlasın diye ne gerek.Yine yazıyım demir tahlili tek başına tiroti düşündürtmez.

Son düzenleme:

Canım şimdi senin dediğin deger Türkiye'de geçerli burda 100-300 arası bebegimkide 87 çıktı Dr sebebini sorduğumda troid dedi bebeğimde 7 aylikken başlayan sadece karin bölgesinde kabartilar çıkıyordu birçok Dr gösterdim sadece krem yada srup verdiler alerji uzmanlarına sorduğumda deri testi sadece 3 yasından sonraki cocuklara yapılıyormuş oncesi olmazmış en son kan testi yaptırdım birkaç seye bakıldı alerji icin ama negatif çıktı Dr hemen nasil troid dedi bende şaşırdım bu topigi görünce sorayım dedim çünkü burdaki drlara fazla güvenmiyorum önümüzdeki ay kontrolünde tekrar soracam tatmin olmazsam aile Dr goturecem aile Dr çok iyi ne yazikki Fransa'nın dr iyisini bulmak şans isi anneler bu konuda cocukları icin endişeleniyor yapmam gereken birşey varsa geç kalmak istemem tabi ve yine ne yazikki biz birşeylerin üstünde durmadikca onlar yapılması gereken şeyi yapmıyorlar onun icin hep bilinçli bir anne olmak istiyorum ve gerekiyorsa bütün testleri aile Dr kendim isticem hangi test gerekiyorsa ama dediğin gibi ferritine testi troid olduğunu göstermez dımi teyzemde almanyada dr birde ona sorayim cunku ilk troidi duydugumda cok uzuldum peki oglumda demir eksikligi varsa ilac felan onerilmezmi yada yapilmasi gereken birsey yokmu kusura bakma zamanini cok aldim tekrardan zaman ayirdigin icin tesekkur ederim

Evet canım tek bir test tiroit olduğunu göstermez.Sen gelişiminin normal olduğunu yazdın.Tiroit olan çocuklarda gelişme geriliği, kilo almaya eğilim, kabızlık, cilt kuruluğu, halsizlik, aşırı uyuma, zihinsel yavaşlama, üşüme gibi belirtiler olurmuş.Kafana çok takıyorsan kan testlerini yaptır.Tahlil sonucuna görede gerekli görülürse ultrasonda çekilir.Değer anormal düşük değil bence o yüzden ilaç vermemiş olabilirler.Anladığım kadarı ile bir alerjik durum söz konusu.Yediklerine ve giydirdiklerine dikkat et.Kabartılar ne zaman çıkıyor çoğalıyor.Çıktığında yada çoğaldığında bir gün öncesinden yediklerini ve ne giydiğini yaz.Tekrarladığında yine yaz.Böylelikle takiple bulabilirsin.Benim çocuğumda da alerjik astım vardı .Doktor 5 yaşından sonra dedi testler için.Ancak nefes almada zorlanma falan olursa daha erken yapılabilir demişti.Beş yaşına kadar çocuk doktorunun tedavisi ile devam ettik.Sonrada çocuk alerji uzmanına yönlendirdi.Testler falan yapıldı.Çok şükür geçti.Annelik çok güzel bir duygu ama çok da zor.Çocuk yetiştirmek dünyanın en büyük sanatı bence.Bilinçli anne olmak istiyorsan bol bol oku.Çocuk gelişimi ile ilgili yaş guruplarına göre kitaplar var.Anne,baba çocuk iletişimi falan.Daha yolun başındasın.Ama unutma bazen fazla bilgi yüktür insana.Anladığım kadarı ile yaşında küçük.Birlikte büyürsünüz oğluşunla.Ama hayatını çocuğunun üzerine kurma.Son yazdıklarım zor gelebilir sana ama bunu yıllar sonra anlarsın.Sağlıklı bol gülücüklü yıllar oğluşuna.Allah iyilerle karşılaştırsın.
Zamanımı almıyorsun merak etme.Burda olduğum sürece yardımcı olmaya çalışırım bilgim dahilinde.Çocuk dendimi benim için akan sular durur.Çok şükür deneyimliyimde Dostçakal

Ben 26 yaşındayım bu 2.oglum ilk oglum 5,5 yasında çok şükür onda hiçbir problem yasamadim alerji artık eskisi gibi değil bir anda çıkıyor biranda kayboluyor acaba bazen terledigi zaman olurda ondanmi oluyor diye düşünüyorum astım alerjik değil nefes alış verisinde bir problem yok sadece kilosu yasına göre biraz fazla ilk oglumda kiloluydu şimdi ise tam tersi çok zayıf bu küçüğü biraz daha fazla gerçi ben kucukken kiloluymusum eşimde.....malesef nette herseyi çok fazla araştırıyorum çünkü doktorlara güvenmiyorum hamileliklerimde ozellikle çok güvensizlik yasadım hiçbirşeyin üstüne düşmüyorlar herseyi normal görüyorlar mesela ablamın oğlu iki aylikti kusma ve kafada titreme oluyordu Dr kackere götürdüler normal dendi hep teyzem Dr ablam ona sormuş teyzemde bur filmin adını vermiş Dr bu testi isteyin demiş ablamda bu testi istedi drdan ve filim çekildi sonuc midede yara çıktı mama yedikten sonra migdeyi yakıyormuş Buda kusmaya ve titremeye neden oluyormuş teyzem demeseydi Dr ne araştıracaktı nede sebebi bilinecekti onun icin kendim hep araştırıyorum birşeyleri ne yapılması gerekiyor Dr yaklaşımı normalmi yoksa ilgilenmiyormu uzun oldu birşey daha anlatım komşumuzun oğlunun pipisi çok küçüktü ve yumurtaliklari yoktu idrarinida zor yapıyordu ası yapılan yere göstermiş normal demişler git bu ilacı kullan 9 ay boyunca sonra düzelir demişler ben bunu duyunca sok oldum cocuğu alıp pediatrina götürdük muane edildi Dr bu normal değil dedi büyük bir hastaneye yönlendirildi birçok test ve cocuğun yumurtaliklari böbrekte oldugu öğrenildi iki defa ameliyat geçirdi halada tedavi devam ediyor sindi 4 yasında o Dr kalsaydı belki şimdi çok geç olacaktı gerçi anneside biraz vurdum duymaz yani ben olmasaydım belkide hiç tedavi olmicakti bunun gibi birçok değişik seyler duydum çok iyi drlarda var tabi ama bulmak sans ısı onun icin Dr önemsiz görse bile yinede araştırıyorum emin olmak icin gerekirse teyzeme soruyorum saolsun her konuda yardımcı oluyor paran varsa Türkiye doktorları çok iyi

merhaba öncelikle.. umarım ilgilenir cevap verirsiniz :) ben geçen yıl kist ameliyati oldum küçüklugumden bugün e sürekli yüzdüğüm için hiç kilo problemim olmadı ama doktor 1sene yüzmeyi ve aşırı hareketi yasakladı o yüzden vücudum kendini bıraktı. annem de iki sene önce guatr çıktı normalde çok fazla zayıf olan annem birden tombik bişe olmaya başladı yürüyemiyordu ayakları yüzü her yeri sisti yorgunluk saç dökülmesi filanaç kullandı şimdi eski kilosunda çok şükür. fakat ben son 3aydır çok fazla kilo almaya başladım veremiyorum son iki haftadr d saçım çok dokuluyor boğazım şişti ve inanılmaz derecede yorgun hissediyorum kendimi sabahları ellerim ayaklarm daha da şisiyor sanırım ödem.. özellikle yuzum.. henüz gitmedim doktora. hangi bölüme hangi testleri yaptıracağımı bilmiyorm eger tahminlerm doğru çıkarsa ve ilaçla geçecek seviyede ise eski kiloma dönebilirmiyim. saçlarm duzelirmii ( .s neolur yardmci olun şimdiden teşekkurler

guatr var mı diye baktırmak istersen nükleer tıp veya enokrinoloji'ye gitmeni öneririm geçmiş olsun

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun.Aslında guatrın bölümü endokronoloji.Dahiliye de tahlilleri yapıyor.İlaç kullandıktan sonra ödemler şişler gidiyor.Saç için zaman lazım.Dökülenin yerine gelmesi uzaması zaman alıyor.Bir an önce baktırmanızda yarar var.Genetik hastalık.Yorgunluk uyku halleri,halsizlik ,depresyon belirtileri bunları yaşamaktansa tedaviye başlayıp normal yaşama dön.İlaç kullandıktan üç ay sonra vücut kendine geliyor.İlk ay biraz rahatlıyor ve her geçen gün daha iyiye gidiyor.

size de çoook ama çoook teşekkürler okadar sıkıntı yaptm ki korkudan doktora gitmiyordum gerçekten çok teşekkür ederim

selam arkadaşlar benimde sizler gibi tiroit sorunum var ben mayıs ayında tiroit kanseri teşhisiyle ameliyat oldum tromel kullandım ve diyet yaptım hazirandada atom tedavisi gördüm yalnız ameliyattan sonra bir ay içinde yumurtalık ameliyatıda oldum yumurtalığım ve apantisimde alındı atomdan sonrada levatiron denilen ilacı kullanıyorum benim sorunum ameliyattan sonra ve atomdan sonra adet gördüm ağustos ayında ve şimdiye kadar henüz adet görmedim çok huzursuzum evde gebelik testi yaptım negatif çıktı ama ben yine çok huzursuzum benim gibi olanlar varmı o yüzden sokağa bile çıkmıyorum yolda olabilirim diye gününüde bilemiyorum hamile olabilirmiyim acaba ayrıca saçlarım çok dökülüyor kısa kestirdim ama yine dökülüyor sizler ne yaptınız zaman zaman boğazımda ağrı oluyor tiroitimin hepsi alındı cerrah paşaya gidiyorum ama dr hiç ayrıntılı bilgi vermiyor ne olur benim gibi olanlar beni aydınlatsın çok sıkıcı bir hastalık allah hepimize şifa versin ayrıca bana iki sene hamile kalmamamı söyledi dr yalnız ilacı ikiye çıkartıktan sonra adet görmedim acaba ne yapayım normalmi bana yazın

Son düzenleme:

Çok büyük geçmiş olsun.Nedense doktorların ağzından iplikle laf alınıyor.Özele gittin mi parana cevap veriyorlar ama Allah ıslah etsin.Başka bir doktora daha danış,belki seni aydınlatır.Tiroit adet dönemlerini de etkiliyor.Daha çok yeni sanırım.İlaçtan sonra vücudun kendine gelmesi en az 3 ay demişti doktorum.İlacı kullanmaya başladıktan bir ay sonra biraz toparladım.Sonraki aylar daha rahat olmaya başladım.Saç dökülmesi de yapıyor maalesef.Vitamin eksikliği özellikle demir eksikliği de yaptığından vitamin veriyorlar ayrıca.Bunlar dökülmeyi azaltıyor.Dökülenin yerine çıkması da zaman alıyor doğal olarak.Genel cerrah Dr. Ali Durmuş okmeydanı ssk hastanesinde.Onada bir görün tahlillerini göster istersen ilgili bir doktor.Tekrar geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…