ama şimdi ben oruç tutmak istiyorum bayrama kadar sahurda ilacı alsam bayramdan sonra sabah almaya başlasam bu doz değişimi beni çok etkiler mi?Böyle bi sorun yaşayan var mı acaba?
Dozu eksik mi alacaksınız tam anlamadım.Yoksa saat değişikliği gece alırken sabah alma durumumu?Dozu eksik almayın bence ama saat değişikliğini ayarlayabilirsiniz.
merhaba kızlar
yorgunluk
saç dökülmesi
kilo verememe
kas ağrıları
kabızlık
gözlerde şişme
adet ağrıları
bu belirtilerin hepsi bende var TSH baktır dediler, hangi rakamlar arası yüksek ve ya düşük. birde tedavisi ilaç tadavisi mi, ilaçları aldıktan sonra bu problemlerde azalma büyük ölçüde olur mu, tedavi olanınız, doktor-hastane önerileriniz var mı? gebe kalmada zor olacağını söylüyorlar acaba doğru mu?
Öncelikle geçmiş olsun.Tirot tahlillerinde öncelikle T3 T4 TSH değerlerine bakıyorlar.Tiroit hastalarının demir değerleri düşük çıkıyor.Doktorum tiroite bağlı demişti ama demir ile ilgili bir ilaç vermedi.Tiroit ilacı kullanıyorum değerlerim eskisine göre daha iyi.Altı ay öncesi yapılan tahlillerimde tiroit yoktu.Altı ay sonra tekrarlandığında çıktı ortaya.Endokronoloji doktoruna gidin bence.Tekrar geçmiş olsun minişe.Üzülmeyin en azından çaresi olan bir rahatsızlık.
Cevabin icin tesekkurler.... Her demir eksikligi troidmi oluyor ... Oglumda hicbir priblem yok bu tahlilu
Ide alerji icin yaptirmistik gelisimi herseyi normal....peki ne yapmam lazim bu hastalik gecicimi ilerde bir problem yaratirmi.... 4 eylulde randevum var dedigin kan tahlillerini yaptirayimmi yoksa belirli bir sure sonra gwcermi.....
Evet bunlar tiroitin belirtileri arasında.Adet ağrısı hariç gibi.İlacı kullandıktan sonra yavaş yavaş vucut toparlıyor.ilk ay biraz fark ediyorsunuz.İkinci ay daha iyiye gidiyor.3-4 ay sonra eski enerjinize kavuşuyorsunuz.Tedavi görürsen vucut normale döndüğünden hamile kalmama durumu söz konusu olacağını sanmıyorum.Sonuçta hormon bozukluğu bu hastalık.Hormonlar bozukken hamile kalma durumuda zor olur.Normale döndüğünde hormonlar, sebep ortadan kalkmış olur canım.
Fazlaca ayrintili anlattin yardimci oldugun icin tessekkurler....benim oglumda alerji problemi vardi bunun icin ayrintili kan tahlili yapti gecen ay sonuclarini dr gosterdim bir tahlil normalin altindaydi sebebini sordum troid dedi bogazini elledi kakasi normalmi diye sordu ailede amcamin kizinda var omru boyunca o ilaclari kullanmasi gerekiyormus.... Bende dusuk olan degere baktim demir eksikligiymis.... Dr sordum yapmam gereken birsey varmu yok dedi sadece pogaca tarzi seyler verme burda kuason onu verme yeterli dedi.... Demir eksikliginde bebeklerde ne olur bilmiyorum ama dr troid icin tahlil istemedi bende korktum uzman bir dr goturmelimiyim yada ultrason bogazdan cektirmelimiyim oglumun dusuk olan testi FERRITINE normal deger 100_300 arasi benim oglanin 87 cikti ac karnina yapilan test bu diger butun testler normal bu troid oldugunumu belirtiyor.... Offf farkindayim kafani sisirdim ama ne bilim ilk defa tahlil yaptirdim benim korkum omru boyunca ilaca mahkum kalmak... Nette arastirdim ya troiddi yada demir eksikligi emin degilim bebeklerde gelisme geriligi boy kisaligina neden oluyormus ondan dedim yani..
Bilgim dahilinde yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.Öncelikle gittiğin doktor önemli.Alerjisi varsa çocuk alerji uzmanına götürmelisin.Yani ihtisası çocuk alerjisi üzerine olsun.Onlar gerekli tektikleri yapıp neye alerjisi olduğunu bulurlar.Yaptırdığın test protein yani demirin vucutta depo şekli.Değerler bebeğe,çocuğa,erişkine ve hatta yapılan hastaneye göre değişir.İnternetten baktım normal değerler 1 le 5 yaşta 12-140 bu değere göre normal.Evladın o senin tabiki kormakta haklısın.Ben hep şunu söylerim doğru doktor ve en başı osun.Doktor doktor gezmektense bu işin arbabı iki doktor yeterli.Bulunduğun şehrin araştırma hastanelerine bak çocuk alerjisi üzerine doç,prof doktor araştır.Önce bunu hallet derim nacizane fikrim.Ultrason doktor gerekli görürürse yaptır canım.İçim rahatlasın diye değil.Bu idrar tahlili değil ki.Al idrarını götür.Allah düşürmesin eksikte etmesin sonuçta hastaneye sokuyorsun bebişi mikrobu var,radyasyonu sırf içim rahatlasın diye ne gerek.Yine yazıyım demir tahlili tek başına tiroti düşündürtmez.
Canım şimdi senin dediğin deger Türkiye'de geçerli burda 100-300 arası bebegimkide 87 çıktı Dr sebebini sorduğumda troid dedi bebeğimde 7 aylikken başlayan sadece karin bölgesinde kabartilar çıkıyordu birçok Dr gösterdim sadece krem yada srup verdiler alerji uzmanlarına sorduğumda deri testi sadece 3 yasından sonraki cocuklara yapılıyormuş oncesi olmazmış en son kan testi yaptırdım birkaç seye bakıldı alerji icin ama negatif çıktı Dr hemen nasil troid dedi bende şaşırdım bu topigi görünce sorayım dedim çünkü burdaki drlara fazla güvenmiyorum önümüzdeki ay kontrolünde tekrar soracam tatmin olmazsam aile Dr goturecem aile Dr çok iyi ne yazikki Fransa'nın dr iyisini bulmak şans isi anneler bu konuda cocukları icin endişeleniyor yapmam gereken birşey varsa geç kalmak istemem tabi ve yine ne yazikki biz birşeylerin üstünde durmadikca onlar yapılması gereken şeyi yapmıyorlar onun icin hep bilinçli bir anne olmak istiyorum ve gerekiyorsa bütün testleri aile Dr kendim isticem hangi test gerekiyorsa ama dediğin gibi ferritine testi troid olduğunu göstermez dımi teyzemde almanyada dr birde ona sorayim cunku ilk troidi duydugumda cok uzuldum peki oglumda demir eksikligi varsa ilac felan onerilmezmi yada yapilmasi gereken birsey yokmu kusura bakma zamanini cok aldim tekrardan zaman ayirdigin icin tesekkur ederim
merhaba öncelikle.. umarım ilgilenir cevap verirsiniz :) ben geçen yıl kist ameliyati oldum küçüklugumden bugün e sürekli yüzdüğüm için hiç kilo problemim olmadı ama doktor 1sene yüzmeyi ve aşırı hareketi yasakladı o yüzden vücudum kendini bıraktı. annem de iki sene önce guatr çıktı normalde çok fazla zayıf olan annem birden tombik bişe olmaya başladı yürüyemiyordu ayakları yüzü her yeri sisti yorgunluk saç dökülmesi filanaç kullandı şimdi eski kilosunda çok şükür. fakat ben son 3aydır çok fazla kilo almaya başladım veremiyorum son iki haftadr d saçım çok dokuluyor boğazım şişti ve inanılmaz derecede yorgun hissediyorum kendimi sabahları ellerim ayaklarm daha da şisiyor sanırım ödem.. özellikle yuzum.. henüz gitmedim doktora. hangi bölüme hangi testleri yaptıracağımı bilmiyorm eger tahminlerm doğru çıkarsa ve ilaçla geçecek seviyede ise eski kiloma dönebilirmiyim. saçlarm duzelirmii( .s neolur yardmci olun şimdiden teşekkurler
merhaba öncelikle.. umarım ilgilenir cevap verirsiniz :) ben geçen yıl kist ameliyati oldum küçüklugumden bugün e sürekli yüzdüğüm için hiç kilo problemim olmadı ama doktor 1sene yüzmeyi ve aşırı hareketi yasakladı o yüzden vücudum kendini bıraktı. annem de iki sene önce guatr çıktı normalde çok fazla zayıf olan annem birden tombik bişe olmaya başladı yürüyemiyordu ayakları yüzü her yeri sisti yorgunluk saç dökülmesi filanaç kullandı şimdi eski kilosunda çok şükür. fakat ben son 3aydır çok fazla kilo almaya başladım veremiyorum son iki haftadr d saçım çok dokuluyor boğazım şişti ve inanılmaz derecede yorgun hissediyorum kendimi sabahları ellerim ayaklarm daha da şisiyor sanırım ödem.. özellikle yuzum.. henüz gitmedim doktora. hangi bölüme hangi testleri yaptıracağımı bilmiyorm eger tahminlerm doğru çıkarsa ve ilaçla geçecek seviyede ise eski kiloma dönebilirmiyim. saçlarm duzelirmii( .s neolur yardmci olun şimdiden teşekkurler
guatr var mı diye baktırmak istersen nükleer tıp veya enokrinoloji'ye gitmeni öneririm geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun.Aslında guatrın bölümü endokronoloji.Dahiliye de tahlilleri yapıyor.İlaç kullandıktan sonra ödemler şişler gidiyor.Saç için zaman lazım.Dökülenin yerine gelmesi uzaması zaman alıyor.Bir an önce baktırmanızda yarar var.Genetik hastalık.Yorgunluk uyku halleri,halsizlik ,depresyon belirtileri bunları yaşamaktansa tedaviye başlayıp normal yaşama dön.İlaç kullandıktan üç ay sonra vücut kendine geliyor.İlk ay biraz rahatlıyor ve her geçen gün daha iyiye gidiyor.
selam arkadaşlar benimde sizler gibi tiroit sorunum var ben mayıs ayında tiroit kanseri teşhisiyle ameliyat oldum tromel kullandım ve diyet yaptım hazirandada atom tedavisi gördüm yalnız ameliyattan sonra bir ay içinde yumurtalık ameliyatıda oldum yumurtalığım ve apantisimde alındı atomdan sonrada levatiron denilen ilacı kullanıyorum benim sorunum ameliyattan sonra ve atomdan sonra adet gördüm ağustos ayında ve şimdiye kadar henüz adet görmedim çok huzursuzum evde gebelik testi yaptım negatif çıktı ama ben yine çok huzursuzum benim gibi olanlar varmı o yüzden sokağa bile çıkmıyorum yolda olabilirim diye gününüde bilemiyorum hamile olabilirmiyim acaba ayrıca saçlarım çok dökülüyor kısa kestirdim ama yine dökülüyor sizler ne yaptınız zaman zaman boğazımda ağrı oluyor tiroitimin hepsi alındı cerrah paşaya gidiyorum ama dr hiç ayrıntılı bilgi vermiyor ne olur benim gibi olanlar beni aydınlatsın çok sıkıcı bir hastalık allah hepimize şifa versin ayrıca bana iki sene hamile kalmamamı söyledi dr yalnız ilacı ikiye çıkartıktan sonra adet görmedim acaba ne yapayım normalmi bana yazın