Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde kontrol için tıp fakültesine cerrahpaşaya gittim, ilaç kullanıyorum dedim.
İlk başladığımda TSH 6.5 çıkmıştı, şimdi 1.5 çıkıyor diye belirttim. Kadın TSH 6.5 iken ne şikayetleriniz vardı diye sordu. İsteksizlik, aşırı halsizlik, depresyon, unutkanlık , kilo dedim.
O ise TSH 10 un altında böyle belirtiler vermez, internetten araştırıp etkilenmişinizdir sizinkisi psikolojikmiş deyip, dosyamada depresif yazdı ya! Sanki önemsiz bir durum da ben abartıyorum gibi davrandı. Özel hastanedeki doktor ise hemen ilaç yazmıştı. Ve bendeki bu şikayetler tamamen geçmişti. Bir de tıp fakültesinde 6 ay sonraya USG randevusu veriyorlar. Açıkçası bir daha gitmeyeceğim. Sigortamız var ama faydalanamıyoruz. Güya sağlık sistemi düzelmiş. Çok üzücü bir durum. Acaba devlet hastaneleri nasıl giden var mı acaba?
Merhaba Arkadaşlar,
Troidden şüphelenmeye basladım. Belirtiler o yönde tabii okuduğum kadarıyla. Hangi doktora görünmeliyim? Hastanede bu hastalık icin hangi bölümden randevu almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
birde cerrahpaşaya gitmişsiniz yani,ben ilk tiroidimin yüksek olduğnu öğrendiğimde üniversite hastanesine gitmiştim,yeni dr olmuş bi bayan vardı,çok ilgilenmiştiMerhaba arkadaşlar. Geçenlerde kontrol için tıp fakültesine cerrahpaşaya gittim, ilaç kullanıyorum dedim.
İlk başladığımda TSH 6.5 çıkmıştı, şimdi 1.5 çıkıyor diye belirttim. Kadın TSH 6.5 iken ne şikayetleriniz vardı diye sordu. İsteksizlik, aşırı halsizlik, depresyon, unutkanlık , kilo dedim.
O ise TSH 10 un altında böyle belirtiler vermez, internetten araştırıp etkilenmişinizdir sizinkisi psikolojikmiş deyip, dosyamada depresif yazdı ya! Sanki önemsiz bir durum da ben abartıyorum gibi davrandı. Özel hastanedeki doktor ise hemen ilaç yazmıştı. Ve bendeki bu şikayetler tamamen geçmişti. Bir de tıp fakültesinde 6 ay sonraya USG randevusu veriyorlar. Açıkçası bir daha gitmeyeceğim. Sigortamız var ama faydalanamıyoruz. Güya sağlık sistemi düzelmiş. Çok üzücü bir durum. Acaba devlet hastaneleri nasıl giden var mı acaba?
ben özele 1kere gittim,geçen ay o da,kadındoğum dr um o hastanedeydiBen de özel hastanede bir doktor buldum ona gidiyorum. Ama tahliller ultrason bir sürü para vermek çok sıkıntı veriyor. Senin doktorun kim bu arada. İyi bir doktor mu? Allah şifalar versin.
biri de bana yardımcı olur mu ki??? bişey sorcam da..
ben doktora qittim kan testi yaptı bi de ulturason istedi.. neyse donuçlarda şu yazıyo
ön tanı: E04.2 toksik olmayan multinodüler guatr
sağ lobu:12x13x52mm
sol lobu: 17x10x41mm
istmus kalınlığı 2.5mm ölçülmüştür..
kan testinde TSH 2.41 free T4 1.31
doktor baktı we bişeyin yok dedi... oysa o doktor başka birine de aynısını demiş ama kadının zehirli quatr çıkmış.. açıkçası qüwenmedim doktora.. sence sonuç nedir?
Merhaba Arkadaşlar,
Troidden şüphelenmeye basladım. Belirtiler o yönde tabii okuduğum kadarıyla. Hangi doktora görünmeliyim? Hastanede bu hastalık icin hangi bölümden randevu almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde kontrol için tıp fakültesine cerrahpaşaya gittim, ilaç kullanıyorum dedim.
Teşekkürler.
Netten çok araştırdım, bir sürü makale okudum kendi kendime şüphelenirken bile.
Bir doktorun makalesinde; yanlış teşhis sonucu bir çok kişinin psikolağa yönlendirildiğini, antidepresan ilaçlar vs kullandıklarını fakat durumlarında da hiçbir değişiklik olmadığını çünkü altta yatan asıl sebebin tedavi edilmesi gerektiğini okumuştum.
Tecrübelerimizle de sabit ki; haklılar!
Ayrıca TSH normalin üzerinde çıkınca diğer değerlere de bakıyorlarya.. T3, T4'e. T3, T4 normal değerlerinde olup, TSH normal değerlerde değilse, yine de tedavi edilmesi gerekiyormuş. (Sanırım bu duruma subklinik deniliyor.Tedavi edilmezse ileri ki dönemde, hipotiroidi görülüyormuş bir çoğunda.
Troid hastalıkları Hayat boyu sürmesi gereken bir tedavi olup; subklinik vakalarda düzelme görüldüğünde, tadaviye devam etme gereği olmadan tam bir iyileşme de olabiliyormuş.
Canım seninle bir topicte konuşmuştuk.saç uzatma topiğiydi. soya yağıyla ilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam.dr'a gideceğini söylemiştin.tereddüt ettiysen başka bir dr'a da git canım.
İnşallah birşey yoktur .
arkadaşlar direk endokrine gidilebiliyor muyuz?
yoksa dahiliyenin falan sevk etmesi mi gerekiyor?
endokrinin olduğu biyere gidersen direk endokrine git..eğer o yoksa dahiliyeye gidersin..
teşekkür ederim canım,peki dahiliye de insülin direnci,şeker,tiroid falan testi yapıyor mu?
illa endokronoloji mi olmalı?
dahiliye dr u da yazıyor bu testleri. benim de dahiliye dr istemişti ilk defa tiroid testi falan sonra endokrin dr takibine gir demişti.
teşekkürler cevap için,o zaman benim ilk olarak endokrinolojiye gitmeme gerek yok,bu testler için dahiliyeye gitsem yeter yani,endokrinci her hastanede yok da,
bu arada bana gülmezler dimi herhangi bir şikayetim yokken ben şu şu testleri istiyorum diyince:)))