merhaba kızlar bende bişey sormak istiyorum hipotiroid hastayım 20 gündür euthrox 50 mgc kullanıyorum. tsh: 6 çıkmıştı en son ama ne kadar süre içinde düzene girer acaba bide hamile kalabilir miyim ya da hamile kalırsam bebeğe bi zararı olur mu?? iyi ki bişey soracaktım ne çok şey sordum dimi ama:))))))))) şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler .... Sevgiler...
merhaba kızlar bende bişey sormak istiyorum hipotiroid hastayım 20 gündür euthrox 50 mgc kullanıyorum. tsh: 6 çıkmıştı en son ama ne kadar süre içinde düzene girer acaba bide hamile kalabilir miyim ya da hamile kalırsam bebeğe bi zararı olur mu?? iyi ki bişey soracaktım ne çok şey sordum dimi ama:))))))))) şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler .... Sevgiler...
merhaba benımde tshım yuksektı 1 ay eutrox 50 mcg kullandım dustu 1 ayda ama yınde doktor tam anlamıyla yeterlı bulmadı ve ek olarak eutrox 25 mcg verdı bunuda 4 e boleceksın dedı 2 aydırda ole kullanıyorum ama cok cabuk degısıyor benım bır arkadaşımın 80 e yukselmıstı 1 ayda normale ındı..
kızlar. nodül çıkanlar bilgi verirlerse sevinirim. nodülün en belirgin belirtileri neler? ben yutkunurken boğazıma bişey takılıyomuş gibi oluyo,bu 5 aydır var sürekli. bu nodül belirtisi midir?
ona göre doktora gidicem de. normalde kontrole gidiyorum.1,5 sene önce ultrason çekildi. bişey yoktu. tekrar ultrason istemeyi düşünüyorum sizin dediklerinize göre.
merhabalar sizin tecrübelerinize dayanarak bir soru sormak istiyorum 1 ay önce tahlil yaptrdığımda tsh hormonum 3.96 çıkmıştı doktr troidlerin az çalışıyor 1 ay sonra gel tekrardan ölcelim dedi bu seferki sonuçlar normal çıktı ama ultroson sonuçlarında troidlerimde kistiknodül çıktı doktr birsey söylemedi ne yapmam gerekiyor çok kafam karışık uzun oldu k. bakmayın not:yaşım 16
bu soruyu sormuştum nix ablacığım ilgin için teşekkr ediyorumm çoık sağol:1hug::1hug:
kızlar boğazıma bişey takılıyomuş gibi oluyo demişsiniz. o his bende de var sürekli. bu tiroid nodülü belirtilerinden midir? ben daha yeni ölçüm yaptırdım. tsh ım normal çıktı.levoitron kullanıyorum. acaba ultrason olmadan belli olmaz mı bu nodüller? korktum şimdi.
merhaba arkadaşlar
tüm troit şikayeti yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun
benim yıllar önce ilk şikayetlerim kalp çarpıntısı, ellerde titreme, birden verilen kilolar ve aşırı sinirlilik haliydi .......annemin ısrarıyla doktora gitmiş ve ileri derecede hipertroidim olduğu yani zehirli guatr denilen hastalığa yakalandığım ortaya çıkmıştı.. tahliller filmler derken acil ilaç tedavisine başlandı. buarada sol göz kapağımda da çekilme başladı hipertroitten dolayı.. ilaçları günde 9 tane alıyordum çünkü çok ileriydi ve hemen ameliyat oldum ..
ameliyat sonrasıda bu sefer hipotroit oldum . bütün troit bezleri alınmıştı çünkü
6 yıldır ilaç kullanıyorum hipotroitten dolayı. bu arada ameliyattan sonra göz kapağımın çekilmesi durdu. bunun içinde eğer ilerleseydi ameliyat olmam gerekicekti
tabi tsh ve diğer değerlerim sürekli değişkenlik gösterdiğinden bir dönem ilaç kullanmadım. bir ara 1 tane birara yarım çentik ilaç kullandım..
sizlerde bilirsinizki troit rahatsızlıklarında dış mihraklar çook önemli yani ortam sakin olmalı
2005 yılında evlendim..tabi içimde acaba çocuk yapmama engel olurmu diye de hep bir şüphe vardı..
evliliğimin 6. ayında tekrar doktora gittim tabi buarada kadın doğum uzmanına da gitmeye başladım. troit için ilacımı yarımdan başlayıp bire çıkarmıştık bu sefer. bu arada kadın doğumla ilgili başka problemler çıktı ufak bir operasyon geçirdim.
evliliğimin 9. ayında hamile kaldım. aslına bakarsanız çook sürpriz olmuştu bize
bu sefer kontroller dahada sıkı takibe alındı. her ay hem troit için hemde bebek için kontrollere gidiyordum.. ilk aylar herşey iyiydi bu arada ilacımıda alıyordum ..fakat ilerleyen zamanlarda tsh değerim 70 lere çıktı. :1shok:. hamilelikte troit hormonları bebeği çook etkiliyor Allah korusun engelli olmasına yada tekrarlayan düşüklere neden oluyor
bu sefer ilaçlarımın sayısı 3 e çıktı benneyaptımki..
hep yükseklerde seyretti değerlerim hiç düşmedi ilaç kullanmama rağmen..
aslında bilirsiniz bu durumda direk kilo alınır ve zor verilir. ama ben hamile olmama rağmen 9 kg civarında aldım 9 ayda. iştahsızlık çok oldu bende
çoook uzattım biliyorum ... kusuruma bakmayın lütfen .
özellikle anne olmak isteyen hipotroitli arkadaşlar için yazıyorum.. ben hiiiiiiiiiç moralimi bozmadım . aklıma hiiiiiiiiiiç kötü şeyler getirmedim.. ilaçlarımı içtim kontrollerimi ihmal etmedim.. harika bir hamilelik geçirdim. üstelik faranjit olup 39,5 derece ateşle bir hafta hastanede tek başına yatmak zorunda olmama rağmen gebeliğim çok iyiydi
ben bebeğime çook inandım ve hep pozitif oldum.
arkadaşlar neolur kendinizi motive edin hep iyi şeyler düşünün. tabi benim eşimde çook iyiydi hala öyledir
herkonuda bana yardımcı oldu çalıştığım için ev işlerini neredeyse eşim yaptı diyebilirim . beni hiiiiç yalnız bırakmadı sağolsunyerimseniben
veeeeeeeeeeeeeeeeee şuan 21 aylık bir oğlum var... maşallah sağlıklı sıhhatli akıllı bir çocuk Allaha sonsuuuuuuuuuuuuz şükürler olsun bana bunu yaşattı
isteyen herkesede yaşatır ve isteyen herkes anne olur inşallah
sağlıklı mutlu huzurlu günler olsun hepimize hihoyyyt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?