• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid ameliyati sonrasi

evladiottoman

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2016
31
6
6
selam kizlar, tiroid ameliyati gecireniniz veya geciren birini taniyaniniz varsa yardim edin luftennn. Ameliyattan sonra neler hissettiniz? Sol kolumda karincalanma ve omuzumda degisik bir agri hissediyorum. Dusen kalsiyum'umu nasil yukseltebilirim? Bogazimin agrimasi normal mi? Bir de birsey takilmis hissi? Simdiden tesekkurler.

selam kizlar, tiroid ameliyati gecireniniz veya geciren birini taniyaniniz varsa yardim edin luftennn. Ameliyattan sonra neler hissettiniz? Sol kolumda karincalanma ve omuzumda degisik bir agri hissediyorum. Dusen kalsiyum'umu nasil yukseltebilirim? Bogazimin agrimasi normal mi? Bir de birsey takilmis hissi? Simdiden tesekkurler.

Doktorunuz tüketmeniz gereken gıdaları söylemedi mi ?
Hani mesela bademcik ameliyatı olana dondurma alınır bunun gibi ?

annem tiroid ameliyati oldu 5 sene once tiroit bezlerinin altinda kalsiyum telleri olurmus mecbur kalinca burdaki tellere dokunmak zorunda kaliyorlar ve maalesef vucut kendi kendine kalsiyum uretemiyo artik dr unuz bunun icin bi ilac yazacaktir mutlaka kalsiyumunuz duserse yuz kaslarinizda gerilme olabilir korkmayin felc geciriyorüm diye kalsiyum eksikliginden dr a gitmeniz gerekir bu durumda annemde sol kolumda uyusma var sanki liflerim kopmus gibi agriyo der ama sebebini hala ogrenemedik bizde surekli bogazima kil dolanmis gibi hissesiyorum der ama agrisi yok birde maalesef hormonlardanmi bilmiyorum kisilik değisikligi olabiliyo

annem tiroid ameliyati oldu 5 sene once tiroit bezlerinin altinda kalsiyum telleri olurmus mecbur kalinca burdaki tellere dokunmak zorunda kaliyorlar ve maalesef vucut kendi kendine kalsiyum uretemiyo artik dr unuz bunun icin bi ilac yazacaktir mutlaka kalsiyumunuz duserse yuz kaslarinizda gerilme olabilir korkmayin felc geciriyorüm diye kalsiyum eksikliginden dr a gitmeniz gerekir bu durumda annemde sol kolumda uyusma var sanki liflerim kopmus gibi agriyo der ama sebebini hala ogrenemedik bizde surekli bogazima kil dolanmis gibi hissesiyorum der ama agrisi yok birde maalesef hormonlardanmi bilmiyorum kisilik değisikligi olabiliyo
Bu denli aciklama icin allah senden razi olsun. Ben de yeni ameliyat oldun, tiroid bezlerim alindi. Cok hassas ve korku dolu bir donemden geciyorum. Kendimi yalniz hissediyorum cogu zaman. Annenize herhangi bir tedavi uygulandi mi? Kalsiyum icin bir ilac verdi. Kocaman haplar, cignemem gerekiyormus. Ama beni daha cok korkutan sey bogazimda yumru hissi :(

bu hastaligin bir diger adida asik surat hastaligiymis sanirim yalnizlik hissi annemde de var ama o evde gercekten yalniz ondanmi bilemiyorum annemde suya katilarak icilen buyuk kalsiyum ilaclari var ancak bu ilaclar bobreklere zarar verebiliyo sık sık kontrollerinizi yaptirin zor bir hastalik ne kadar kolay gorunsede en zor ameliyatlardan biri maalesef ozellikle hastalar icin yumru kil dolanmasi gibi belirtiler hep var annemde omur boyu ilac kullanicak yemenize icmenize dikkat edin cunku artik bu dengenizi sagliyacak hormonlar calismiyo buyuk ihtimalle

Bu denli aciklama icin allah senden razi olsun. Ben de yeni ameliyat oldun, tiroid bezlerim alindi. Cok hassas ve korku dolu bir donemden geciyorum. Kendimi yalniz hissediyorum cogu zaman. Annenize herhangi bir tedavi uygulandi mi? Kalsiyum icin bir ilac verdi. Kocaman haplar, cignemem gerekiyormus. Ama beni daha cok korkutan sey bogazimda yumru hissi :KK43:
bu hastaligin bir diger adida asik surat hastaligiymis sanirim yalnizlik hissi annemde de var ama o evde gercekten yalniz ondanmi bilemiyorum annemde suya katilarak icilen buyuk kalsiyum ilaclari var ancak bu ilaclar bobreklere zarar verebiliyo sık sık kontrollerinizi yaptirin zor bir hastalik ne kadar kolay gorunsede en zor ameliyatlardan biri maalesef ozellikle hastalar icin yumru kil dolanmasi gibi belirtiler hep var annemde omur boyu ilac kullanicak yemenize icmenize dikkat edin cunku artik bu dengenizi sagliyacak hormonlar calismiyo buyuk ihtimalle

aklima geldikce yaziyorum parca parca oluyo kusura bakmayin atom yuklemesi yapildi bir kac kez boyle durumlarda gebeler 65 yas altindaki kisiler ve cocuklardan mumkun oldugunca uzak durmalisiniz cunku radyaayon yukluyolar size ve sizi 2 gun ozel korumali bi odada tek basiniza yatiriyolar ozel kiyafetli dr lar odaniza girmiyolar tabi sizinle mikrofonla konusuyolar kamera takibi var anacim bayilmista kimse iceri girmemis radyasyon var diye kendi kendine ayilmis orda garibim :( surekli kontrolleriniz olur endotem hastanelerinde

annemle ne zaman bisey tartissak hormonlarim yok beni sinirlendirme der :))
kendine hakim olamiyo sanirim desgim gibi kisilik degisikligide olustu maalesef bir insanin hersey hakkinda bir fikri olabilirmi ?
mesela esimin ailesi tanismaya gelecekti o gece babaannesi vefat etti yalan soyluyolar gelmeyecekler gibi sacma sapan suphecilikler basladi

aklima geldikce yaziyorum parca parca oluyo kusura bakmayin atom yuklemesi yapildi bir kac kez boyle durumlarda gebeler 65 yas altindaki kisiler ve cocuklardan mumkun oldugunca uzak durmalisiniz cunku radyaayon yukluyolar size ve sizi 2 gun ozel korumali bi odada tek basiniza yatiriyolar ozel kiyafetli dr lar odaniza girmiyolar tabi sizinle mikrofonla konusuyolar kamera takibi var anacim bayilmista kimse iceri girmemis radyasyon var diye kendi kendine ayilmis orda garibim :KK43: surekli kontrolleriniz olur endotem hastanelerinde
Cok buyuk gecmis olsun. Benim korkularim buyuk :( hep baska seyler cikmasindan cok korkuyorum. Elime sis lenfler geliyor, sonra bu sol kolumdaki problem ve bogazimdaki yumru. Psikolojikmen coktum, Allah kimseye yasatmasin, Rabbim kimseyi de sagligiyla imtihan etmesin. Cok zor gunler geciriyorum.

Cok buyuk gecmis olsun. Benim korkularim buyuk :KK43: hep baska seyler cikmasindan cok korkuyorum. Elime sis lenfler geliyor, sonra bu sol kolumdaki problem ve bogazimdaki yumru. Psikolojikmen coktum, Allah kimseye yasatmasin, Rabbim kimseyi de sagligiyla imtihan etmesin. Cok zor gunler geciriyorum.
daha yeni ameliyatlisiniz zamanla sislikler geceektir diye dusunuyorum ama tiroit hastalarinda kasilmalar kas spazmlari oluyomus maalesef sizi birazda dr lar korkutmus sanirim zehirli tiroitmiydi ?

Merhaba kzlar benimde troid bezimde sağ lobla 4 mm 2 mm sol lobda ise 7*4 hipoekoik solid nodülüm var ve 6*3 kistim var benim sormak istediğim 7*4 = 28 mm mi oluyor nodülüm henüz doktora gitmedim randevu günümü bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

Cok buyuk gecmis olsun. Benim korkularim buyuk :KK43: hep baska seyler cikmasindan cok korkuyorum. Elime sis lenfler geliyor, sonra bu sol kolumdaki problem ve bogazimdaki yumru. Psikolojikmen coktum, Allah kimseye yasatmasin, Rabbim kimseyi de sagligiyla imtihan etmesin. Cok zor gunler geciriyorum.

Merhaba yaklaşık 5 ay once bende tıroıd amelıyatı oldum ama benımkı papıller turu kanserdı amelıyatla cok sukur bıttı o sıkıntı bu tıroıdde dıger kanserler gıbı korkulacak bısey olmuyormus.ama benımde sureklı boynumda bısey var hıssı oluyor son bır haftadır bıgazımda yumru hıssı bende de var.bır de bogazımın sol tarafında ozellıkle bademcıgım sısmış gıbı bır hıs bır fazlalık hıssı var ozellıkle yutkunurken daha cok oluyor boyle bır hıs te yasadınızmı sız yazalı baya olmuş bununla alakalı doktora gıttınızmı yada suanda nasılsınız

Cok eski ama ben decavit ictim.yukseldi subatta ameliyat olmustum

Merhaba geçmiş olsun. Ben de 2 bucuk ay önce tiroid ameliyatı oldum. Saydiginiz şikayetler ben de var. Siz nasıl oldunuz geçiyor mu zamanla bu takilma hissi . Beni de çok rahatsız ediyo

Merhaba geçmiş olsun. Ben de 2 bucuk ay önce tiroid ameliyatı oldum. Saydiginiz şikayetler ben de var. Siz nasıl oldunuz geçiyor mu zamanla bu takilma hissi . Beni de çok rahatsız ediyo
Benım 1 sene oldu ameliyat olalı. hiç bahsettğiniz belirtileri yaşamadım
Sadece ameliyat yerinde gerilme oluyor gibiydi bazen.
bu karıncalanmalar sizde de var mı?
kalsiyumunuz ne durumda?
Bana her sabah kan testi yapılıp düzenli kalsiyum verilmişti hastanede kaldığım süre boyunca.

Merhabalar bende 3 hafta önce troit ameliyatı oldum troit bezlerim alındı ben kalsiyum düşüklüğü yaşamadım bir yere kolumu yasladigim zaman hafif karıncalanma oluyor kontrole gittim tüm degerlerime bakıldı kalsiyum düşüklüğune rastlamadi boynumda ve omuzlarimda da hafif ağrı vardı kas gevşetici verdi kullandım geçti çok şükür

Back