• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid ameliyatı sonrası atom tedavisi

gaye_00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2025
2
0
1
50
Merhaba, 40 gün önce çift taraflı boyun diseksiyonu ve tiroid ameliyatı oldum. Tüm boyun lenflerimde alındı. Şükür ameliyat sonrası kontrollerimde herşey başarılı geçti yenile atom da aldım. Atomu alışımın 3. Gününden sonra inanılmaz bir mide bulantısı ve ağız tadım çok kötü yediğim tüm meyveler bile tuzlu. Bu süreçten geçen dostlar sizler bu süreci nasıl geçirdiniz? Sizinde bulantı ve ağızda kalan tuz tadı oldumu? Nasıl geçirdiniz busüreci?

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Ben de atom aldıktan sonra bir süre mide bulantısı ve tat değişikliği yaşadım. Doktorumun verdiği mide bulantısı ilacını kullandım, nane çayı içtim mide bulantısını önleyip rahatlatmıştı. 10 gün kadar yağlı, kızartılmış, ağır yemeklerden uzak durdum. İyot diyetinden sonra vücut tuzsuzluğa alıştığı için tuzlu gıdalara hemen geçince her şey çok tuzlu gelmeye başlamıştı. Bu yüzden hafif tuzlu beslenmeye dikkat ettim. Bol bol su içtim, şekersiz sakız çiğnedim, bir de hastaneden çıkarken metal yerine tahta ya da plastik kaşık-çatal kullanmamı önermişlerdi, ona da dikkat ettim. Küçük şeyler gibi geliyor ama gerçekten fark ediyor.

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Ben de atom aldıktan sonra bir süre mide bulantısı ve tat değişikliği yaşadım. Doktorumun verdiği mide bulantısı ilacını kullandım, nane çayı içtim mide bulantısını önleyip rahatlatmıştı. 10 gün kadar yağlı, kızartılmış, ağır yemeklerden uzak durdum. İyot diyetinden sonra vücut tuzsuzluğa alıştığı için tuzlu gıdalara hemen geçince her şey çok tuzlu gelmeye başlamıştı. Bu yüzden hafif tuzlu beslenmeye dikkat ettim. Bol bol su içtim, şekersiz sakız çiğnedim, bir de hastaneden çıkarken metal yerine tahta ya da plastik kaşık-çatal kullanmamı önermişlerdi, ona da dikkat ettim. Küçük şeyler gibi geliyor ama gerçekten fark ediyor.
Teşekkürler, aynen bende bir süredir öyle besleniyorum. Hepsimize gelmiş geçmiş olsun.

Back
X