• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tirnaklarimi Uzattigimda Sarariyor

snickers79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
149
0
96
Kocaeli
kızlar tırnaklarım sapsarı uzatıncada çok çirkin oluyor sizce niçin sararıyor bu tırnaklar bilgisi olan varmı?

niye sarardığını bilmiyorum ama limon sürersen tırnaklarına beyazlaşır.

canım bazen ben de de oluyo benim bildiğim vitaminsizlikten olduğu konusunda bide seytan tırnağı derler yanlarında çıkar kalır bazen iltihap bile kapar benim olduğunda doktora gitmiştim vitaminsizlitken deeeeeeeeeemişti

Tırnaklarınız sürekli ojeliyse hava almadığından sararmış olabilir. Birazcık dinlendirin bakalım.

kızlar sürekli ojeli değil dinleniyor ama yinede çok çirkinler.önceden bembeyazdı şimdi sapsarı resmen kirli gibi.zaten sürekli uzunda bırakmıyorum acaba ondanmı diye ama şu an kısalar uçlara doğru yine sarı yine sarı

Canım benim bildiği oje-aseton ve vitaminsizlikten sararır.
Birde sigara kullanıyorsan o da tırnaklarının sarı olmasına neden oluyor.

Tırnak Sararmasına Karşı Çözümler

Sararmış tırnaklar, görüntü olarak rahatsız edicidir.

Temelde sararan tırnağın, sararma nedeni önemlidir. Örneğin, sigara veya kimyasallarla uğraşan kişilerde tırnak sararması olabilir, kullanılan oje, güçlü güneş ışığı etkisiyle tırnağı sarartır ama en önemlisi tırnak sararması bir rahatsızlık belirtisi olabilir.

Elbette sürekli sigara ve kimyalarla uğraşan kişiler, sigarayı ve kimyasal maddeler ile teması kesmezlerse bu sararma geçmeyecektir.

Rahatsızlık belirtisi için mutlaka uzman hekimden yardım alınması gerekir.

Bizim konumuz; en çok bayanları ilgilendiren ve genelde sararma nedeni olan, kullandığımız ojenin tırnaklarımızı sarartmasıdır!

Genelde koyu ojenin tırnak sararmasını neden olduğu düşünülür oysaki açık renk’te ve taze olmayan ojeler de özelikle güneşin güçlü olduğu yaz mevsiminde tırnak sararmasını neden olabilir.

Önerimiz:

Ya oje altına, yani doğal tırnak üstüne kullanacağınız koruyucu baz sürmenizdir ki; Ezflow Milky Base Coat, doğal tırnak platosunu korur ama aynı zamanda sürdüğünüz ojenin daha uzun süre dayanmasını sağlar, soyulmaları önler.

ben oje kullanmam çok fazla,sigarada içmiyorum,kansızlığıda kontrol ettirdim sorun yok vitaminden yana ama tırnaklarım sarı ve sert.. uzamıyor kırılıyor :( tavsiyesi olan varmı??

ben oje kullanmam çok fazla,sigarada içmiyorum,kansızlığıda kontrol ettirdim sorun yok vitaminden yana ama tırnaklarım sarı ve sert.. uzamıyor kırılıyor :( tavsiyesi olan varmı??
senin tırnaklarının yapısı bu sanırım tatlım benim sonradan oldu internettede araştırdım kansızlık deniyo bende bir ölçüm yaptırıcam mutlakaCADIARZU

tırnakların suyla çok fasla temas etmesi de tırnakları sarartır benim tawsiyem hem kırılmaması hem de sararmaması için zeytinyağı we limonla tırnaklarına masaj yapman canım çok iyi gelir

tırnakların suyla çok fasla temas etmesi de tırnakları sarartır benim tawsiyem hem kırılmaması hem de sararmaması için zeytinyağı we limonla tırnaklarına masaj yapman canım çok iyi gelir

bunları karışım haline mi getirip masaj yapmalıyız yoksa ayrı ayrı mı?:sm_confused:

bence suyla alakası yok benim ellerim hiç sudan çıkmıyor ama tırnaklarım bembeyaz:dance:oje hiç sürmem belkide ondan..

Kalsiyum eksikliği tırnak yapısını bozar,sarartır,kırılmalara yol açar.Bi de keratin eksikliği tabi,hem saç hemde tırnak için sakıncalı.Benimkiler neredeyse cadı tırnağı uzunluğunda ama hiç kırılmıyor,sararmıyor.Kalsiyum takviyesi ve tırnaklara bakım yapan tırnak cilaları sorunu çözer.

tam da onu dicektim. bol kalsiyum alındığında tırnak daha az sararır. ben süt içmediğim zamanlarda dipten çıkan tırnak sararıo:) bir de siyah, bordo gibi koyu renk ojeler çok fazla sarartır. tırnakta 1 gün bile durması sarartması için yeterlidir. eğer koyu renk oje sürecekseniz benden size tavsiye, doğruca sürmek yerine altına bir kat renksiz cila atın sonra sürün. asetonla temizlerken de sürekli pmauk değiştirin ki renkli pamuk yine tırnağınıza deyip sarartmasın. ben bunları yaptığımda bembeyaz görünüolar.

kırılma sorununuza varsa da piyasadaki tırnak sertleştiricilerden alın. ben mavala die bi ürün kullanıyorum çok memnunum. oje gibi değil, su gibi; tırnak onu emiyor ve sonra soyulmuyor, kırılmıyor. eczanelerde ya da parfümerilerde fln bulabilirsiniz sanırım.

Ben sigara içmem,oje sürmem,sütümü eksik etmem,kan sayımımda gayet iyi. :1closedeyes: Ama o sararmalar bendede var. :çok üzgünüm: Özelliklede beyaz kısmın diplerinde.Bir fikri olan?:uhm:

kızlar ben ojesiz asla yapamam tırnaklarım sarardı o yüzden hep bunun bi çözümü yokmu bu beyazlatıcılı diş macunları ii geliyo diyolar ama ? :)

Back