Tırnaklarımdan utanmak istemiyorum :(

brama

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
6
0
16
İstanbul
tırnaklarımı doktora göstermeme rağmen uzayınca kendiliğinden iyileşir diyip geçiştirdi... Bana önerebileceğiniz bir çözüm var mı? Gerçekten çok sıkıldım artık sürekli tedirgin olmaktan, birileri tırnaklarına ne oldu diye soracak korkusuyla dışarı çıkmaktan...

doktora gorundunuz mu? bununla ilgili size en dogru yardimi yapabilecek kisi bir dermatoloji uzmanidir fikrimce.
sadece resmi gorup yazmistim bunu. bence doktorunuzu degistirin. benim tirnaklarimda da sararma sorunu vardi uygun tedaviyi bulana kadar 8 ayri doktora gorundum

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla C ve E vitaminleri tırnakların beslenmesinde önemli rol oynuyor. Bu vitaminlerden zengin gıdaları ( ilk anda aklıma gelenler ; limon,portakal, greyfurt, kivi , biber,maydonoz, marul,ıspanak ısırgan, ama daha detaylı internetten bakabilirsiniz )tüketmeye özen gösterir ya da en kötü ihtimalle eczanelerden temin edebileceğiniz vitamin takviyelerini kullanırsanız fayda göreceğinizi düşünüyorum. En azından zarar verme ihtimali olmayan bişeyler denemiş olursunuz.
Geçmiş olsun...

2 ayrı doktora gorundum ama anemıye baglı olarak gelısmıs dediler kendiliğinden düzelir uzayınca normale doner fılan dediler ama senelerdir boyle..

2 ayrı doktora gorundum ama anemıye baglı olarak gelısmıs dediler kendiliğinden düzelir uzayınca normale doner fılan dediler ama senelerdir boyle..

benimde ayak baş parmaklarımın tırnakları çok kötü yüzeyi kat kat oldu mor duruyo sanki rengi, bende de fazlaca demir eksikliği var sanırım ona bağlı oldu..

ya ben çok utanıyorum tırnaklarımdan maniküre de gittim ama düzeltilemedi olmadı çok moralim bozuk ne yapacagım bilmiyorum da..

Tırnaklarda biçim bozuklukları çoğunlukla tırnak mantarlarından meydana geliyor. İlaç tedavisi karaciğer enzimlerine zarar verdiğinden alternatif çözüm gerekiyor. Bitkisel su kürü olarak çamder tırnak mantarı su kürü tercih edilebilir. 10 gün gibi kısa bir süre kullanıp, 1 ayın sonunda tırnakların düzeldiği görülebiliyor. incelemenizde fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…