• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tırnaklarımda enine çizgiler oluştu:((

combine

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
1.438
757
688
Aranızda yardımcı olacak fikir verecek arkadaşlar olursa çok sevineceğim...1 haftadır farkettim ki tırnaklarımda enine çizgiler oluşmuş ayak tırnaklarımda daha fazla fakat el tırnaklarımda da mevcut bunların nasıl bir sebebi olabilir ve hangi branştaki doktorlar bununla ilgilenirler....eyvahedigeldismile

Geçmiş olsun.Mutlaka bakmışsınızdır ama ilk arattırmada şu gözüme çarptı:

Enine çizgiler
Tırnak üzerindeki enine çizgiler ağır enfeksiyonlarda, kalp krizinde, şoklarda, kanda kalsiyum düşüklüğünde, çinko eksikliğinde, kemoterapilerde görülür. Çizgilerin derinliği hastalığın ağrılığını, tırnak köküne olan uzaklığı ise hastalığın süresini gösterir.

Eksik değerler tespiti adına kan ve diğer testleri geciktirmeden yapmanızı öneririm.
Güzel haberlerinizi bekliyorum.Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun.Mutlaka bakmışsınızdır ama ilk arattırmada şu gözüme çarptı:

Enine çizgiler
Tırnak üzerindeki enine çizgiler ağır enfeksiyonlarda, kalp krizinde, şoklarda, kanda kalsiyum düşüklüğünde, çinko eksikliğinde, kemoterapilerde görülür. Çizgilerin derinliği hastalığın ağrılığını, tırnak köküne olan uzaklığı ise hastalığın süresini gösterir.

Eksik değerler tespiti adına kan ve diğer testleri geciktirmeden yapmanızı öneririm.
Güzel haberlerinizi bekliyorum.Geçmiş olsun.

evet canım sağol teşekkür ederim ilk fırsatta gidecem sanıyorum dahiliye bakacak bu işe...korktuğum şeyse baba tarafımda kalp rahatsızlığı çok yoğun gencecik insanlar ya hasta yada ani bir krizle yitip gittiler:gitme::gitme:

bende de boyuna çizgiler var; oje sürdüğümde bile engebeli bi arazi gibi görünüyo..doktora gittim yapıcak bişey yok dedi hemde çok ünlü bir cildiye , törpüyle düzeltme sakın geçmez dedi senağlama

bende de boyuna çizgiler var; oje sürdüğümde bile engebeli bi arazi gibi görünüyo..doktora gittim yapıcak bişey yok dedi hemde çok ünlü bir cildiye , törpüyle düzeltme sakın geçmez dedi senağlama

tırnak üstü törpüsüyle geçer canım.pırıl pırıl da olur.her maniküründe olmasa bile ayda bir kez yaptırırsan yeterli olacağını düşünüyorum.Marketlerde bile satılıyor,geçen gün şu M li olan markette gördüm:kedi:sonra da üstüne koruyucu ve besleyici sürersen tırnaklarının incelmesini de önlemiş olursun.Ben çok faydasını gördüm,pırıl pırıl oldu tırnaklarımopuyorumnanaktan

benim de ayak baş parmaklarımda var, bende kalsiyum,demir eksikliği var. oluşmasını buna bağlıyorum

Back