Tirnaklara Karmen Nasil Yapilir?

ozge72

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2007
1.620
1.694
Arkadaslar merhaba,

bir sitede sunu okudum:

ellerin güzel ve bakımlı görünmesi için 15 günde bir veya tercihe göre hafta bir yaptırılan tırnak bakımıdır. oje safhasından bir önce, etleri kesilen tırnak diplerine karmen yapılır ise tırnaklar çok daha güzel görünür. karmen, tırnak diplerine sulandırılmış tentürdiyot sürülmesine denir ve tırnaklara derinlik kazandırır. bu karmen malzemesinin kuaförler kendileri hazırlarlar. boş bir oje şişesine su ve tantürdiyot koyup, ojenin fırçası yerine de bir parça kürdan takıp, aynı oje sürüyormuş gibi tırnak diplerine uygularlar. karmenden sonra özellikle erkekler tırnaklarının dibindeki kırmızılığı kan sanarak, manikürün çok eziyetli bir şey olduğunu düşünürler. en iyi oje rengi flor mar 319 olup, rakı rengine benzeyen bir renktir. bu renk oje uygulanmadan önce tırnakların ucuna daha koyu renk bir beyaz ile çizgi yapılır, buna da fransız manikürü denir. aynı şekilde pedikür de yapabilen manikürcüden asla vazgeçilmez ve hangi kuaföre transfer olursa olsun peşinden gidilir.

buradaki tenturdiyot bildigimiz turuncu tenturdiyot mu CADIARZU bunu evde uygulayan var mi? a.s.

Bence kırmızı tentürdiyottur. Çünkü turuncu eti sarartır. Zannetmiyorum ki o olsun. Yöntem güzele benziyor deneyen olursa yazsın valla.

Benim gittiğim manikürcü yapiyordu hem mikroplari kiriyor hemde gerçekten derinleştiriyor ne olduğunu bilmiyordum özel kür diyordu öğrendiğim iyi oldu evde de yaparim paylaşim için teşekkürler arkadaşim.

bu yaşıma kadar ne manikür gördüm ne pedikür, ama bin kere şükür ki ellerim de tırnaklarım da çok güzeldir :asigim:
şekil A:

bu cok hoş bence bakın biraz kısası olsa harika olurdu bu arada bu tentürdiyotu nerden bulabiliriz ?

rica ederim canım :CüvCüv: bilgi paylastikca guzel kaydirigubbakcemile5 ben de denemek istiyorum...

bu cok hoş bence bakın biraz kısası olsa harika olurdu bu arada bu tentürdiyotu nerden bulabiliriz ?

canım evet bu cok şıkmış.. ama umarım takma diildir.. süprizzzzz bu arada tenturdiyotlu da cok şık duruyor bakalim nasil olacak ben de denemek istiyorummm :lepi:

kızlar normal tentırdıyot alın yapın az koyun bırkac damla yeterlı olucaktır.
manıkurcuyum bn calısırken musterılere yapardık onceden

kılzra bende manikürümü yaptım french yaptım ardından ama sanki cok kötü oldu bundan biraz dahamı ince olmalı.. bi bakarmısınız

Flor mar'ın Carmen'i var piyasada, 2.5-3 ytl civarında bir ürün.... içeriği tendürdiyot+gliserin...

Bu arada gurbaa'nın elleri çok güzelmiş, allah vergisi maşallah nazar değmesin:)

Son düzenleme:
Flor mar'ın Carmen'i var piyasada, 2.5-3 ytl civarında bir ürün.... içeriği tendürdiyot+gliserin...

Bu arada gurbaa'nın elleri çok güzelmiş, allah vergisi maşallah nazar değmesin:)

cok tesekkurler... :dance: acep nerelerde satilio bu yaa

bir de canım sen denedin mi bu urunu?

Son düzenleme:
cok tesekkurler... :dance: acep nerelerde satilio bu yaa

bir de canım sen denedin mi bu urunu?

Kozmetik dükkanlarının çoğunda bulabilirsin, flor mar ürünlerini satıyorsa, muhtemelen bunu da satıyordur. Tek oje şişesi yerine küçük bir kutu içinde olabilir (Flormar'ın tırnak yemeyi önleyici, tırnak sertleştirici, tırnak koruyucu ojelerinin ambalajları gibi)
Ben denedim, tırnak eti kanamış gibi duruyor ilk etapta sonra elini yıkadıkça o renk açılıyor, manikürden yeni çıkmış gibi duruyor. 1 kere uygulama birkaç gün için yeter, yalnız tırnağına turuncu renk biraz bulaşıyor, tırnak uzadıkça eğik çizgi şeklinde bir turuncu iz görebilirsin. Bu sebeple nadiren kullanıyorum. Manikürden sonra bunu trınak diplerine uyguluyorsun, ojeni sonra sürüyorsun...a.s.

bugun burayı okuyup evdeki batikonla yaptım ancak çok az sulandırmama rağmen bayya acık renk oldu acaba istenilen kıırmızıya yakın bir renk midir?bi de hem diplere hem de yanlara da suruyoruz değil mi?hiç manikur yaptırmadığım için bilmiyorum.

aaaaa tendürdiyotmuymuş o.. bilmiodum..ben sevmiyorum yaa..kanamış gibi duruyo gerçekten..

kılzra bende manikürümü yaptım french yaptım ardından ama sanki cok kötü oldu bundan biraz dahamı ince olmalı.. bi bakarmısınız

tırnakların şekli güzelmiş french yakışır ama dediğin gibi biraz kalın yapmışın biraz daha inceltebilirsin. bu frenchte sınır önemli valla ben biraz kalın kaçırdığımda kendimi bülent ersoymuşum gibi hissediyom ince olunca daha kibar duracaktır

Yenı bır frenc yöntemı ogrendım kızlar.elınıze yan kısma oje döküyorsunuz bıraz sonra tırnagınızın üstüne yuvarlatarak alıorsunuz.sankı tırnagımıza surdugumuz oje tasınca temızlıoruz ya onun gıbı yapıoruz cok kolay guzel ve pratık tavsıye ederım..

bugün flormarın carmenini aldım
manikürden sonra sürdüm sorna kuru mendille üstünden azcık aldım
kullanım şeklinde öyle yazıyodu sonrada flormar 227 oje sürdüm süpper oldu
teşekkür ederim burda duydum denedim hep merak etmişimdir nasıl böyle derin duruyo die tırnaklar
zemuszemus

ben de bakayım bi bugün şu karmene
çok hassas oluyo manikürden sonra tırnak tiplerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…