• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak yeme takıntısı

stormi221

Üye
Kayıtlı Üye
Merhabalar ben 22 yaşında üniversite öğrencisiyim anaokulundan beri tırnak yeme takıntım var ne yaptıysam bırakamadım aklınıza gelebilecek her türlü yöntemi denedim acı oje yara bandı eldiven takma vs vs gibi ama artık bende psikolojik boyuta ulaştı bazen stresli olduğum anda farkında bile olmadan yapıyorum ellerim gerçekten kötü durumda sürekli saklıyorum aslında yemiyorum ellerimle koparıyorum sadece tırnaklarımı değil etlerini de. Birkaç kere uzattım oje sürdüm sma olmuyor yine yapıyorum diğer kızların ellerini gördükçe çok üzülüyorum yaşım ilerledikçe daha da bırakmayacakmışım gibi geliyor. Sevgilim bu konuda beni çok uyarıyor destek olmayı denedi bazen sert bir şekilde söyledi ona da moralim çok bozuluyor. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum bir türlü yenemedim ama böyle bir konudan psikoloğa gidilir mi hiç bilmiyorum. Daha önce bu takıntıyı kendisi bırakmış ya da psikoloğa gitmiş olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar ben 22 yaşında üniversite öğrencisiyim anaokulundan beri tırnak yeme takıntım var ne yaptıysam bırakamadım aklınıza gelebilecek her türlü yöntemi denedim acı oje yara bandı eldiven takma vs vs gibi ama artık bende psikolojik boyuta ulaştı bazen stresli olduğum anda farkında bile olmadan yapıyorum ellerim gerçekten kötü durumda sürekli saklıyorum aslında yemiyorum ellerimle koparıyorum sadece tırnaklarımı değil etlerini de. Birkaç kere uzattım oje sürdüm sma olmuyor yine yapıyorum diğer kızların ellerini gördükçe çok üzülüyorum yaşım ilerledikçe daha da bırakmayacakmışım gibi geliyor. Sevgilim bu konuda beni çok uyarıyor destek olmayı denedi bazen sert bir şekilde söyledi ona da moralim çok bozuluyor. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum bir türlü yenemedim ama böyle bir konudan psikoloğa gidilir mi hiç bilmiyorum. Daha önce bu takıntıyı kendisi bırakmış ya da psikoloğa gitmiş olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Canim bende etlere kadar isirip atiyorum bende çocukluğumdan beri yaşadığım sey annende boyle ama o etleri degil bende farkinda olmadsn stresli animda elimin agzimda oldugunu goruyorum yani sinir bozucu

Bu konu benim de problemim. Ama ben bunu dert olarak görmüyorum. Benim için bir stres atma amacı tırnaklarımı ve duduklarımı yemek.
Psikolog konusuna gelince ise bunun icin psikologa ailemin isteği üzerine gittim. Ben bunu problem olarak görmediğim için tedavi yapamayacağını söyleyip, vezneden muayene ücretini geri almamı söyledi.

takma tırnak yada protez tırnak denedinizmi... benim ablamda yerdi 35 yaşından sonra bıraktı ... senin sayende der ... ben baya baya kızarak bazende utandırarak uyarırdım ... başka kızların ellerini göstererek bak ne güzel bide kendi tırnaklarına bak diye diye bıraktırmış oldum
Takma tırnak denedim ama ellerimdeylen aşırı rahatsız oldum bir şey tutarken ederken tırnak diplerimi çok acıtıyordu protez tırnaklarda biraz maliyetli olduğu için deneyemedim maalesef..

Aliexpreste ucuz takma tirnaklar var onlari deneyebilirsiniz. Ya da elinizi agziniza goturdugunuzde sakiz, kuruyemis gibi seyler yiyebilirsiniz. Surekli ellerinizi kullanabileceginiz hobiler edinebilirsiniz, orgu, boyama, seramik gibi.

Aslinda psikologa gitme firsatiniz varsa gidin tabii cunku tirnak yeme yogun stresle o an basa cikamamaktan sanirim. Yani stres aninda o kadar cok beyninize yukleniyorsunuz ki o da kendini korumaya almak icin dikkati baska yere yonlendiriyor. Sunu deneyin, tirnak yediginizi fark ettiginiz ilk an, şu an beni bu kadar endiselendiren ne, her ne ise cozebilirim ama once bi rahatlayayim deyip nefes alip, verin. Yani otomotik tepkiyi bi yerde kırin. Bi de guzel ve bakimli eller kadina cok yakisiyor ya.

Takma tırnak denedim ama ellerimdeylen aşırı rahatsız oldum bir şey tutarken ederken tırnak diplerimi çok acıtıyordu protez tırnaklarda biraz maliyetli olduğu için deneyemedim maalesef..

Azıcık da olsa tırnağınız varsa jel oje sürdürün. Protez gibi maliyetli değil ve kendi tırnağınız olduğu için rahatsızlık vermez. Ama yiyemeyeceğiniz kadar sert olur.

Acı oje, takma tırnak vs hersey gereksiz aslında. Çocukluğumdan beri tırnak yerdim ne yaptiysam birakamiyordum.
Annemler yüzlerce kez uyarıyordu.

Birgun eşim evlenme teklif ederken parmagima bir tektas taktı. :KK70: Ama benim yenmiş tırnaklarım ve tektas hiç güzel durmuyordu. O zaman bu zaman tirnaklarimi yemeyi direk bıraktım hiçbişey kullanmadan. Ellerim genelde manikürlü, ojelidir hep.

Astoria Astoria

bir fikrin var mı

özellikle günümüzde çocuklarda çokkkk fazla

oğlumun nerede ise tüm arkadaşlarının eli ağzında

geçen sene o da başladı

ben de hani arkadaşların hoşlanmaz vs dedim

kim dedi

kızlar zaten ya saçlarını ya ellerini sokuyor erkeklerden de eli ağzında olmayan yok ki dedi

gözlemledim ve öyle

başka bir ekip daha var arkadaşı geçen birlikte bir yere gittik ve hepsinin eli ağzında

hepsinin annesi X yapma X dur şeklinde hatırlatıyor vs vs

mesela ben bu ekranın da buna sebep olduğunu düşünüyorum zira benimki en çok tv izlerken sokuyor pasif kalınca el ağızda

Arkadaşım bende tirnaklarimi dibine kadar yiyordum 24 yaşındayım kendimi bildim bilesi yerdim. Yeni bisey kesfettim tirnaklarim hem uzun hem guzel artık. Kalyon aci cila al. Daha once eczaneden satilan seyler dahi fayda etmediydi bunu her gun sur iki ay boyunca hergun surersen o kotu tatdan gercekten yiyemiyorsun etine falanda sur ben onlari da yiyordum. Iki ay sur dememin nedeni ben bi ay her gun surdum yiyemedim sonra surmeyi birakinca yine baslamistim. Iki aydan sonra tirnaklarim sekil alip uzadi bu defa elim agzima gidince tirnaklarimin guzelligi aklima gekiyor ve yemiyorum

Senin biraz ileri boyutta gibi. Kendini durdurmazsan ben gibi artık gerçek anlamda tırnak yatağında tırnağın kalmaz. Ve inanki bunu düzeltmek 1 seneye mal oluo. Sanırım stres ve kaygi zamanında destek yapıyor sizede. Bir psikolog ile görüşmeniz yararlı olabilir. Üniversitelerin medico sosyalarinde bir psikolog bulundururlar ucretsiz . Dilersen gorusebilirsiniz.

Guzel bakim yapim yapin elinize.. protez tirnak pek saglikli degil dogrusu.. ama yenen tirnak gercekten cirkin duruyor. Guzel el fotolarina bakarak motive et kendini tabii destekte al.

Kızlarr ismim Ela İstanbul ataşehir de yaşıyorum make up artist im.Bu ara kalıcı makyaj ve protez tırnak öğrendim,bir akademi den eğitim aldım.Artık profesyonel olarak uygulamaya geçmek istiyorum fakat takdir edersiniz ki her beceride olduğu gibi bu işte de uzman olmak için tecrübe gerekiyor.Mükemmeliyetçi biriyim dolayısıyla işimde hata olsun istemiyorum.Fazla tecrübem olmadığı için biraz elim ağır,hızlanmak adına da ücretsiz hizmet vermeyi düşündüm.Protez tırnak+istediğiniz nail art şeklinde bir hizmet.Ataşehirde son derece düzgün ve nezih biryerde oturuyorum..Sınırlı kişiye vereceğim bu hizmetten kimler yararlanmak ister? Bana ulaşın ins ellanailstudio

Back
X