Tırnak yeme burun karıştırma :(

Cicekkkk01

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2020
71
72
8
3 yaşındaki kızım hem tırnak yiyor hemde burnunu çok karıştırıyor nedir sebebi bilmiyorum ama farkettim ki korkunca yada kuzeni yanindayken çok tırnak yiyor acaba kiskandigindanmi yapıyor yada strese girdiğinde mi bilmiyorum anlayamadım. Kızım tırnakların acır burnun acır diyorum yok yine devam ediyor ve aylardır. Çok nazik ses tonum hep yumuşak davranmaya gayret ediyorum yavrumla ilgilendigimizide düşünüyorum ama napacagimi bilemedim. Yakında kardeside doğacak dahamj çoğalır acaba. Fikri olan varmı ?

Bir oyun terapistine goturme imkanınız varsa götürün bence. Tirnak yemenin sert bir otoriden sonra oluştuğunu hatirliyorum. Bir otorite tarafindan azarlanan kızılan çocuklarda oluyordu sanirim. Yanlis olabilir tabi uzman degilim. İmkanınız varsa terapiye mutlaka gitsin bence. Yoksa da biriktirmeye baslayin şimdiden. Belli ki bilinçli bir annesiniz. Umarim hemen çözülür.

Kuzeno yaninda degilken yapmiyorsa problem onda
Cocugunuza siz gormeden zarar vermis yada onu korkutmis belli ki.
Bence gorusturmeyin
Ve konusun karakterler olusturup mesela duplo fugurlerle birini kuzeni yapin
Figurlerle insanlarla.iliskileri ni cok iyi anlatiyo cocuklar.

Benim kızımda o yaşlarda burnunu çok karıştırırdı sonra bıraktı..tırnak yeme de vardı.farkettim ki strese girdiğinde yiyordu.kuzeni vardı onun yanında yerdi..arkadaşımın oğlu vardı onun yanında da yerdi..sonra sonra geçti

Kardeş gelince çoğalabilir. Muhtemelen kaygılandığı için yapıyor.

Benim çocuklarımın arası 22 ay. Kızım doğduğu zaman oğlumda başladı tırnak yeme olayı. Yaklaşık 1 yıl boyunca el tırnaklarını hiç kesmedim oğlumun, öyle anlatayım durumu. Zamanla kendi kendine bıraktı. Siz ilginizi, sevginizi eksik etmeyin. Zamanla bırakacaktır.

Kuzenini çok seviyor canım arkadaşım diyor yaşları yakın ay var sadece zaten ama o yokkende Cook yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…