• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak etlerimi yiyorum

YesilMercimek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
651
4
68
Antalya
Merhaba,
Öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum. Benim sorunum el parmaklarımdaki tırnak etlerini yiyor olmam. Bunu istemeden yapıyorum ve erkek arkadaşım her Antalya'ya geldiğinde kötü göründüğünü,yememem gerektiğini söylüyor. Ve zaten yediğim için canım çok acıyor. Kanıyor vs.
Ben bundan kurtulmak ve güzel ellere sahip olmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun :50: Acil :43:

İçerikte belirtmemiş olsaydın ayak tırnak etlerini yiyorsun sanacaktım zira konu ayak bakımı bölümünde :1:
Tırnak eti yeme,saç koparma vs gibi davranışlar psikolojik
Stresli bir ortamdaysan ya da sürekli gerginlik yaratan durumlarla karşılaşıyorsan bu yüzden olabilir
Ya da utangaç çekingen bir yapın var utandığında,heyecanlandığında elinde olmadan tırnak etlerini yiyor olabilirsin
Önce nedenleri üzerinde yoğunlaşmalısın bence
Ve sık sık oje sür,tırnaklarını yemiyorsun anladığım kadarıyla onları uzat,maniküre git,güzel bir görüntü oluşsun böylece onu bozmaya kıyamazsın

bende de ayni sorun var cocuklugumdan beri. bir de ben psikoloji okudum... ama 20kusur yildir malesef var ve de engel olamiyorum. arada azaliyor ama biraz stres olunca hemen hatirlayip kaldigim yerden devam ediyorum. ama bende OKB de var :( oof of.. hayat boyu guzel ellerim olamadi o yuzden iyi anliyorum ne hissettigini

İçerikte belirtmemiş olsaydın ayak tırnak etlerini yiyorsun sanacaktım zira konu ayak bakımı bölümünde :1:
Tırnak eti yeme,saç koparma vs gibi davranışlar psikolojik
Stresli bir ortamdaysan ya da sürekli gerginlik yaratan durumlarla karşılaşıyorsan bu yüzden olabilir
Ya da utangaç çekingen bir yapın var utandığında,heyecanlandığında elinde olmadan tırnak etlerini yiyor olabilirsin
Önce nedenleri üzerinde yoğunlaşmalısın bence
Ve sık sık oje sür,tırnaklarını yemiyorsun anladığım kadarıyla onları uzat,maniküre git,güzel bir görüntü oluşsun böylece onu bozmaya kıyamazsın
ayyy farketmemişim valla :(
sürüyorum zaten :/ ama yine de oluyor iştee :43:

bende de ayni sorun var cocuklugumdan beri. bir de ben psikoloji okudum... ama 20kusur yildir malesef var ve de engel olamiyorum. arada azaliyor ama biraz stres olunca hemen hatirlayip kaldigim yerden devam ediyorum. ama bende OKB de var :( oof of.. hayat boyu guzel ellerim olamadi o yuzden iyi anliyorum ne hissettigini
ah evetttt :( aynen öylee

canım aynı problem bende de var....bir bayan için özellikle çok kötü bi görüntü....onun için 3 gün önce karar aldım yememeye...önce manikür yaptım elime...sonrada zeytinyağı,limon ve vazalinden olusan bi maske.....son olarakta oje sürdüm..sonuç 3 gündür yemiyorumm..tırnak etlerimde oluşan yaralar kabuk bağladı ve inanıyorum geçecek..tabi ben bu arada el bakımına devam edeceğim..kararlı ol ve bi yerden başla..

canım aynı problem bende de var....bir bayan için özellikle çok kötü bi görüntü....onun için 3 gün önce karar aldım yememeye...önce manikür yaptım elime...sonrada zeytinyağı,limon ve vazalinden olusan bi maske.....son olarakta oje sürdüm..sonuç 3 gündür yemiyorumm..tırnak etlerimde oluşan yaralar kabuk bağladı ve inanıyorum geçecek..tabi ben bu arada el bakımına devam edeceğim..kararlı ol ve bi yerden başla..
teşekkürler canıım,deneyeceğim :5:

tırnak ve tırnak eti yememek için acı solüsyonlar var. hiç denedin mi?

kardeşim Pastel'in Unisex Acı Solüsyondan almıştı. artık tırnak yemiyor. belki işine yarar...

tırnaklarımı yediğim dönemlerde Pastel'in Unisex Acı Solüsyonundan kullandım. birkaç kez kullandıktan sonra tırnak yemeye tövbe ettim. :)))

Psikolojik birşey kesinlikle, bende tırnak yeme alışkanlığı vardı, bıraktım çok şükür...
Nasıl bıraktığıma gelince, inat ettim :9:
Fazlaca inatçıyımdır da, bende işe yaradı açıkçası.

Tavsiyem kendine engel olmaya çalış ve devamlı ellerini bakımlı tut.
Sally Hansen'in tırnak ve cuticle (tırnak etleri) bakım kremi ve peeling'i var.
bunları denersen eğer daha kolay bırakabilirsin, o etleri bu krem ve peeling yok edeceği için, ortada yiyecek birşey kalmayacak.
Eğer oje kullanıyorsan, arada bir (etlerini yemediğin zamanlarda özellikle) kuaföre git, manikür yaptır.
Ellerinin o güzel görüntüsü görünce, eski kötü görüntüsüne dönmeyi isteyeceğini sanmıyorum.

Kolay gelsin derim şimdiden...

Back