ben daha 7 aylik bile degilken anne karninda olmek uzere oldugumu fark edip hemen annemi erken doguma aliyorlar. cok sukur yasayabiliyorum. fakat el ve ayak tirnaklarim daha cikmamis durumdaymis. daha sonra ciktiklari icin tirnaklarim, benim hep ayak tirnagi batma sorunum hep oldu.
fakat 12 yasina geldigimde artik iltihaplanmaya, uyudugumda carsafi kan ve iltihap icinde birakmaya baslamisti. onceleri batan yeri ben cikarmaya calisiyordum, hatta cikariyordum da fakat artik iceriden o yonde batarak uzamaya basladigi icin ameliyat sartti. ilk ameliyatimi oldum. okula da terlikle gittim geldim. ondan 4 5 ay sonra diger tirnagim icin oldum. ondan da 4 5 ay sonra 3. kenar icin ameliyat oldum. ameliyatta oradaki dokulari aldilar o kisimdan uzamasin diye. bunlarin hepsi ayak bas parmak tirnaklari tabi. su anda ameliyat olmadigim tek bir kenari kaldi. cok sukur 13 yasimdan beri de o sorunu yasamiyorum.
senin durumunun ne oldugunu bilmiyorum, ama bir an once bir doktora gidip gorus. ayak bu sakaya gelmez.