Tatlı Tarifi Tiramusu

nonline

Carpe Diem
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
220
0
yemekteyiz programının yarışmacılarının yaptığı tatlı:) ama ben internetten bütün tiramisuları araştırarak kendim bi tarif çıkardım. çok hafif ve lezzetli oluyor.

1 yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
1 paket labne(tuzsuz krem peynir)
1 litre süt
2 paket 3 ü bir arada kahve
1 adet hazır kakaolu kek (pasta için olanladan)
Yarım kaşık kakao
Yarım kaşık Türk kahvesi
istege göre vişne marmelatı yada reçeli

Yumurtayla şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra süt ve unu katıyoruz. Vanilyamızı da ekleyip karıştırıyoruz iyice. Ocağa alıyoruz karışımı kaynaya kadar çırpıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, labneyi ekliyoruz ve mikserle iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Hazır pastamızı (tek parça için) içime hazır 1 fincan nescafe ile ıslatıyoruz. İsteğe göre nescafenin içine vişne reçelinden koyabilirsiniz. Güzel bi koku veriyo.
Istaltılmış ilk kek parçasının üstüne hazırladığımız muhallebinin yarısını döküyoruz. Güzelce yaydıktan sonra üstüne ıslattığımız diğer parçayı kapatıyoruz. Üstünü kalan muhallebiyle güzelce kaplıyoruz.Eğer muhallebi biraz sulu olduysa kekin 2. parçasını kapatmadan dolaba koyup 10-15 dak. bekledikten sonra diğer parçayı kapatıp zerine kalan muhallebiyi dökün.
Dolapta 2-3 saat bekletin.
Servis etmeden üzerine süzek yardımıyla kahveyi kakaoyu her tarafına serpin.
Afiyet olsun

Son düzenleme:
tramisuya yumurta koymasak olur mu? ben bi tarif yazmıştım internetten, orda yumurta yokyu, onun yetine1 tatlı kaşığı margarin vardı. malzemeleri de aldım geldim , ama evde yumurta yok, tekrar dışarı çıkamayacağım da .aceba yumurtasız nasıl olur ki, bi fikriniz var mı?

olur. dedim ya ben bunu internetteki tariflerden kendime göre yaptım.
bana böyle uydu. ama yumurtanın kıvam verdiğini düşünüyorum. o yüzden koydum. içinde hiç yağ yok dikkat ettiyseniz tarifin. cokacimcoook

labne peynir yerine başka peynir kullanınca tuzlu oluyor. onu da denedim.sengözlerimebaksanab hiç peynirsiz olursa ozaman muhallebi oluyor arada ki harç:)
tiramisu uzmanı olucam. her hafta yapıyorum. alışkanlık yaptı-tatlicadiarzu-

yemekteyiz yarışmasında aleksin yaptığı tiramisu tarifini merak ediyorum. bilen varsa paylaşırmı?

o bölümünü izlemedim ama galiba labne yerine italyan peyniri kullanmış.youtube da arattır istersen.
www.vtunnel.com buraya gir. çıkan alana youtube.com yaz. sonra arattır youtube da

Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı cappucino.
Kreması için:
- Yarım litre süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme dolu olacak)
- 1 veya 2 paket vanilin
- 1 paket labne peyniri
Üzerine dökmek için:
- 1 veya 2 tatlı kaşığı toz kakao
arasınada damla çikolata
bnm malzemelerim bunlar.çok güsel bi tarif.yapımıda çok kolay.

teşekkürler paylaşım için , doğum günümde misafirlerime ikram edeceğim tarifinizi inşallah...

tarif için teşekkürler bugün yaptım çokta güzel olduzemuszemusama kreması çok fazla olmuş iki pasta kalıbına yetti hatta zorlasan üçüncüye de yeterdi.bi dahakine tarifin yarısıyla yapcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…