Tıp kazanmak istiyorum

escuer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
474
312
Selam KK... ben lise zamanimda ve ondan sonra ki yaslarimda da psikolojik ve fiziksel olarak hastalandim ve geride kaldim, simdi ise nerden baslayacagimi ne okuyacagimi ne yapacagimi hic bilmiyorum. Yardim alabilecegim arkadaslarim da yok... yol gösterin lutfen bana yardim edermisiniz?

Sınava ne zaman gireceksin, bu yıl mı? Youtubeda ygs yaz konuları sırayla anlatan kanallar vardır, oradan dersleri dinleyip boş bol soru çöz.. başarılar

Kararliyim bu konuda ne yapmam gerekeni biri söylese hepsini yaparim girebilmek icin universiteye

Merhaba öncelikle kararından ötürü seni tebrik ederim ancak bu süreç en başından temel oturtup da ilk senede tıp kazanmak isteyenler için epey zorlu geçiyor, zira kendim 2 sene ciddi çalışmama rağmen -son 4-5 ay kapıldığım rehavet hesaba katılmazsa- istediğim sonuca ulaşamadım ve 50bin civarı bir sıralama elde ettim. Ygs sosyalin yetişmemesi ve ciddi süre sıkıntısı yaşamam bunun onemli bir gerekçesi olabilir ancak bahanesi olamaz...

Tıp MF3 puan türünde öğrenci alıyor. Yani mf3 puaninin hesaplanması için gireceğin sınavlar YGS, LYS1 ve LYS2. Bu puan turunde matematik ve ozellikle biyoloji dersinin katsayısı yüksek. Sana tavsiyem önce ygs matematik geometri konularını oturtman ve ardından vakit kaybetmeden ygs kimya ile fen derslerine de girişmen olur. Bunların hepsini bir arada götürmek gerçekten çok zorlu, bazı noktalarda sıkıldığını fark edecek ve bırakmayı düşüneceksin ancak unutma ki bu süreçte sonuna kadar ayakta kalan kazanıyor.

Ygs sonucun kötü bile gelse, lys oyle bir sinav ki sıralamayı ciddi şekilde değiştirebilir. Misal benim ygsde yaşadığım sıkıntılar vs beni 100bin civarina yerleştirdi. Iyi bir fen ve ortalama üstü matematik geometri ile 50 bin sıralamasına çekebildim.

Azimle çalış ve istediğini al :) başarılar...

Son düzenleme:
X