- 14 Şubat 2019
- 2.315
- 2.620
- 133
- 39
- Konu Sahibi socialscientist
-
Hiç bir fikrim yok ama çevremde şeker hastası olan herkesin çocuğu var canımMerhaba,
eşi veya sevgilisi tip 1 diyabetli (şeker hastası) olanlar cinsel hayatınızda veya çocuk sahibi olmak da problem yaşadınız mı? tecrübelerinize ihtiyacım var. erkek arkadaşım tip 1 diyabetli, evlenmeyi düşünüyoruz fakat ben kariyer sebebiyle pek acele etmek istemiyorum en azından çocuk konusunda. Çevremdende şekerle geçirilen yıl arttıkça tahribat ihtimali artıyor elini çabuk tut nasihatleri alıyorum, aklım karışık.
Vakit ayıranlara teşekkürler şimdiden.
Umarım hiç komplikasyon yaşamazsınız. Benim de ailem çok tepkili fakat ben oldukça netim hiç tereddütüm yok şükür. Sadece nasıl daha iyi yönetebiliriz diye bakıyorum. Erkek arkadaşım zatem doktorlardan nefret ediyor o yüzden bu konuda da doktor diye tutturmak istemiyorumHeMerhaba benim eşim 11yaşindan bu yana tip1 diyabet seker hastasi öncesi bilinmiyor belki dahada önceden şu an 43yaşinda cinsellikte diğer kayiplarda sadece kişinin kendini nasil idare ettiğine bağlı kişi diyabeti önce taniyip kabullenip diyabetin kurallarina gore yaşarsa uzun yillar götürür cinselliğinide hayatinida kolay kayip vermez bize gelince yirmi yirmi iki yillik evliyiz bir kizimiz var 20yasinda on yildir da kardes yapmak istedik olmadi esime cok tekikler yapildi bisey cikmadi asilamalar denedik oldu düstü olmadi yas ilerleyince illa sorunlar normal insanlardada cikiyor ama diyabette illa öz bakim perhizi ve fazla sitresten uzak önce ben diyen olucak yoksa cook tanidiklarimiz var bir yillik seker hastasi cinsellik bitmis ve tanamen çokmüs insanlar esim okadar dikkat okadar kimse onun kadar iradesine sahip tanimiyorum cevremde bu kadar dikkate eşimde bile başladi patlaklar gözlerinde ve ayaklarinda sorunlar yasamaya basladi otuz iki yıl dile kolay bizde evlenirken cok karsi cikanlarimiz oldu ailede eşimi doktora gotürmek istediler çok yipratici surecler o yüzden hic tavsiye etmem doktora goturulmesinisocialscientist
Merhaba geçmiş olsun. Bence diyabet bir hastalık değil yaşam tarzı. İyi yönetirse normal insanlardan daha kaliteli bile yaşayabilir. Hipoglisemi malesef az da olsa oluyor kaçınılmaz. Erkek arkadaşıma uykudayken oluyor, yalnız bırakmak istemiyorum gece 2de kalkıp şekerini ölçüyorum. Bunun için evde glukagon hipokit bulundurun ve kullanmayı öğrenin. Pompa kullanıyor esneklik sağlıyor diyetinde. Karbonhidrat sayımı da önemli tabii. İlişki sırasında pompayı çıkarıp yada bazal insülini keserek hipoyu engelleyebiliyorsun fakat bazen olabiliyor. Karşısındakinin anlayıp onu kırmadan geçiştirebilmesi önemli. Nihayetinde sağlıklı insanlarda ilişkide başarısız olabiliyor ekstra bi durum gibi davranmamak gerek. Onun dışında genel olarak bir sorunumuz yok şimdilik. Bu arada erkek arkadaşım 13 yıldır tip 1 diyabet.HeMerhaba benim eşim 11yaşindan bu yana tip1 diyabet seker hastasi öncesi bilinmiyor belki dahada önceden şu an 43yaşinda cinsellikte diğer kayiplarda sadece kişinin kendini nasil idare ettiğine bağlı kişi diyabeti önce taniyip kabullenip diyabetin kurallarina gore yaşarsa uzun yillar götürür cinselliğinide hayatinida kolay kayip vermez bize gelince yirmi yirmi iki yillik evliyiz bir kizimiz var 20yasinda on yildir da kardes yapmak istedik olmadi esime cok tekikler yapildi bisey cikmadi asilamalar denedik oldu düstü olmadi yas ilerleyince illa sorunlar normal insanlardada cikiyor ama diyabette illa öz bakim perhizi ve fazla sitresten uzak önce ben diyen olucak yoksa cook tanidiklarimiz var bir yillik seker hastasi cinsellik bitmis ve tanamen çokmüs insanlar esim okadar dikkat okadar kimse onun kadar iradesine sahip tanimiyorum cevremde bu kadar dikkate eşimde bile başladi patlaklar gözlerinde ve ayaklarinda sorunlar yasamaya basladi otuz iki yıl dile kolay bizde evlenirken cok karsi cikanlarimiz oldu ailede eşimi doktora gotürmek istediler çok yipratici surecler o yüzden hic tavsiye etmem doktora goturulmesinisocialscientist
Doğunca nazlı nazlı sevdirirler canım kendilerini ❤Yok nerdeeee nazlı bebiş bizimkiler anca tedavi ile geldiler. İzmir irenbe de denemiştik bu sefer herşey güzel geçti çok şükür sonucunuz da pozitif oldu.
KEndi hocalarımla konuştum. Yetişkin birey artık pompaya gerek yok ben tasvip etmiyorum dedi. Şimdilik düşünmüyoruz. Ama gerçekten çok soru. Bende olsaydı onda olmasaydı diyor insanTam bir hafta önce 17 yaşında kardeşimin tip 1 diyabet olduğunu öğrendik. Yeni yeni duruma adapte olup toparlıyoruz kendimizi. Kendisi çok çabuk kabullendi durumu, adapte oldu. Ama annem babam ben.. çok içerledik duruma. Rabbim bundan daha beter hastalık vermesin. Dermansız dert vermesin.
Oncelikle gecmis olsun.kardeşimin kızında geçen sene 9 yaşındayken çıktı.Aynı süreçleri yaşadım hala iyileşecek bir hastalık olduğunu düşünmek istiyorum ama malesef. Küçük olduğu için koluna sensör takıliyor oradan şeker ölçümü yapıyoruz ayrıca pompa takıldı insulini de oradan alıyor.
Sizi çok iyi anlıyorum. . .
benim eşim tip 1 diyabet bir oğlumuz var ve cinsel yönden hiçbir sıkıntı yok. yeri geliyor çok düşüyor yeri geliyor baya yükseliyor diyabetin normal yaşantısı böyle ama çevrendekilerin söylemi gibi bir şey söz konusu değil. kulaktan dolma saçmalıklar çoğunlukla. hiç düşünme böyle bir şeyi..arkadaşım tip1 diyabet ve kadın ikinci çocuğuna hamile.. yani öyle bir şey yokMerhaba,
eşi veya sevgilisi tip 1 diyabetli (şeker hastası) olanlar cinsel hayatınızda veya çocuk sahibi olmak da problem yaşadınız mı? tecrübelerinize ihtiyacım var. erkek arkadaşım tip 1 diyabetli, evlenmeyi düşünüyoruz fakat ben kariyer sebebiyle pek acele etmek istemiyorum en azından çocuk konusunda. Çevremdende şekerle geçirilen yıl arttıkça tahribat ihtimali artıyor elini çabuk tut nasihatleri alıyorum, aklım karışık.
canım öncelikle merhaba sitres yapma artık tıp ilerdi fakat tabki sen yinede çok geç kalma bebek için evet diyabet bayanda yumrta kalitesi erkekte sperm etkliyor fakat ilaç kullanımı ile yumurta kaliten artıp erkek için farklı ilaçlar kullanılıyor o en önemlisi rabbim ol diyincehiç bir kudret onu öneleyemez sen herkez duyduğun şeyleri önemseme sen kendinew ve doktora gidip danışabilirsiniz en iyisi bu şeklide olur cnmMerhaba,
Benim eşim tip 1 diyabet. Ve hemen sürpriz bir şekilde hamile kaldım.farklı bir sağlıksal problem yoksa tip 1 diyabet oluşu kısır olacağı anlamına gelmezMerhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?