• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık tip 1 diyabet ve çocuk sahibi olma

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba,

eşi veya sevgilisi tip 1 diyabetli (şeker hastası) olanlar cinsel hayatınızda veya çocuk sahibi olmak da problem yaşadınız mı? tecrübelerinize ihtiyacım var. erkek arkadaşım tip 1 diyabetli, evlenmeyi düşünüyoruz fakat ben kariyer sebebiyle pek acele etmek istemiyorum en azından çocuk konusunda. Çevremdende şekerle geçirilen yıl arttıkça tahribat ihtimali artıyor elini çabuk tut nasihatleri alıyorum, aklım karışık.

Vakit ayıranlara teşekkürler şimdiden.
Hiç bir fikrim yok ama çevremde şeker hastası olan herkesin çocuğu var canım

Tam bir hafta önce 17 yaşında kardeşimin tip 1 diyabet olduğunu öğrendik. Yeni yeni duruma adapte olup toparlıyoruz kendimizi. Kendisi çok çabuk kabullendi durumu, adapte oldu. Ama annem babam ben.. çok içerledik duruma. Rabbim bundan daha beter hastalık vermesin. Dermansız dert vermesin. Buna da çok şükür ama insan üzülüyor işte. Çok şükür herhangi bir şey gelişmeden fark ettik. İnşallahta olmaz. Geçen hafta o kadar kötüydüm ki hem iyi bi şeyler duymak istiyordum hem de merak ediyordum. Bu yüzden buraya konu açıp tip 1 lilerden veya yakınlarından bilgi almak istedim ama o gücü bile bulamadım kendimde. Sadece topikleri karıştırdım ama bir şey bulamadım. Şimdi böyle bir bildirim gelince şaşırdım ben birilerine mesaj mı atmıştım acaba diye düşündüm hatta. Bazen benim de aklıma geliyor. İlerde evlenecek cinsel hayatını etkiler mi falan diye. İnternetten araştırdım. Çocuk sahibi olmalarına engel olmuyormuş. Kendi Hocam dahil birçok kişi bunun örneğini verdi. Kardeşimin bi abisi var hatta o da öyleymiş iki çocuğu varmış. Ama internette bir kişi ilişki sırasında hipoglisemi durumundan bahsetmiş. Bu bireyin moralini çok bozar diye. Bilenler bizi bilgilendirsin arkadaşlar :KK43: sadece bu konu da değil her konuda tecrübelerini yazsınlar. Bende hemşireyim aslında mekanizmasınj süreci vesaire biliyorum ama birebir yaşamak çok zormuş. Mesela iğne yerleri zamanla sertleşiyor falan nasıl oluyor o zaman acıyor mu:KK43: pompa kullanıyor musunuz?

HeMerhaba benim eşim 11yaşindan bu yana tip1 diyabet seker hastasi öncesi bilinmiyor belki dahada önceden şu an 43yaşinda cinsellikte diğer kayiplarda sadece kişinin kendini nasil idare ettiğine bağlı kişi diyabeti önce taniyip kabullenip diyabetin kurallarina gore yaşarsa uzun yillar götürür cinselliğinide hayatinida kolay kayip vermez bize gelince yirmi yirmi iki yillik evliyiz bir kizimiz var 20yasinda on yildir da kardes yapmak istedik olmadi esime cok tekikler yapildi bisey cikmadi asilamalar denedik oldu düstü olmadi yas ilerleyince illa sorunlar normal insanlardada cikiyor ama diyabette illa öz bakim perhizi ve fazla sitresten uzak önce ben diyen olucak yoksa cook tanidiklarimiz var bir yillik seker hastasi cinsellik bitmis ve tanamen çokmüs insanlar esim okadar dikkat okadar kimse onun kadar iradesine sahip tanimiyorum cevremde bu kadar dikkate eşimde bile başladi patlaklar gözlerinde ve ayaklarinda sorunlar yasamaya basladi otuz iki yıl dile kolay bizde evlenirken cok karsi cikanlarimiz oldu ailede eşimi doktora gotürmek istediler çok yipratici surecler o yüzden hic tavsiye etmem doktora goturulmesini socialscientist socialscientist

HeMerhaba benim eşim 11yaşindan bu yana tip1 diyabet seker hastasi öncesi bilinmiyor belki dahada önceden şu an 43yaşinda cinsellikte diğer kayiplarda sadece kişinin kendini nasil idare ettiğine bağlı kişi diyabeti önce taniyip kabullenip diyabetin kurallarina gore yaşarsa uzun yillar götürür cinselliğinide hayatinida kolay kayip vermez bize gelince yirmi yirmi iki yillik evliyiz bir kizimiz var 20yasinda on yildir da kardes yapmak istedik olmadi esime cok tekikler yapildi bisey cikmadi asilamalar denedik oldu düstü olmadi yas ilerleyince illa sorunlar normal insanlardada cikiyor ama diyabette illa öz bakim perhizi ve fazla sitresten uzak önce ben diyen olucak yoksa cook tanidiklarimiz var bir yillik seker hastasi cinsellik bitmis ve tanamen çokmüs insanlar esim okadar dikkat okadar kimse onun kadar iradesine sahip tanimiyorum cevremde bu kadar dikkate eşimde bile başladi patlaklar gözlerinde ve ayaklarinda sorunlar yasamaya basladi otuz iki yıl dile kolay bizde evlenirken cok karsi cikanlarimiz oldu ailede eşimi doktora gotürmek istediler çok yipratici surecler o yüzden hic tavsiye etmem doktora goturulmesini socialscientist socialscientist
Umarım hiç komplikasyon yaşamazsınız. Benim de ailem çok tepkili fakat ben oldukça netim hiç tereddütüm yok şükür. Sadece nasıl daha iyi yönetebiliriz diye bakıyorum. Erkek arkadaşım zatem doktorlardan nefret ediyor o yüzden bu konuda da doktor diye tutturmak istemiyorum

Merhaba geçmiş olsun. Bence diyabet bir hastalık değil yaşam tarzı. İyi yönetirse normal insanlardan daha kaliteli bile yaşayabilir. Hipoglisemi malesef az da olsa oluyor kaçınılmaz. Erkek arkadaşıma uykudayken oluyor, yalnız bırakmak istemiyorum gece 2de kalkıp şekerini ölçüyorum. Bunun için evde glukagon hipokit bulundurun ve kullanmayı öğrenin. Pompa kullanıyor esneklik sağlıyor diyetinde. Karbonhidrat sayımı da önemli tabii. İlişki sırasında pompayı çıkarıp yada bazal insülini keserek hipoyu engelleyebiliyorsun fakat bazen olabiliyor. Karşısındakinin anlayıp onu kırmadan geçiştirebilmesi önemli. Nihayetinde sağlıklı insanlarda ilişkide başarısız olabiliyor ekstra bi durum gibi davranmamak gerek. Onun dışında genel olarak bir sorunumuz yok şimdilik. Bu arada erkek arkadaşım 13 yıldır tip 1 diyabet.

Esim suan 33 yasinda ve 12 yasindan beri tip1 diyabet malesefff..
Nisanliyken bu soru benimde aklima cok takiliyordu fakat kendisiyle paylasamiyordum.
Evlendik 9 yildir evliyiz ve 3 tane evladimiz var Allahima sukurler olsun.
Cinsel hayatimizdan da gayet memnunuz:KK48:

Sorun olacagini sanmiyorum. Nice diyabetli hastalarin cocuklari oluyor. Kadinda diyabet cocuk sahibi olma ve dunyaya getirme acisindan daha riskli. Ozellikle hamilelik asamasinda cok dikkat gerektiriyor. Ben tip 2 diyabet hastasiyim-dim. Canan karatay hocanin kitaplarini okudum ve bazi onerilerini uygulamaya basladim. Sekerim 120 sinirinin altina indi. Tabiki tip 1 ve tip 2 ayri ancak erkek arkadasiniz da dikkat ederse sekerin vucuda verdigi zarari minimuma indirir. Neticede seker ilerleyen zamanlarda vucuda organlara geri donusumsuz bir sekilde zarar verebilen bir hastalik. Bence erkek arkadasinizi bebek icin degil ama kendi sagligi icin Canan hocaya goturun ya da kitaplarini hediye edin. Yalniz diyeti uygularken surekli kontrol altinda olmasi gerekebilir. Cunku ben ilac kullanirken 70 e iniyordu tokluk kan sekerim. Ilaci biraktim suan 120 altinda surekli. Erkek arkadasiniz insulin kullaniyorsa hipolisemi olabilir ki bu cok tehlikeli bir durum.. bu nedenle insulinin ayarlanmasi gerekecektir. Bazi diyetisyenler ekmek ve sık beslenme oneriyor ama karatayda Ekmek- seker unlu gidalar ve glisemik indeksi yuksek gidalari tuketmek yok. Bu bir diyet degil aslinda saglikli bir beslenme tarzi. Bakin bir ekran goruntusu ekliyorum. Ayrica ailenize de kulak asmayacaginizi umuyorum. Saglikli bir insanin 1 dakika sonra yasayacaginin bile garantisi yokken seker hastasi diye bir insani damat olarak istememek oldukca yanlis.

Eklentiler

• Screenshot_20190301-201003_Chrome.jpg
    Screenshot_20190301-201003_Chrome.jpg
    159,4 KB · Görüntüleme: 37
Yok nerdeeee nazlı bebiş bizimkiler anca tedavi ile geldiler. İzmir irenbe de denemiştik bu sefer herşey güzel geçti çok şükür sonucunuz da pozitif oldu.
Doğunca nazlı nazlı sevdirirler canım kendilerini ❤
Rabbim sağ salim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Tam bir hafta önce 17 yaşında kardeşimin tip 1 diyabet olduğunu öğrendik. Yeni yeni duruma adapte olup toparlıyoruz kendimizi. Kendisi çok çabuk kabullendi durumu, adapte oldu. Ama annem babam ben.. çok içerledik duruma. Rabbim bundan daha beter hastalık vermesin. Dermansız dert vermesin.

Oncelikle gecmis olsun.kardeşimin kızında geçen sene 9 yaşındayken çıktı.Aynı süreçleri yaşadım hala iyileşecek bir hastalık olduğunu düşünmek istiyorum ama malesef. Küçük olduğu için koluna sensör takıliyor oradan şeker ölçümü yapıyoruz ayrıca pompa takıldı insulini de oradan alıyor.
Sizi çok iyi anlıyorum. . .

Tam bir hafta önce 17 yaşında kardeşimin tip 1 diyabet olduğunu öğrendik. Yeni yeni duruma adapte olup toparlıyoruz kendimizi. Kendisi çok çabuk kabullendi durumu, adapte oldu. Ama annem babam ben.. çok içerledik duruma. Rabbim bundan daha beter hastalık vermesin. Dermansız dert vermesin.

Oncelikle gecmis olsun.kardeşimin kızında geçen sene 9 yaşındayken çıktı.Aynı süreçleri yaşadım hala iyileşecek bir hastalık olduğunu düşünmek istiyorum ama malesef. Küçük olduğu için koluna sensör takıliyor oradan şeker ölçümü yapıyoruz ayrıca pompa takıldı insulini de oradan alıyor.
Sizi çok iyi anlıyorum. . .
KEndi hocalarımla konuştum. Yetişkin birey artık pompaya gerek yok ben tasvip etmiyorum dedi. Şimdilik düşünmüyoruz. Ama gerçekten çok soru. Bende olsaydı onda olmasaydı diyor insan

Benim bebegimde tip1 diyabet bu hastalik hakkinda cok fazla bilgiye sahibim soylediginiz sikayetii hic duymadim ve sorun olmadiginida bliyorum seviyorsaniz boyle biseyi asla sorun etmemenizi tavsiye ederim.

Canım erkek bir arkadaşım iki sene önce evlendi, o da tip 1 diyabet hastasıydı ve şu an 7 aylık ikiz bebekleri var :) bildiğim kadarıyla bu hastalık üremede tahribata neden olmuyor ama yine de bir doktora danışmakta fayda var :)

Merhaba,

eşi veya sevgilisi tip 1 diyabetli (şeker hastası) olanlar cinsel hayatınızda veya çocuk sahibi olmak da problem yaşadınız mı? tecrübelerinize ihtiyacım var. erkek arkadaşım tip 1 diyabetli, evlenmeyi düşünüyoruz fakat ben kariyer sebebiyle pek acele etmek istemiyorum en azından çocuk konusunda. Çevremdende şekerle geçirilen yıl arttıkça tahribat ihtimali artıyor elini çabuk tut nasihatleri alıyorum, aklım karışık.

benim eşim tip 1 diyabet bir oğlumuz var ve cinsel yönden hiçbir sıkıntı yok. yeri geliyor çok düşüyor yeri geliyor baya yükseliyor diyabetin normal yaşantısı böyle ama çevrendekilerin söylemi gibi bir şey söz konusu değil. kulaktan dolma saçmalıklar çoğunlukla. hiç düşünme böyle bir şeyi..arkadaşım tip1 diyabet ve kadın ikinci çocuğuna hamile.. yani öyle bir şey yok

Merhaba,

canım öncelikle merhaba sitres yapma artık tıp ilerdi fakat tabki sen yinede çok geç kalma bebek için evet diyabet bayanda yumrta kalitesi erkekte sperm etkliyor fakat ilaç kullanımı ile yumurta kaliten artıp erkek için farklı ilaçlar kullanılıyor o en önemlisi rabbim ol diyincehiç bir kudret onu öneleyemez sen herkez duyduğun şeyleri önemseme sen kendinew ve doktora gidip danışabilirsiniz en iyisi bu şeklide olur cnm

Merhaba,

Benim eşim tip 1 diyabet. Ve hemen sürpriz bir şekilde hamile kaldım.farklı bir sağlıksal problem yoksa tip 1 diyabet oluşu kısır olacağı anlamına gelmez

Benim kuzen 43 yaşında 23 yıldır şeker hastası...20 yıllık evli çocuk olması ama eşitlere alakalı sorunlar vardı sanıyorum...tüp bebek deneyecekler bu yaştan so ra olurmu bilmem..bunu en son düşün derim...asıl sorun şu ki şeker hastası insanlar aşırı asabi ve hassas oluyor..bakımlarının( yani yemeğinin ilacını vs. )çok dikkatli yapılması gerekli...20 yıldan sonra vücutta geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabiliyor...bunlara katlanabilmek için gerekirse psikolojik destek almanız dahil gerekebilir...önemli olan siz bunu ne kadar kaldırabilirsiniz...ama yinede iyi dileklerimi sunuyorum sizlere...umarım çok mutlu bir hayatınız olur gerçekten zor bir hastalık özelliklede eş için...

Ne kadında ne erkekte benim tanıdığım ve bildiğim kadarıyla asla engel olmuyor..
Ben 24 yaşında 5 aylık hamileyim.. Çok şükür bi sıkıntı yok arkadaşımda aynen benim gibiydi onda da olmadı bebeği kucağında.. Erkekler için de bir sıkıntı olmaz kendinizi sıkmayın. Sağlığı için yükselmesin her zaman belirli seviye de tutsun o yeterli olur sinirlere kayıp oluyor yoksa yükselmediği sürece Bi sıkıntı yok yani cinsel hayatınızda da olmaz

Back