• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık tip 1 diyabet ve çocuk sahibi olma

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
4.067
8.874
158
Merhaba,

eşi veya sevgilisi tip 1 diyabetli (şeker hastası) olanlar cinsel hayatınızda veya çocuk sahibi olmak da problem yaşadınız mı? tecrübelerinize ihtiyacım var. erkek arkadaşım tip 1 diyabetli, evlenmeyi düşünüyoruz fakat ben kariyer sebebiyle pek acele etmek istemiyorum en azından çocuk konusunda. Çevremdende şekerle geçirilen yıl arttıkça tahribat ihtimali artıyor elini çabuk tut nasihatleri alıyorum, aklım karışık.

Vakit ayıranlara teşekkürler şimdiden.

Merhaba,

eşi veya sevgilisi tip 1 diyabetli (şeker hastası) olanlar cinsel hayatınızda veya çocuk sahibi olmak da problem yaşadınız mı? tecrübelerinize ihtiyacım var. erkek arkadaşım tip 1 diyabetli, evlenmeyi düşünüyoruz fakat ben kariyer sebebiyle pek acele etmek istemiyorum en azından çocuk konusunda. Çevremdende şekerle geçirilen yıl arttıkça tahribat ihtimali artıyor elini çabuk tut nasihatleri alıyorum, aklım karışık.

Alakası bile yok benim eşim de şeker hastası 300 lere 400 lere çıkıyor bazen ama Maşallah Cinsel hayatımızda iyi 5 haftalıkta hamileyim. 4 aylık evli olmamıza rağmen

Merhaba,

En sağlıklısı iyi bir üroloji doktoruna gidip gerekli tahlilleri (özellikle spermiyogram) yaptırıp doktora da danışıp buna göre plan yapmak.

Merhaba canım. Hiç bir bilgim yok ama konunu görünce internetten baktım biraz. Tabii ki ne kadar doğrudur bilmiyorum fakat okuduklarıma göre tip 1 diyabet hastası olanların çocuk sahibi olmaya engeli yokmuş. Hatta çocuk doğunca onda da görülme riski çok düşükmüş. Tabii ki kişiden kişiye değişir mi bilemem. Herşey gönlünce olsun

Benim babam tip 2 sanırım 40 yaşındayken yakalanmış o sene kardesim doğmuş,39 yasindayken babam,annem hamile kalmis oluyor. Ondan sonra çocukları olmadı
Ama yapmadilar galiba bilmiyorum .
Seker hastalarinin vucudunda diger organlar hasar görüyor evet kontollu yaşamaları lazım ama erkeklik organlarina bir etkisi varmi bilmiyorum

Benim ağbim tip 1 diyabetli cinsel hayatı nasıl bilmiyorum ama 1 çocuğu var. Evliliklerinin ilk yılında eşi dış gebelik geçirdi demekki hamile kalmada sıkıntı olmadı. Ondan sonra da 6 yıl sonra çocuk sahibi oldular ama o süreçte olmadı mı yoksa onlar mı istemedi bilmiyorum

Alakası bile yok benim eşim de şeker hastası 300 lere 400 lere çıkıyor bazen ama Maşallah Cinsel hayatımızda iyi 5 haftalıkta hamileyim. 4 aylık evli olmamıza rağmen
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

En sağlıklısı iyi bir üroloji doktoruna gidip gerekli tahlilleri (özellikle spermiyogram) yaptırıp doktora da danışıp buna göre plan yapmak.
Haklısınız aslında endokrin doktoru kontrolünde fakat hiç ürologa yönlendirmedi. Ben de henüz evli olmadığımız için çekiniyorum git demeye. Yani sağlıklı mı değil mi kontrol ediyormuşum yoksa bırakacakmışım gibi algılayıp kırılmasından korkuyorum

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Haklısınız aslında endokrin doktoru kontrolünde fakat hiç ürologa yönlendirmedi. Ben de henüz evli olmadığımız için çekiniyorum git demeye. Yani sağlıklı mı değil mi kontrol ediyormuşum yoksa bırakacakmışım gibi algılayıp kırılmasından korkuyorum
O zaman evlendiğiniz zaman iyilikle anlatıp yönlendirirsiniz doktora ;) zaten şeker hastalığı bir yana malesef çoğu çift çocuk sahibi olmada sıkıntılar yaşıyor artık, bir sorun varsa baştan bilmek iyi olur.

Merhaba,

Bi tanıdığım şeker hastasıydı ama evlendi erkekti çocukları oldu şuanda 10 yaşında falan

Canım seni tüp bebek topiklerinden tanıyorum.
Hamile kaldığını görünce çok mutlu oldum yazmak istedim.
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah ❤

Merhaba,

Canim bende de tip2 vardi cok sukur atlattim stres kaynakliydi benimki ama cinsellikle alakasi yok soylim evet cocuk sahibi olmadim ama baska sebepten nice seker hastasi olup cocuk doguran insanlar var bence alakasi yok bunu diyebilirim

Çok çok sağol canım. Nihayet geldi mucizemiz inşallah kucağımıza da alabiliriz :KK200:
Amin canım inşallah Rabbim o güzel günleri görmeyi nasip eder ❤
Hangi merkezde denediniz canım bu sefer yoksa onca uğraştan sonra süpriz yapıp kendi mi çıktı geldi :anneadayı::nazar:

Amin canım inşallah Rabbim o güzel günleri görmeyi nasip eder ❤
Hangi merkezde denediniz canım bu sefer yoksa onca uğraştan sonra süpriz yapıp kendi mi çıktı geldi :anneadayı::nazar:
Yok nerdeeee nazlı bebiş bizimkiler anca tedavi ile geldiler. İzmir irenbe de denemiştik bu sefer herşey güzel geçti çok şükür sonucunuz da pozitif oldu.

Merhaba,

Benimde pek bir bilgim yok canim ama benim eşimin ailesi hepsi diyabet ve onlarda genetik diyabet olmayan yok ama oyle bir yasadiklarini ne duydum nede oldu ama senin erkek arkadasin oyle olur mu olmaz bilemem bana kalirsa yalan dan ya alakasi yoktur

Back