ticarete atilmak istiyorum

philosophy

biraz aklın varsa delir
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.983
1.553
Bu istek içimde zaman zaman beliriyor, sonra diyorum ki amaan kendi isinle ilgilen (matematik ogretmeniyim). Yani cevremizde hep en iyi iş garantili iştir mantığı var ve bu algiyla yetiştik, kpss ye gir atan mantığı ağır basıyor hep ama ben değişik fikirler istiyorum. Bu konuda ufkumu açabilecek arkadaşlar var mi acaba, sektör olarak kozmetik düşünüyorum, ve devlet girisimcileri özellikle kadınları destekliyor 100 bin tl ye kadar destek veriyor 30 bini geri odemesiz,bu paraya iyi işler yapılır diye düşünüyorum ama dediğim gibi bilgim az.Bu konuda her türlü fikre açığım

Canım ben de ticarete atılmak istiyorum ama benimki e-ticaret istersen özelden msglaşalım. Hiç olmadı beyin fırtınası olur.

Bu istek içimde zaman zaman beliriyor, sonra diyorum ki amaan kendi isinle ilgilen (matematik ogretmeniyim). Yani cevremizde hep en iyi iş garantili iştir mantığı var ve bu algiyla yetiştik, kpss ye gir atan mantığı ağır basıyor hep ama ben değişik fikirler istiyorum. Bu konuda ufkumu açabilecek arkadaşlar var mi acaba, sektör olarak kozmetik düşünüyorum, ve devlet girisimcileri özellikle kadınları destekliyor 100 bin tl ye kadar destek veriyor 30 bini geri odemesiz,bu paraya iyi işler yapılır diye düşünüyorum ama dediğim gibi bilgim az.Bu konuda her türlü fikre açığım
bende henüz öğrenciyim fakat bende çok istiyorum ticarete atılmak. devlet girişimcilere para veriyor fakat ne kadar vereceği sizin onları inandırmanıza bağlı yapacağınız işe

Zaten kafanda arayış başlamışsa devamı geliyor. Ben de dişhekimiyim ama kendimi bildim bileli arayış içindeyim. Mesleğim beni tatmin etmiyor ve çıkış arıyorum. Ama birlikte yürüyecek kişileri bulmak o kadar zor ki. Tek başına da yetiştirilişimden midir bilmem ha deyip cesaret edemiyorum. Ki philos arkadaşımızın da dediği gibi toplumun da sizden beklediği normlar var. Bunlar da para kazan, garanti bir mesleğin olsun. E bayanız da evlilikti çocuktu girişim parasının toplanmasıydı derken yaş gelmiş 30'a ancak şimdi şimdi yönümü çizebiliyorum. Hatta buradada bir ilan yayınlayayım iyi fikir belli ki kendi girişimine sahip olmak isteyen bir çok bayanız ama sesimiz çıkmıyor.

bende henüz öğrenciyim fakat bende çok istiyorum ticarete atılmak. devlet girişimcilere para veriyor fakat ne kadar vereceği sizin onları inandırmanıza bağlı yapacağınız işe
100 bin veriyor 30 bini hibe ediyor diğeri de faizsiz.Önce 70 saatlik bir eğitim veriliyor sonrasında proje hazırlayıp sunuyorsun kabul edilirse parayı veriyor.Kadınları da daha çok destekliyor devlet.

Zaten kafanda arayış başlamışsa devamı geliyor. Ben de dişhekimiyim ama kendimi bildim bileli arayış içindeyim. Mesleğim beni tatmin etmiyor ve çıkış arıyorum. Ama birlikte yürüyecek kişileri bulmak o kadar zor ki. Tek başına da yetiştirilişimden midir bilmem ha deyip cesaret edemiyorum. Ki philos arkadaşımızın da dediği gibi toplumun da sizden beklediği normlar var. Bunlar da para kazan, garanti bir mesleğin olsun. E bayanız da evlilikti çocuktu girişim parasının toplanmasıydı derken yaş gelmiş 30'a ancak şimdi şimdi yönümü çizebiliyorum. Hatta buradada bir ilan yayınlayayım iyi fikir belli ki kendi girişimine sahip olmak isteyen bir çok bayanız ama sesimiz çıkmıyor.
Benim kafamda arayış hep var ama beni bu konuda cesaretlendiren hiçkimse yok.evliyim 29 yaşındayım birde çocuğum var, matematik mezunuyum 6 senedir dersanede çalışıyorum,devleti hiç düşünmedim yapamam diye ama bu şekilde de hiç geleceği olmayan bir is. Aslında yol yordam bilsen biraz araştırmayla risk alınabilir bence ama nerden başlamak gerek hangi sektör,nasıl pek bilgim yok, bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir belki diye açtım bu konuyu,birbirimizi cesaretlendirip,goremediklerimizi birlikte kesfedebiliriz belki.

Bizler bu konuda eğitim almadığımız için hangi sektör olursa olsun düşe kalka öğreneceğiz ne yazık ki. Bir artısı hayatımızın içinde olan konuların satışını yapabilecek olmamız ayrı bir konu örneğin hepimiz kozmetik kullanıyoruz ya da giyiniyoruz, eşimizi çocuğumuzu giydiriyoruz gibi. Ben kendi hikayemi anlatayım. Bir fikir olur belki önce sadece giyim üstüne satış düşündüm gittim merter,bayrampaşa,zeytinburnu,ümraniye arşınladım günlerce toptancıları tamam dedim fiyatlar uygun ama sıkıntı depolamaktı, bu sefer depolara bakındım , e bir şirkey kurmak gerek gittim maliyecilerle görüştüm nedir kaça malolur vs. fiyat fizibilitesi çıkardım. sonra o fikir gelişti sırf kıyafet olmaz ne satıyor tv ürünleri en çok satıyor kim temin ediyor şu şu diye araştırmalar yaptım sonra vergi safhasına geçtim ne için ne ödeyeceğim o zaman fiyatlar artıyor diğerleriyle nasıl savaşacağım vs. bu sefer ithalat mı yapsam dedim ama nerden çin tabiki herkesin aklına geldiği gibi benim de geldi alibaba aliexpress ya da dropshipping bunları araştırdım bu sefer de gümrük mevzuatına girmek zorunda kaldım onu da okudum yani son 1-1,5 senemi okumakla sormakla geçirdim diyebilirim. En sonunda baştaki fikrim de evrim geçire geçire bugüni haline geldi . En son da artık bir mentor arıyorum ki start yapalım o da birkaç haftadır bakınıyorum ama tırnaklarımı geçire geçire değil, keyfe keder. Neden? Aynı senin nedeninden dolayı tüm bu araştırmaları gidip konuşmaları kendi başıma yaptım bi Allah'ın kulu destek olmadı ya da cesartelendirmedi. En son hööyytt ben bunu yapıcam dedim de eşim de öyle birikimimi kullanmama onay verdi. Öyle yani canım ben seni çok iyi anlıyorum o yüzden bende 30'umdayım bir bebişim var.Kendimi anlatırken de yeni girişimci diyorum :)

Bu arada annem zamanında kosgeb'te çalıştığı için hibelerden de az çok bahsedeyim. Bir zamanınız olacak o eğitime gitmek zorundasınız. İki ki en önemli mevzu projenin onaylanması aşamasında her konuda olduğu gibi bu konuda da network ağınızın gelişmiş olması lazım bir de hatırladığım kadarıyla yanlış yönlendirmek de istemem ama elinizde bir prototip olmalı yani atıyorum evde dikiş dikiyorsunuz zaten eşe dosta satıyorsunuz ama artık olayı dükkana dönüştürmek istiyorsunuz. O zaman bir ihtimal o da size hibe veriyorlar. Nice şirket sahiplerinin hibe için gidip geldiğini görmüş ve duymuşluğum oldu. Kısaca fikre değilde zaten başlamış işe öncelik veriyorlar.

Canım ben de ticarete atılmak istiyorum ama benimki e-ticaret istersen özelden msglaşalım. Hiç olmadı beyin fırtınası olur.
Mrb bende e ticaret düşünüyordum. Herseyi hazır bir e ticaret sitem oldu. Ben sadece ürünleri satıp komisyon alıyorum. Alt uyelerdende prim alıyorum. Bilgi isteyenler özelime yazabilir.slm

merhaba bende türkçe öğretmeniyim etüt merkezi açmayı düşünüyorum öğretmen arkadaş arıyorum yanıma ortak ya da ticarette olabilir bilmiyorum şuan arayıştayım başka bir fikri olan varsa değerlendirmek isterim özelime yazarsanız sevinirim

Anfora çok benzettim yaşadıklarımızı. Bende sürekli bi arayış içindeyim. Aklıma bi fikir gelir kalkar araştırırım, maliyet bilmem ne çıkartırım ama sonra vazgeçerim. Çünkü yeterli gelmez, azıcık daha azıcık daha derken bi bakmışım hiç bişiy yapamamışım, elde var sıfır. Şimdi haber sitesi mi kursam onu araştırıyorum. Aklımda web tasarım kursuna gitmek var ama acaba tasarıma gitmesem de uzman birine mi yaptırsam diyorum. Bide hep bi dış ticaret isteğim var, içimde kalmış bişiy ama bi türlü cesaret edemiyorum. Dış ticaret kursuna gideyim diyorum, en uygunu 1500den başlıyor. Bu arada almanca öğretmeniyim ama hiç yapamadım. Almancanın yanında ingilizcem de var. Kullanmaya kullanmaya diller de köreldi. Yaşım 31 bu arada. Haber sitesi ya da kadınlara yönelik bi site yapayım ama onlar nasıl ne kadar kazandırır hiç bilmiyorum, tamamen şans işi galiba işin o kısmı. Biraz karışık oldu sanırım ama anlamışsınızdır umarım:)

onları satamam geniş çevre ve vakit istiyor...ben özel sektörde çalışıyorum ve yapamam bu işi:KK43:

Bende özel sektörde calisiyorum bende basit ve ek iş olarak yapabilecegim bir iş arıyorum bunu dükkana cevirebilcek ama öyle birşey sanırım yok

Bende özel sektörde calisiyorum bende basit ve ek iş olarak yapabilecegim bir iş arıyorum bunu dükkana cevirebilcek ama öyle birşey sanırım yok
hani işi bırakıp dükkan açmak istiyorum ama ne açılacağını bilmiyom.
olmadı çalışarak ek iş olabilirmi onuda bilmiyorum...

hani işi bırakıp dükkan açmak istiyorum ama ne açılacağını bilmiyom.
olmadı çalışarak ek iş olabilirmi onuda bilmiyorum...
aynı zaman da calısarak home office işi yapılabilir belki bazen öyle ilanlar görüyorum saatleri uyarsa olabilir
veya dedigim evden özel pastalar yaparak yaada ilk önce internet sitesi kurup satışları ordan yapmak tabi bunlarda iyi araştırılması gerekiyo sayfanın reklamı falan iyi olmalı

konuyu açan arkadaş ve bu düşüncede olan herkese rab bim yardım etsin bende çok düşündüm ve çok ta ihtiyacım var fakat ne tecrübem nede yardımcım fikir verecek kimsem var inşallah burdan birbirimize yardımcı oluruz takip edeceğim özelliklede arkadaşlardan rica ediyorum özelden değilde buradan yazışmalarını

Bu konu açılalı çok uzun zaman olmuş ve yazanlar sanırım artık bu platformu kullanmıyor. Ben de bu konu ile ilgili fikir almak istiyorum yapanlardan. Piyasada bir çok eğitim satanlar var. Bir çoğu umut taciri gibi geliyor. Sadece youtube'dan video seyrederek de işin yasal kısımlarında bir sıkıntı yaşarsam diye korkup cesaret edemiyorum açıkçası. Eğitim satanların bir çoğu sanki her aşamada danışmanlık verecek gibi vaatlerde bulunuyorlar ama hangisinin adını ekşi sözlük vb. yerlere yazsam "buna para kaptıranın kuş kadar beyni yok", "dolandırıcılıktan başka bir şey değil" gibi yorumlar var. Adamların reklamını dinlerken acaba mı diyorum sonra bunları okuyunca boş yere kandırılacakmışım gibi geliyor. Ama artık bir yerden başlamak gerekiyor. Bari uygun olan birini seçeyim de dolandırılırsam az param gitsin diye düşünmeye başladım 🤣

X