ben aslında bir süre bırakıp etkisi var mıymış yok muymuş onu görmek istiyorumsonra 3ten başlayacağımı düşünüp üşüm üşüm üşeniyorum
arkadaşlar tibet hareketlerine istemeyerek 10 gün ara verdimara verdikten sonra gördüm ki ne rahat oturabiliyorum koltukta nede dik durabiliyorum. resmen kemiklerim ağrımaya başladı. ve sanki kendimi kemiklerimin arasındaki bağı söküp almışlar gibi hissetmeye başladım. 2 gündür yeniden başladım ve şuan öyle rahatım ki size anlatamam piyasadan kısa süreliğine kaldırılan ilacıma yeniden kavuşmuş gibi hissediorumm. 15 den başladım ama yeniden 3'e geri dönemezdim
Merhaba
Buralar şenlenmiş, neşelenmiş ne kadar güzel. malum Ramazan dolayısıyla çok düzenli uğrayamıyorum ama büyük bir inatla tibete devam.
bu gece 17.tekrara başlıyorum. hedef 21 az kaldı.herşey bir yana, benim bileklerim güçsüz bu yüzden 4.ve 5. harekette zorlanmanın ötesine geçip bileklerimi ağrıttım. geçen akşam bilekten bir kırt sesi eşlik edince hareket yarım kaldı.
Herşeyin bir çaresi vardır deyip. 4. ve 5. hareketlerin alternatiflerini yapıyorum. bir müddet böyle devam edicem.
Sıkılaşmakla alakalı yardımcı olabilmek adına. ben tibete başlamadan evvel ölçülerimi almıştım. benim gibi ham, hiç spor yapamamış birisi için kilom aynı kalırken. 1-1.5 cm incelmişim
Kedicim, cor ile ilgili henüz araştırmadım. bir şey yazmam doğru olmaz fakat; tibetten arkadaşıma ve yiğenine(kendisi basketbol kulübündedir.) bahsettim. kitaptan harereketleri görünce, abla bu hareketleri antrenörümüz bize yaptırıyor. bunlar Cor hareketleri diye bir yorumda bulundu.
biraz uzun oldu yine, tibetli, sağlıklı günler.
merhabalar
size sormak istediğim bir kaç sorum var,
ben de başlamayı düşünüyorum bu hareketlere fakat hali hazırda kardiyo videolarından oluşan bi programım var. sporum bittikten hemen sonra mı yapmalıyım bunları yoksa biraz boşluk bırakmalı mıyım? vücut soğuduktan sonra tekrar ısınıp tekrar spor yapmak için vaktim olmuyor pekçok mu ağır olur hepsi beraber çünkü programım uzun ve beni zorluyor
bebacııım benim tavsiyem önce kitabını okuman ki sen seversin
ben pilatese başlamadan önce ısınma niyetine yapıyordum ama itiraf ediyorum bıraktım
kitabı yok ki bendebulayım onu o zaman
canım ben yoga yapmıştım önceden pilates beni pek açmıyorşimdi tekrar başlayayım dedim ama bu farklı benim yaptığımdan ve memnun herkes o yüzden bir deneyeyim diyorum. spordan önce mi yapayım? yaptıktan sonra yorgun hissettiriyor mu? sen kaç tekrarla başladın ben ilk aşamada 5 yeterlidir diye düşündüm. bilemedim
kitabın ismi tibetin gençlik pınarı. 2 cilt. ama sadece 2. cildi okusan da yeter. ilk olarak 3 tekrarla başlıyorsun kitapta hepsi yazıyor zaten
Canım merhaba, 3 tekrarla başlayıp her hafta iki sayı ekleyip 15 tekrara kadar mı çıkıyordu?
Son durduğu sayı neydi?
aynen öyle. 17 yi yapıp bıraktım. bir hafta ya oldu olmadı
kitabın ismi tibetin gençlik pınarı. 2 cilt. ama sadece 2. cildi okusan da yeter. ilk olarak 3 tekrarla başlıyorsun kitapta hepsi yazıyor zaten
17 tekrara gelince hep o sayıda yapılıyor diye biliyorum..
Neden bıraktın ki? (;
Bu arada vücudunda gözlemlediğin değişimler neler oldu?
Tibetin Gençlik Pınarını zayıflama olarak değil vücudun sağlığı ile alakalı görüyorum ben.. (;
tamam canım, ben kitabını bulayım. nette var mıdır e-book olarak?
bir etkisi olmadığını düşündüğüm için bıraktım bir de yorucu gelmeye başladı işin açığı üşendim
21e geldikten sonra hep 21de devam ediyorsun.
bir fikrim yok canım e-book olayına girmediğim için.
İkisini bir arada değerlendirmek ve sıra belirlemek doğru değil bana göre.. Farklı disiplindeler, amaçları tamamen farklı.merhabalar
size sormak istediğim bir kaç sorum var,
ben de başlamayı düşünüyorum bu hareketlere fakat hali hazırda kardiyo videolarından oluşan bi programım var. sporum bittikten hemen sonra mı yapmalıyım bunları yoksa biraz boşluk bırakmalı mıyım? vücut soğuduktan sonra tekrar ısınıp tekrar spor yapmak için vaktim olmuyor pekçok mu ağır olur hepsi beraber çünkü programım uzun ve beni zorluyor
İkisini bir arada değerlendirmek ve sıra belirlemek doğru değil bana göre.. Farklı disiplindeler, amaçları tamamen farklı.
Tibet yogasına eğer başlayacaksan sabah kalkınca yap. Öncesinde 1-2 basit esneme yapsan yeter.. 3 le başlanıyor.
21 tekrara bile ulaştığında toplam olarak 10 dakikaya mal olduğundan, sabah 10 dakika erken kalkmana bakar..
Yogayla kardiyodu birleştirmemeni öneririm. Tibet yogasının amacı çakra dediğimiz enerji noktalarımızın devir hızlarını yükseltmek.
Bu spor değil, sağlık yatırımı.
Kardiyo yapma disiplinine sahip bir insan olarak Tibet yogasını haydi haydi yaparsın sen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?