• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tıbbi görüntüleme teknikleri?

ceydalison20

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2020
3
0
16
21
Selam arkadaşlar, soru sormak için üye oldum. Tıbbi görüntüleme teknikleri okuyan var mı aramızda? Ya da acil tıp teknisyenliği (paramedik). Çünkü bölüm seçmekte zorlanıyorum ve sağlık istiyorum. Tıbbi görüntüleme teknikerliğinde çok fazla radyasyona maruz kalındığı ve mutlaka az da olsa insana etki ettiğini okudum ve biraz korktum. Bilgi verir misiniz?

acil tıp teknisyenliği lise düzeyinde alınan eğitimdir. ilk ve acil yardım (paramedik) ise üniversite düzeyinde alınan sağlık eğitimidir. ben paramedik mezunuyum. tıbbi görüntüleme teknikerleri üzerlerinde kişisel dozimetre taşımakla yükümlü. bu dozimetrelerin düzenli ölçümü yapılıyor ve radyasyonu yüksek çıkan çalışanlar şua iznine gönderiliyor. alınan radyasyonun da günlük yaşantımızda telefondan vs. çok olmadığını bizzat çalışan arkadaşlardan dinledim. sizin yerinizde olsam tıbbi görüntüleme teknikleri seçerdim bu ikisi arasında. ya da daha mantıklı tercihler arasında eczane teknikerliği, ağız ve diş sağlığı var. alım sayısı az oluyor ama mezunu da az bu bölümlerin. önümüzdeki 5 yıl içinde de önü açık görülüyor. bahsettiğiniz bölümler ise çok fazla mezun verildiği ve yetersiz alım yapıldığı için öldü maalesef.

Back