- 14 Eylül 2018
- 73
- 26
- 88
- Konu Sahibi SEZENCE_84
Merhaba 2 düşüğüm var .1.si kalp durması (9hafta) 2.si kalp atışı hiç atmama(6+4).İlk düşükte genetik test verdik. lupus vs gibi birçok antikor testi ve birçok sendrom için de test verdik .çok şükür temiz çıktı. Lupus biraz yüksekti sadece onun için kan sulandırı iğne kullandım.2.düşükten sonra doktorum hiperoskopi ,rahim filmi isteyeceğim ve tüp bebek merkezi için yönlendirdi. Tez canlıyım gidip görüştüm.Tüp bebek merkezindeki dr tüp bebek için durumumun çok anlamlı olmadığını söyledi.2.düşükte hemen önerilmez doğal yolla hamile kalabiliyorsun (6ayda 2 gebelik) üstelik rezervlerin iyi durumda dedi. Bu yol hem maddi olarak hem de süreç olarak yorucu dedi. Üstelik emriyolar toplansa bile yine sağlıksız çoğalabilirler ya da sağlıklılar seçilse bile transfer edildiğinde yine sağlıksız olabilirler dedi. Kürtaj olmanın sakıncasını sordum sürekli kürtaj olmak doğurganlığı etkiler mi dedim. Kürtaj sonrası septom 1.düşükten sonrada olabilir ya da 100 kere kürtaj olursun ve hiç bir semptom yaşamayadabilirsin de dedi. Bu genel bir risk dedi.Sayısı ile alakalı değil dedi.İlk sorum PGD ile tüp bebek transferi olan savaşçı anne adaylarına transferden sonra anamoli sebepli düşük yaşayan oldu mu? İkinci sorum benim gibi anamoli sebebiyle birden fazla düşük yaşayıp düşük yapan yorgun annelere denemeye devam ettiniz mi ?Sonuçları ne oldu. Direkt pgd tüp bebek tedavisine yönelememin sebebim maddi yoksa evlat için her türlü zorluğun acının başımın üstünde yeri var.
Son düzenleme: