The Sims

pamuk26

Yabangülü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
96
Yer
Eskişehir
The Sims, Will Wright tarafından tasarlanan, dağıtımı Electronic Arts'ın, yayımlanması Maxis'in önderliğinde piyasaya sürülmüş bir strateji-hayat simülasyonu bilgisayar oyunudur. "Sim" denen sanal insanların SimCity yakınlarında bir banliyöde geçen günlük aktivitelerinin birebir simülasyonudur.

Çoğu Maxis oyunu gibi, The Sims de tamamen bir amaca bağlı bir oyun değildir. Bunun yerine, The Sims'te sanal insanlar Sim'lerin sanal hayatlarında onlara dünyalar, evler, aileler kurup, uyumak, yemek yemek, tuvalete gitmek, banyo yapmak gibi günlük aktivitelerini yönetmeye dayanır. Oyuncular, oyunda yönlendirecekleri karakterleri kendileri yaratabildikleri gibi, oyunda hazır olarak bulunan karakterlerle de The Sims'i oynamaya başlayabilirler.

Will Wright, bu oyununu "Digital Dollhouse" (Dijital bebek evi) olarak düşündüğünü de belirtmiştir.

Oyunda yönetilen karakterler, yani Simlere herhangi bir aktivite yaptırabilmek için Simin, odağın üzerinde olması gerekir. Bu da, ekranın altındaki menüden istenilen Simin resminin üzerine tıklama yoluyla yapılır. Bir Simin seçili olup olmadığı da başının üzerinde bir elmas bulunup bulunmamasından anlaşılır. Bu elmas, Simin durumuna göre renk değiştirir. Örneğin, yemek yeme, uyuma, tuvalet, hijyen gibi temel ihtiyaçları giderilmemiş bir Simin elması kırmızı, bu ihtiyaçları karşılanmış bir Simin elması yeşil olacaktır.

Seçili Sime ait istatistikler de kontrol menüsünde gösterilir. Oyuncular Simin elmasının rengine ve istatistiklerine bakarak durumu hakkında bilgi edinebilir, ihtiyaçlarının neler olduğunu anlayabilirler. Bu, oyuncular için en büyük yol göstericidir.
(Alıntıdır....)
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Simcity serisinin yaratıcısı Maxis'in elinden çıkan birçok sim oyunundan birisi de The Sims. Satış potansiyelinin çıkmadan önce fark edilmesi ile Electronic Arts'ın dağıtımcılığını üstlendiği The Sims, oyun dünyasında ilk olması ve insanlara "Tanrı" gücü hissini yaşatması ile milyonlarca sattı. Oyunda insanları yönetiyorduk, onların ne yapması gerektiğini belirliyor, evlerini döşüyor hatta evlerini inşa ediyorduk.

Özellikle bayan oyuncu kitlesi tarafından tüm eklenti paketleri dahil kapış kapış satın alınan The Sims'in ikinci ve teknolojik olarak güncellenmiş versiyonunun çıkması için zaman gelmişti. The Sims 2 işte burada sahneye çıktı. Daha gelişmiş grafikler ile gelişmiş yüz animasyonları, çok daha yakından izleyebilme imkanı, çoğaltılmış eşya, yapı malzemesi sayısının yanı sıra asıl yenilik olarak gösterilen şey Simlerin karakterlerinde, görünüşlerinde saklı. Yeni doğan simler kısmen ailelerinden birine çekiyor, genetik özelliklerini nesiller boyu aktarabiliyorlar.

The Sims 2 'de bulunan gelişmiş Sim yaratma aracı ile kullanıcı, kendisine oldukça benzeyen bir tip yaratabilir, burcunu ayarlayarak astrolojiye göre kişilik özelliklerini yaratabilir. Tüm bu özellikleri bir yaşam simülasyonu olan The Sims'e eklediğimizde gerçek hayatta bir sebepten dolayı yapılamayan şeyleri uygulatabilmek, gerçekçi tepkileri görebilmek ile bir nevi "sanal tecrübe" edinebilinir.

Fakat bir yaşam simülasyonu ancak yaşamın kendisi kadar çekici olabilir.

The Sims 2, yoktan bir ev, bir aile, bir hayat, bir geçmiş, bir gelecek yaratma aracı hatta kimilerine göre "hayallerinin evini" kurup içinde yaşamayı hayal etmekten çok daha iyi bir tecrübe.

(Alıntıdır....)

Link Silinmiştir.
Evet gördüğünüz bir hayalet.Banyo yapıyor :Roflol:
Link Silinmiştir.
Burda azrail'i görüyorsunuz.Oyunda o bile var.:1rolleyes:
Link Silinmiştir.
Buda uzaylı sim.Bu mutlaka sizde de olan bi sim.Oyunun başında bi delikanlıydı.Şimdi bi yetişkin :1yes2:
Link Silinmiştir.
Bu da Body Shop'ta yaptığım Lara Croft'un simi :1yes2:

Elektronic Arts'ın The sims 2 Pets'i duyurduğundan bu yana merakla beklediğimiz yeni ek paket'in konsol ve mobil cihazlara da çıkacak olması bizi daha da sevindirdi.

The sims 2 pets bize biraz olsun Unleased ek paketini hatırlatsa da bu yeni pakette hayvanlarin yapay zekaları ve çeşitliliği göze çarpıyor. Kendi hayvanlarımızı en baştan yaratabilmek ve ona karakter ve isim verebilmek bizim için en önemli unsurlardan biri. Bunun yanında hayvanlarımız, Simlerde olduğu gibi kariyer yapabilecekler. Bu yeni kariyer "eğlence kariyeri" diye adlandırılmış.

Oyun detaylarına girecek olursak; Oyundaki create a family ekranında create a pet (CAP) adında yeni bir seçenek göreceksiniz. Buradan evcil hayvanımızı seçecek ve ayrıca hayvanımızın fiziksel görünümünü istediğimiz şekilde değiştirebileceğiz. Simlerimizde olduğundan daha fazla seçenek ile hayvanlarımızı oluşturmak mümkün. Yaş ve boyutsal olarak çok sayıda kombinasyon mevcut. Bunun yanında 40-50 çeşit cins mevcut. Hayvanımızın cinsini belirledikten sonra son olarak kürkünü seçmek kalıyor ki en zevkli kısmı da bu olsa gerek. Ayrıca kendi yaptığımız skini de kürk olarak kullanabileceğiz. Evcil hayvanımızın her parçası için farklı bir renk seçme imkanımız var. Kedimizin bir gözünü yeşil seçerken bir gözünü de mavi seçebilme imkanımız olacak.
Genius/Doofus ya da Gifted/Goofy, Hyper/Lazy, Independent/Friendly, Aggressive/Cowardly ve Pigpen/Finicky ya da Pigpen/Snooty isimlerindeki karakter özellikleriyle hayvanımızın karakterini belirleyebileceğiz.

Evcil hayvanımızı belirledikten sonra onu sim hayatımıza aktarmak kalıyor. Diğer ekpaketlerdeki gibi The Sims 2 Pets'te malesef yeni bir kasaba bulunmuyor. Kendi yaptığınız hayvanınızı hazır bir aileye koyarak, Sims 2 Pets ile gelen hazır ailelerle oynayarak ya da kendi simimizi ve evcil hayvanımızı yarattıktan sonra yepyeni bir sim hayatın başlayarak oyuna girebilirsiniz. Bunun yanında eğer hazırda bir sim aileniz varsa da "adopt a pet" seçeneğiyle bir evcil hayvan satın alabilirsiniz.

The Sims 2'de en fazla 8 kişilik bir aile yaratabilirken Sims 2 Pets'te sadece hayvan sayısı 6 ile sınırlandırılmış.

Evcil hayvanlarınızın da Simleriniz gibi bir yaşam ömrü bulunuyor. Puppies olarak yaşamlarına başlayan hayvanlarınız adult ve son olarak elder olarak büyümekteler. Simlerinizde olduğu gibi hayvanlarınızın da ihtiyaçları aynı şekilde. Açlık, susuzluk, enerji ve sosyallik gibi...Seçtiğiniz hayvana göre onun beklentileri de farklı olmakta.

Satın aldığınız ya da yarattığınız hayvanlarınız için satın almanız gereken pek çok şey bulunmakta. Örneğin evi, oyuncakları gibi...Tüm bunları buy modda bulabileceksiniz. "Learned Behaviours" panelinden evcil hayvanınızın öğrendiklerini ve görebileceğiniz gibi onları eğiterek davranışlarına şekil verebilmeniz mümkün.Konuşmak, ölü dumarası yapmak, yakınıza gelmek onlara öğretebileceklerinizden sadece birkaçı...

"Pet Obedience Trainer" hayvanlarınız için simoleon karşılığı tutabileceğiniz eğitmendir. Onları eğitmekten sıkıldıysanız saatine 20 simoleon vererek bir profesyonele devredebiliyorsunuz.
Bizi en heyecanlandıracak diğer bir özellik ise evcil hayvanlarımızın çiftleşebilmesi! Oluşan yeni yavruları beğenmediğinizde onları adoptation service'ine bırakabilmeniz de mümkün. Hayvanlar kimi zaman kendi aralarında iyi anlaşırken bazen de kavgacı olabiliyorlar. Tıpkı Simlerde olduğu gibi...

The Sims 2 Pets ile birlikte oyuna çok sayıda eşya ve obje eklenmiş. Bunlar; perdeler, duvar kağıtları, kapılar, yer zeminleri, ışıklar, tv, yataklar ve daha fazlası...Ayrıca oyuna eklenen Sledgehammer aracı sayesinde build modda seçtiğiniz herşeyi kolaylıkla silebilmeniz mümkün kılınmış. Örneğin artık masayı üzerindeki bilgisayar ve lamba ile birlikte silebilme imkanınız olacak. Bunun yanında neighbourhood ekranı da unutulmamış ve bir kaç yeni yapı eklenmiş. Müzik istasyonu ve tren rayları gibi...
Oyunda çıkan ufak ipuçları da Game Tip Encyclopedia menüsü sayesinde bir düzene oturtulmuş görünüyor. Artık bu oyun ipuçlarını kolaylıkla bu menüden takip edebileceğiz.
( Alıntıdır....)

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

İşteee...Bunlarda ben,eşim ve köpeğimiz prens....

Sanart sihirli bir ayna demişsin peki bunu nerden bulabilirim yardımcı olurmusun...?

Bu arada pets deki hayvanlara komut veremiyorsunuz ve iptal edemiyorsunuz...örneğin koltukları tırmalayabiliyorlar ve sol üst köşedeki komuttan iptal edemiyorsunuz...yalnızca siz zarar yaptığını görünce ona kızıyor,uyarıyor ve onun zararlı olduğunu ona öğretiyorsunuz...bununla ilgili mutlaka hile vardır ama ben bilmiyorum...gerçekten hayvanları idare etmek zor...işin içine birde çocuklar girince daha da zorlanıyor...sizin bebekleriniz...hayvanların bebekleri...offf...kendinize iş bulabildiğiniz gibi hayvanlarınıza da iş bulabiliyorsunuz...birde kasabaya kurt geliyor...ona kötü bişey yapınca sizi ısırıyor ve kurt adam olabiliyormuşsunuz...ben daha denemedim...paylaşımlarınızı bekliyorummm....bye..

Size body shop da yaptığım bir kaç elbiseyi göstermek istiyorum :sm_cool:

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Hayır ayrıca bir program gerekmiyor.Oyunla beraber geliyor.Oyun kurulduğunda oda kurulmuş oluyor.Tam olarak sorununu yazmamışsın.Ama ben genel olarak anlatayım.
1- Giriş sayfası

Link Silinmiştir.

2-İlk önce sim yapma bölümü

Link Silinmiştir.

Build or Clone Sims'e girelim.Burada hazır olan simler var.İster onlar üzerinde değişiklik yaparız istersek + işaretine tıklayarak yeni bir sim yaparız.+ ya bastığımızda da karşımıza standart bir sim gelir.Devam edelim.

Burda önce tuşların ne işe yaradığına bakalım;

Link Silinmiştir.
Link Silinmiştir.

Bundan sonra + işaretine tıklayıp diğer sim yapma seçenekerine bakalım;

Link Silinmiştir.

Sim üzerinde bir kaç basit değişiklik yaptım ve onay düğmesine tıklıyorum.Daha sonra yaptığınız sim diğer simleri arasında yer alır.

Link Silinmiştir.

Şimdilik bu kadar.Bir sorunuz olursa yanıtlarım bu konuda.Daha sonrada diğer kısmı anlatırım :1yes2:

Evet şimdi tasarım bölünü anlatmak istiyorum.Önce ilk açılan penceredekileri kısaca tanıtayım;

Create Parts'e tıkladığımızda karşımıza iki seçenek çıkıyor.Tasarım yapmak için Start New Project diyoruz.

Link Silinmiştir.

Karşımıza üç seçenek çıkıyor.Ben giyim üzerinden göstereceğim için Create Clothing seçeneğine tıklıyorum.Diğer seçeneklerin adımları da aynıdır.

Link Silinmiştir.

Bu resimde kıyafetlerin gruplarını görüyorsunuz;

Link Silinmiştir.

Ben basit olsun diye bir mayo seçip,dosya adını giriyorum.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Burdaki resimde,üstte dosyanın yolu belirtiliyor.Body shoptan çıkınca düzenleme yapmak için bu adreste dosyamızı buluyoruz.
2.kısımda giysi türleri var ister değiştirirsiniz ister birden fazla yere gönderirsiniz.Ama ben değiştirmiyorum gerek olmadığından.
Import to Game diyoruz.

Link Silinmiştir.

Uyarı penceresi açılacak.Ona da okey diyoruz.Karşınıza tekrar 3 resim gelecek.1 resme gelene kadar x işaretine basın.Load Save Project bölümüne girin ve isim verdiğiniz projeyi bulup tıklayın.Şimdilik bir şey yapmadan simge durumunda küçültün.Tasarım aşamasının 1.kısmı bitmiştir :1yes2:

Geldik 2.kısma;
Oluşturduğumuz projeyi belirtilen klasörde bulabilirsiniz.Dosyayı paintte açıyoruz.Ben internetten bulduğum bir kumaş desenini kullanıcam
.

Link Silinmiştir.

Bu da seçmiş olduğum kumaş.Kumaş nerden bulucam derseniz google da arama yaptığınızda bir çok kumaş resmi bulabilirsiniz;

Link Silinmiştir.

Kumaşı da painnte açıp kopyalıyorsunuz ve diğer tarafta paintte açmış olduğunu mayo resmine yapıştırıyorsunuz.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Arkaya da aynı işlemi yapıyoruz.Böylece mayomuzun tamamı kumaşla kaplandı.

Link Silinmiştir.

Şimdi paintti kapatıp tekrar body shop a geri dönüyoruz;
Mayonun önceki hali böyleydi.

Link Silinmiştir.

Tekrar adına tıklıyoruz;

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Son işlemle beraber tasarım olayını bitiriyoruz.Yapmış olduğunuz kyafeti sim oluşturma bölümünde görebilirsiniz.Köşesinde bir yıldız olacak ve eğer adınızı yazdıysanız küçük resmin üzerinde adınız çıkacak :1yes2:

Bu anlatmış olduğum en basit haliyledir.Kendinizi geliştirebilirsiniz zamanla.yerimseniben

Ben hiç saç yapmadım.O saçı da indirdim.

Bu konuda uzman değilim ama saçta çok büyük değişiklik yapmak için mesh yapmayı bilmek gerek.Onun içinde ayrı bir program var.Ve inan bu konuda bilgi sahibi değilim.En fazla saçın rengini değiştirebilirim belki ama oda çok güzel olacağını sanmıyorum.Saçın rengini değiştirmek de mayo yapmakla aynı işlemlerden geçer.Bunun için gerçek saç resmi kullanabilir yada paint yada benzerinde yeniden boyayabilirsin.Photoshop kullanmayı biliyorsan onda da olur.

Yüz içinde aşağıda bir kaç resim ekliyorum.Sanırım yardımcı olur.Önceki adımlar için daha önce verdiğim resimlere bakın. yerimseniben

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Özellikle dudaktan bahsettiğn için dudaktan gittim.Ama diğer seçeneklerde de işlem aynı

Dili : Ingilizce

Sistem Gereksinimi : Windows 95/98/Me/NT/2000/XP

INDIR şutarafagitti

Son düzenleme:
bu oyun çok güzel işyerinde bilgisayarımda yüklüydü şimdi evdeyim bende bunu arıyordum tşk.

the sims 2 nin 8. ve son eklentisi apartment 29 ağustosta türkiyede satışa sunulacakmış:dance:

---------------

EA Games, The Sims 2'de perdeyi oyuncuların hayallerini gerçekleştirerek kapatıyor.. The Sims 2 için yapılacak son eklenti "Apartment Life" ile Apartman hayatı ve büyücülük hayalleri sonunda gerçek oluyor, ayrıca The Sims 1'den bazı eşyalar tekrar hayat buluyor..

[gv=475,325]980092946366703171[/gv]

apartmentlifecoverpl7.jpg

Fan-Event ile tanıtılan ve birçok ünlü yabancı sitede yayınlanan farklı resimler için devam mesajlarını kontrol ediniz..

[quote author=SimsTR link=topic=22219.msg363334#msg363334 date=1207915778]
Apartment Life doğrulandı!! Free Time'ın piyasaya yeni sürülen paketlerinde Apartment Life'ın reklamı yer alıyor.

EA Lounge'da yapılmış olan bir anket gün yüzüne çıktı. Bu anketler, kısıtlı zaman aralıklarında resmi sitede yapılıyor. Şanslı iseniz ve üye iseniz birisine denk gelebiliyorsunuz. Ben zamanında Celebration Stuff'ın anketine denk gelmiştim.

Ankette neler isterdiniz diye sormuşlar, işte EA'in düşündükleri.. Bunların bazılarını oyuna koyacaklar..

İşte anket ve oyun tanıtımından Türkçe notlar...

*Bu paket ile Sim'leri banliyölerdeki müstakil ev yaşamlarından alıp, içinde başka simlerinde yaşadığı hareketli bir apartman hayatı ile tanıştırıyoruz.

Hangi yeniliği daha heyecan verici buluyorsunuz?

*Çok odalı, stüdyo ya da loft (geniş modern apartman dairesi) tipi pahalı ya da mütevazi daireler.
*Ev arkadaşınız ile geçinmek, gürültücü komşularla başa çıkmak, ev sahibi ile uğraşmak gibi yeni sorunlar.
*Komşularınız ya da ev sahibiniz ile arkadaş olup, onlara belli şeyleri başarmaları (aşk, iş vs.) için destek olabilmek. Ev sahibi ile arkadaşlık kiranızın azalması ile ödüllendirilmesi.
*Kavhe dükkanları, stand-up cafeler (comedy club), hatta sokaklarda breakdansçıları izlemek yeni sosyal aktiviteler.

Şu aktivitelerden hangisi Apartment Life oynarken daha çok ilginizi çeker?
- Bir apartmanda 4 farklı aile barınabilmesi.
- Çevreyi keşfedip Sim'lerin takılması için yeni yerler bulmak.
- Apartman komşularınızı ziyarete gitmek.
- Başka insanlarla tanışıp, reputation / itibar kazanmak ve bunun diğer simlerin size davranışını etkilemesi
- Apartmanda yaşamak ve buradaki deneyim.
- Diğer.

Apartment Life'da olacak yeni özellikler..
- Bir apartmanda 4 farklı aile barınabilmesi.
- Komşuların çocuklarınıza bakıcılık yapmasını istemek.
- Kira ve etraftaki gürültüye göre farklı apartman hayatı deneyimleri
- Kontrol edilmeyen bir ev arkadaşı ile yaşamak
- Helikopter sahibi olmak
- Breakdance öğrenmek
- Yangın önleme yeteneği edinmek.
- Sosyal itibar kazanarak simler tarafından farklı davranılmak.
- Apartman komşularınızı ziyarete gitmek.
- Apartman inşaa etmek.
- Farklı sosyal gruplardan insanlarla tanışmak. Bohem (kural tanımaz), İskoçyalı, motosiklet / tamir tutkunu, teknisyen / elektronik delisi, sosyetik ( bohemians, jocks, gearheads, techies, socialites )
- Butler / Uşak tutmak
- Apartmanda yaşamak
- Kariyer, aşk ve yaşamınızı değiştirecek sosyal çevreler kurmak
- Öfke kontrol yeteneği

İlginizi çeken potansiyel yeni eşyaları işaretleyin.

- Toddler Spring Rider - Ufaklıklar için tramplen gibi birşey galiba.
- Playground Slide - kaydırak
- Vending machine - otomat
- Closet - gömme dolap
- Fire hydrant with sprinkler - Sprinkler yangın söndürücü
- Spiral Staircase - Spiral-dönel merdiven
- Ownable Helicopter - Satın alınabilir Helikopter
- Baby Floor Gym - Bebek cimnastiği ??
- Food replicator (machine that makes any food you want) - isteğiniz yemeği yapan makina
- Huge Saltwater aquarium - büyük deniz akvaryumu
- Playground Lookout Tower - Çocuk parkı gözetleme kulesi
- Monkey Bars - Çocuk parkı için sallanma barları
- Graffiti - graffitiler..
- Baby Bouncy Chair - bebekler için pofuduk koltuk
- Penned miniature dog - minyatür köpek gibi birşey ??
- Medicine Cabinet - Ecza Dolabı
- Overhead cabinets - Yüksek, baş hizası üstü dolaplar
- Ceiling Fans - tavan vantilatörü
- Ceilings - Tavanlar ya da Çatı Arası. Çatı arası odaları olabilir diye düşünüyorum, aynı Bon Voyage'daki sauna gibi.. Olursa güzel olur.
- Hopscotch - Seksek oyunu
- Merry Go Round - Atlı karınca
- Murphy Bed (bed stored in a wall cabinet) - Duvara kaldırılabilen yataklardan

Eklentinin Adı ne olsun?

- Urban Digs
- Apartment Style
- Apartment Digs
- Urban Apartments
- Flatmates
- Apartment
- Apartment Life
- Apartment Living
- Just Renting
- Rental Life
- Apartment Community

Aşağıda bazı apartman olayları verilmiştir en çok hoşunuza gidenler..

- Apartman posta kutusu önünde sosyalleşen simler.
- Belli tiplerle özel sosyal etkileşim (örn. bohem, sosyetik, iskoç vs..)
- Ev arkadaşı ile uyumlu yaşamak ya da sorun yaşamak.
- Heykel taklidi yapan ya da breakdance yapan sokak göstericileri
- Apartmandaki Koridorda kapı çalan komşular
- Uşak
- Kardeş kavgası izlemek
- Ev sahibi ile etkileşim.
- Gürültüden şikayet eden simler
- Apartman sakinlerini ziyarete gitmek.
- Helikopter sahibi olmak.
- Oyun Parkında oynayan çocuklar.
- Açılır kapanır duvar yatağını kullanmak
- Apartman Partisi
- Yerel takılma mekanları, kahve dükkanları, stand-up klüpleri vs..

----------------------

---alıntıdır----

:lepi:

çıkar çıkmaz olıcam:lepi:

Harika!..
Sims'e bayılırım..

Back