Teyzem, nankor oglu ve gelini...

• Konu Sahibi Konu Sahibi solel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

solel

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2013
4
0
6
Diğer
Slm hanimlar, uzun zamandir takipciyim ama yeni profil olusturup biseyler yaziyorum...

Bundan 4 yil evvel, teyzemin oglu, benim icin abiden otedir, kiz kacirdi... Teyzem, enistem ve diger cocuklari, gelin hanimi asla istemediler... Gelin hanimim cirkef, hatta cingene oldugunu derlerdi.. Ama gerek benim ailem olsun gerek dedemler ve diger aile fertleri, biz hep aralarini yapmaya calistik cunki kuzenim cok seviyordu..
teyzemler uzun yillar memleketen ayri sehirde yasiyorlar. Hatta onlarin sitesinden benim ailemde yeni dupleks aldilar sirf onlarla x sehrindede beraber olmak icin, yoksa biz orali degiliz. Teyzemlerin ailevi sorunlari hic bitmezdi, ve annem hep yaninda olurdu.

Biz yurtdisinda yasiyoruz ve yine 4 yil onceki geldigimiz tatilde, yeni aldigimiz evin icini ancak yaptirip esya aldik. Fakat insaat sandigimizdan uzun surdu ve evimizde orturamadan, anahtari teyzemlere emanet ederek geri donduk. Hatta firinin ocagin kagidi ustundeydi cunki hic kullanmadik... Iste dondukten bi muddet sonra annem teyzemleri aradi ve, kuzenimin kizi kacirip bizim evimizde 1 aydir oturdugunu ogrendi...Ama ona ragmen annemler bisey demediler cunki evin bos durmasindan daha iyi oldugunu dusunduler (hirsizlik cok oluyor o sitede). Onun haricinde ne kira istediler, nede bisey. Zaten ev yepyeni idi...

Bu sekilde kuzenim ve gelin hanim evimizde tam 4 yil oturdular. Bu sure icerisinde cocuklari bile oldu. Ve bir gun bile evimize sunu yapin bunu yapin demedik. Yigen sonucta degilmi
Iste olanda bundan sonra oldu.
Bu yaz kuzenim tabi kira odemedigi icin para biriktip ev aldilar ayni siteden. Tasinmadan once anneme bi gun gelin hanimdan faceten msj geldi. mesajda
`Teyze sagolun evinizi bize actiniz, esyalarinizi kullandik.. malum biz artik tasinacagiz ve giderken sizin beyaz esyalarini goturuyum ve yerine yenisini aliyim, sonucta ilk ben kullandim bunca zamandir.`

Annemde olur dedi. O kadarinida yapsinlar artik degilmi...bizde bu yaz zaten trye gelip benim dugunumu yapacaktik, isabet oldu bir nevi. Neyse ardindan 2 gun gecmedi yine bi mesaj... Ama bu sefer kuzenim kendisi yazmis mesajda

- teyze sana inanamiyorum, ne kadar paragozsun, bana senin ikinci el esyani yeniletmek istiyorsun bilmem ne.. Eger ben boyle benden ikinci el esyanin yenisini isteyecegini bilseydim senin esyanada senin evinede dokunmazdim... Iste evin catisi akti gecen yil yaptirdim, yok demir kapi bozdulu onuda yaptirdim vs vs, ben bu olayi babama dedim, babamda biz olmasak bu evi soyup sogana cevirirlerdi.. vs vs - diye neler neler yazmis!!!

Annem soka girdi! Zira bu teklifni karisi yapmisti. Annemde ertesi gun arada artik agizina geleni verdi. Dediki siz nankorsunuz evin catisini yaptirdiysan kendine yaptirdin, ben senden 1 gun bisey istedimmi, zaten karin bana boyle dedi diye tartistlar. Bunun ustune biz konusmadik. Ardindan 1 ay sonra turkiyeye geldik

geldigimizde ilk arayan teyzem bizi aramadi, hosgeliniz demedi. Annem tabi cok uzuldu. Ve 2 hafta memlekete kalip oraya gittik tatil yapalim diye. Gittigimizde evin ici harabeye donmus hanimlar... Kapiya yumruk atilmis, parkelerde derin cizikler, mutfak dolaplarin kurplari kirik vs. Biz yine bisey demedik. Teyzem buna ragmen bize gelmedi. Bizde nasilsa o buyuk, biz oraya gidelim dedik. Cat kapi gittik ve gelinide ordaymis. Arkadasindan attip tuttugu gelinle masallah bi siki bi fiki, bize it muamelesi bile yapmadilar. Annem goz yasi icersinde ciktik ordan. Onun ustune 1 hafta kaldik ve hic ne onlar geldi ne biz gittik. Tam memlekete geri donderken hepsi geldiler. Annemde yuzlesmek istedi. Madem bi suclu var ortada hersey belli olsun... Ama buyuk tartisma cikti. Teyzem annemi dinlemedi bile, kuzenim zaten siz bizi yurtdisina goturmediniz,fln filan dedi. Annemde allahaskina ben nerde hata yaptim derken Gelin hanim arabasina dogru gitti, ardindan teyzemler kalkti pesinden kostu.. Babam arkalarindan saygisizlar diye bagirdi ve biz memlekete dugunumu yapmaya donduk ertesi gunu

Annem cok safdirik, Hala teyzemin dugunume gelecegini dusunuyordu son ana kadar. Teyzem dugunume gelmeyi biraz bir hayirli olsun dahi demedi. Ne o ne cocuklari tebrik etti, nede konustular zaten. Annemi dinlemedi bile.. Ve ben evlendim, geri yurtdisina dondum. Ailem tr de kaldilar ve hala konusmuyorlar

Biz bu olaydan hicbisey anlamadik arkadaslar. Herhalde onlara `Yok esylari alin, bize yenisini almayin, o kadar zenginizki biz isterseniz usutunuze evin tapusunuda yapalimmi` dememiz gerekiyordu ne..

kusura bakmayin uzun oldu ama, ben onlari Allah a havale ediyorum... Hepsi nankor, islerine gelene kadar iyiler. Bizde akrabag degil akrep var akrep!
:2:

Zaten hatayi evde oturtmakla yapmis annen, baban.
Evi yoksa evlenmesinler, ne münasebet ben evimde oturtcam, 2-3 gün deyil 4 sene.

Annenler hatali malesef.

Yapılan gerçekten büyük nankörlük!
Siz hiç kimsenin yapmayacağı bir iyiliği yapıp evinizde 4 sene bedavaya oturtmuşsunuz, ki bence bunu kimse kimseye yapmaz şu durumda.
Onlar elbette evin tadilatını yapmalı, bulduğu gibi sıfır eşyalarla, tertemiz boyası badanasıyla bırakmalı. İnsan olanın yapacağı budur, teyzeciğim Allah razı olsun, evini açtın bizi ev sahibi yaptın, kira veremedik ama evi söyle bir bakımdan geçirdik, hakkını helal et demeliydiler.
Yazık ki dememişler, ama ilahi adalet kimsenin yanına bırakmaz, müsterih olun. Böyle akrabayla görüşeceğinize de görüşmemek daha hayırlı gibi..

Merhametten maraz doğar demişler , ne de doğru söylemişler.

Nankör insanoğlu. Valla ben hayatta şunu öğrendim ki; düşman edinmek isteyen; birisine, bilhassa da yakın akrabasına iyilik etsin.

Allah akrabaya iyiliği emrediyor fakat o kadar zor ki karşılaşılan nankörlükle başa çıkabilmek; adeta ateşten gömlek.

Off of dertlerim deşildi.

Ne nankor insanlar var bi dunyada hic uzulmeye degmez silin atin hayatinizdan
Yazim.cok yazik

Haah .
İyilik yaptım mı bu olur .
Nankör çok insan var .
Uzak durun o aileden .
İkinci el eşyaymış .
İkinci el yapan da sensin onu be adam .

yepyeni evinizi onlara bırakarak asıl hatayı siz yapmışsınız. eh hadi yüzsüzlük yapıp eve kuruldular. kimse kimseyi düşünmez bu zamanda. herkes ne koparsam kardır niyetinde. siz malınızın peşine düşecektiniz. gidip bakıcaktınız. "yavrum sizi çok severiz ama iş başka akrabalık başka. biz bu parayı kolay kazanmadık. çoluğumuz çocuğumuz var malum. şu kadar kira alırız" diyecektiniz. baktın mırın kırın ediyorlar yallah başka eve kardeşim. bu zamanda merhametten çok pis maraz doğuyor

evet hanimlar, haklisiniz iyilikten maraz dogar diye bosuna dememis atalarimiz

ben aslinda annemleri hep uyardim, ama onlar 30 yildir yurtdisinda olduklari icin akrabaglik onlar icin cok onemli idi. Alin size akrabaglik
bu zamanda kimse kimsenin umrunda degil

beni en cok kiran, boyle sacma nedenle teyzemin dugunume gelmemesi oldu.. ama esimin de dedigi gibi, boyle akrabagin olacaksa hic olmasin daha iyi

Yuh be nanköre bak. "İkinci el eşyaları yeniletmeye çalışıyorsun" dediğinde "Ulan ben evime sıfırını koydum 4 senedir kullanıp ikinci ele düşüren sensin" diyemediniz mi Allah aşkına? Ay çok sinirlendim okuyunca.

Karısı başta incelik yapıp böyle bir teklif sunmuş. Bence bunlar kızın üstüne gittiler öğrenince, işi olabildiğince ucuza getirelim diye kavga çıkardılar. Böylece sizin evinizde bedavaya oturup rahat rahat para biriktirdiler, eşya dertleri olmadı.. Üstüne de kavga edip üste çıktılar, evi harabeye çevirip bıraktılar. Bazı teyzeler anne yarısı olmasın ya, olmasın yani.

dedik canim dedik, hatta fazlasini dedik ... iste olaylar alevlendi bi anda

bencede!

çok sinirlendim..

Ucuz yaratıklar.

Ben olsaydım dava açardım. O 4 yıllık kira parasını da, eve verdikleri zararı da söke söke alırdım.

Ben bu sebepten gecen ay alinmasi gereken evimi alamadim.
ortada bos evin kavgasi cikmasin diye.

Bitmis gitmis artik elinizden birsey gelmez
Bundan sonra daha deneyimli olursunuz.

Canım siz yurt dışında yaşıyosunuz ya onlara göre para gani sizde evi eşyaları filan hep bağışlıyacaktınız teyzeye. Yüzsüzlüğe bak ya resmen emri vaki yapıp oturmuşlar siZin evinize birde tavırları hiç hoş değil. Bence üzülmeye değmez

bildiğin gerizekalı bunlar yaa.. iyi bi ders vermek lazım.. offff çok sinirlendim, iyilik yap kötülük bul.. bu işler böyleymişşş:95::95:

Ne kadar yüzsüzlermiş yaa
Dava açabiliyorsanız açın, bu onların yanına mı kalıcak.
Hem suçlular hemde tavır yapıyorlar ne insanlar var ya.
Çok sinir oldum.

kardeşler böyle olunca ben çok üzülüyorum :2: hep korkuyorum yarın öbür gün çocuklarım olacak da, onların yaptığı hatalar için kardeşlerimden ayrı mı düşeceğim diye :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…