Bebek Beslenmesi Teyzeleri oğlum memeyi bıraktı yardımınıza ihtiyacım var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulcan_mirac

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
24
0
36
İstanbul
iyi günler hanımlar oğlum 5 ayına girdi 2 gün öncesine kadar emiyordu fakat benim rahatsız olup ilaç içmemle memeyi kesmek zorunda kaldım dr dediği için ve biberona başladım 2 gündür biberonun mükemmel alıyorr bugünde emzir ded dr fakat emmedi ağzını buruşturdu
kendimi çok suçluu ve kötü hissediyorum bu konuda biberonu verdim anındaa bitirdii ama memeyi almadı malum ekonomik krizdeyiz ve devamlı mama alamıyorumm sizden ricamm 5 aylık bir bebeğin neler yiyebileceğini benimle paylaşırsanız inannın çok mutlu olurumm kafam çok karışık kendimi boşlukda hissediyorum keşke ilaç içmeseydim-de oğlumda emseydi

canım biberona alıştı emmez artık diye pes etme sakın gece uykusunda ve gündüz uykuluyken sürekli emzirmeye çalış uykuluyken alır yavaş yavaş tekrar alışır.ben doğduğundan beri mama+anne sütü veriyorum ne zaman bırakmaya meyillense daha çok üstüne düştüm.pes etmek yok.ayrıca sütünü sağmaya çalışki kesilmesin emmediği durumlarda.
mama yerine verebileceğin ek gıdaları yazayım ama inşallah tekrar emmeye başlar bebeğin.
biz 4 aylıkken ek gıdalara geçtik..
önce azar azar meyve suyu, yoğurt..
sonra sebze çorbasının suyu..tarifleri bir çok topicte var bulamazsan yine yardımcı olabilirim.
pastorize sütten mayaladığın yoğurdu verebilirsin azar azar..birde pirinç unu + formül mamadan hazırlanmış muhallebi verebilirsin..100 ml suyla 1,5 tatlı kaşığı pirinç ununu pişir biraz soğuyunca içine 3 ölçek mama koyuyorsun..bu normalde 2 katı hazırlanıyor bizim doktora göre ama ben yarım ölçü yaparak başlamıştım çok geliyordu çünkü.

ümitsizliğe kapılma, bebeğin tekrar alışacaktır emmeye

cnm tşk ederim yardımın için bugün çok denedim ama bi türlü almadı meme yi dün ve bugün mecburen pirinç unu verdim onu alıyoo babasıı devam sütü aldıı bebelac ın onuda istemedi ne yapıcam şaşırdım zor uyudu bu arada mememi sağdım çok az süt çıkdı sanırım 50 ml den de azdı

moralini bozma sakın, bebeğin emdiği zaman daha çok süt çıkıyor sen dediğim gibi uykuluyken emzir bak nasıl emecek..yavaş yavaş alışacak tekrar üzülme.ben neler atlattım bir bilsen :umursamaz: bir alışsında sonra tadını aldıkça bırakmak istemez zaten sen rahat ol..

canım benim ya çok ama çok tşk ederim inannın moralimi düzeltdiniz bilseydim birgünde memeyi unutucak kesinlikle içmezdim ilaç yazdıklarınızıı uygulucam emin olun

canım benim ya çok ama çok tşk ederim inannın moralimi düzeltdiniz bilseydim birgünde memeyi unutucak kesinlikle içmezdim ilaç yazdıklarınızıı uygulucam emin olun

üzme kendini 1 gün vermedin diye unutmuş olabilir biberon kolay geliyor çünlü onlara..ama bu sen ilaç içmesende olabilirdi.mesela ben karnıbahar ve lahana yemiştim 2 gün üst üste 3 gün emmedi beni..ne zorluk çektim senin gibi çok üzüldüm ama pes etmedim hep emzirdim şimdi 8 aylığız şükürler olsun emziriyorum sen rahat ol ve bide dua et emsin diye..rica ederim iyi haberlerini de alırız inşallah :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…