• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tetanoz korkusu

allegraymis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
506
353
123
merhaba 13gun once sahilde kumlarda ayagima pasli civinin ucu girdi ,gorevliler antiseptik doktu ve sardi ayagimi daha sonra denize girdim . pek onemsememistim ta ki internette aratana dek.igne vurulmadim,kulucka suresinin aylarca bile olabilecegi yaziyor,su an da psikolojk mi bilmiyorum cene kaslarimda agri var:(tetanoz hakkinda yasayarak bilgi sahibi olan birisi var mi yada doktor uyelerden bilgi alabilir miyim?tehlikeli sureyi gecmis miyim???

benim de ayağıma bundan 3 ay önce iki tane paslı raptiye girdi. çıkarmakta çok zorlandım doktora gitmek aklıma gelmedi açıkcası. kolonya döküp temizledim. şimdilik bişeyim yook:) ama kafana çok taktıysan doktora git.

Yahu taş çatlasın bi saatinizi alır hastane aşı faylan. 5seneşik tetanos aşısı içiniz 5sene rahat edersin:-D

saglık ocakları tetanoz aşısını ücretsiz yapıyor...aile hekiminize gidebilirsiniz...geçmiş olsun...

benim elime kurşun kalem geçmişti
babam çok pirpiriklidir hemen doktora götürdü...
doktor tetanoz iğnesi vurmuştu
siz gene de gidin vurdurun acısından korkuyorsanız öyle ağır bir iğne değil

Aşı olaydan 3-4 gün sonrasına kadar vurulmalı.. Sonrasında etki etmiyormuş. Zaten bu aşıyı başa gelince değil her 10 yılda bir vurulmak gerekiyor. Konuyu okuyan arkadaşlar tetanoz aşınız yoksa hemen bir sağlık ocağında yaptırabilirsiniz. Benim geçen yıl bacağıma çivi batmıştı, acile gidip aşı oldum. Ücretsiz.

Dedemin ayağına metal bir çer çöp battı sahilde terlikle gezerken. 48 saatte önce kangrene çevirdi, sonra tüm vücuda yayıldı ve doktora göstermeye diye gittiği hastaneden çıkamadan 48 saat içinde vefat etti.

Gecenin bir vakti gamlı baykuşluk yapmamın nedeni şudur ki; Allah rızası için muayenelerimizi zamanında yaptıralım, doktordan ve hastanelerden çekinmeyelim, internette "şuramda kist var, nedir?" ," kasıklarımda ağrı var, hamile miyim?", "mememde kitle var, kanser miyim? "diye yüzlerce ev hanımına, öğretmene, bankacıya sorup onlardan "doktora git" ya da "benim eltimgilin kaynının görümcesinde vardı, bir şey olmaz" cevabı almak yerine işin uzmanlarına gidelim.

İnşallah en kısa sürede aşınızı yaptırır, kafanızı rahatlatırsınız.
Geçmiş olsun.

Bu kadar telaslandiginiz halde hala doktora gitmeyip, burda konuyla alakasiz bir dolu insana sormaniz hic inandirici degil. Biz nerden bilelim ki, gidin hastaneye, sorun ogrenin, asinizi yaptirin yani, baska denecek birsey yok.

Arkadaşım 2 ay önce elimde çok ciddi kesik hatta yarık oldu paslı metalden
Elim şişti omzuma kadar ağrı yaşadım
Avucumun içindeki çizgiler bile gözükmüyodu
Acile gittim tetanoz aşısı için doktor yapmadı
Ben bugüne kadar tetanoz olan insan görmedim teranozu yapsam yarın ateşten geleceksin dedi
Antibiyotikli krem kullandım

Aşı zamanı geçmiş ama tedavi edilebilir. Yerinde olsaydım (çene ağrısı, kasılması çok ciddi) şimdi, şu saatte acile giderdim. Enfekte olduysan % 60 yaşarsın, denemeye değer.

Back