Tetanoz aşısı???

bugün bende yaptırdım azcık gecikmişsin ama olsun dedi hemşire.ağrın olabilir dedi.çook aacık sızlama var okadar.tekrar 2eylülde gidicem.

tetanoz aşısının son yaptırma zamanı diye bişey var mı acaba?yani şu saatten sonra artık olmaz diye?

hamileyken ilk tetanoz aşısından sonra aşı bana ateş yaptı.ve doktorum diğerlerini sakın yaptırma demişti..

bu bilgiylede ilk defa karşılaştım:uhm: aşı yaptırmadan ateş yapıp yapmayacağınıda bilemeyiz,ben zamanı geçecek mi diye düşünürken şimdide ya ateş yaparsa endişesi başladı,zaten eşimde beni "içim rahat etmiyo" diye sağlık ocağına göndermiyo bi türlü!

ii de cnm tetanos aşısı genelde ateş yapar bu normal bişi hatta hemşire bana yaparken ateş olabilir ,kızarıklık ,şilik olabilir hatta sol koluna vuralım çünkü kolunu hareket ettiremeyecek duruma gelio genelde demişti.ilk aşıda hafif bi agrı oldu bnm o da sadece dokununca ,2.de hiç bişi olmadı.
ayşegülcüm sanırım senin ateşin çok yükseldi zaten takip etmek gerekir hamilelikte ateşi..ama ilginç ..nightelif bence yaptır arkadasım aşını.Allah korusun metallerden bulaşıo bu hastalık ve genelde bebek ölümüyle sonuclanıyor..

sağlık ocakları bence bu konuda güvenilir.sonuçta bulundukları bölgedeki gebelerin takibini onlar yapıyorlar ve hatta doğumdan sonra da ilgileniyorlar bebek ve bebeğin aşıları filan..tetanoz aşısını yaptırmak gerekir bence..bi iki gün ağrıyacak diye hastalığa karşı önlem almazsak hastalık olduğunda daha mı az acı çekeceğiz ki?

benimde gebelik alerjimi olduğundan doktorum bu aşıyı yapmadı sende daha çok alerji yapar ateşini çıkarır diye

bundan üç yıl önce yaptırmıştım 1 dos o zaman bile alerji ypmıştı 1000 mg antibiyotik içmek zorunda kalmıştım

kolum şişmişti ağrıyordu zaten ben acile giititim doktor sen aşımı oldun demişti hemen :1rolleyes: aslında kötü bir durum gebelikten önce olmak n güzeliymiş bilseydim nolur nolmaz yenilerdim aşıyı

ağrı sızı normal bir ateş yaptığını biliyorum zaten ama aşırı bir durum olursa diye korktum bir an.aşıyı yaptırmak istiyorum bende.ama keşke daha önce yani hamilelikten hemen önce yaptırmış olsaydım içim rahat ederdibenneyaptımki

evet bende çok pişman oldum doğumdan sonra bütün eksik aşıları yaptırmak lazım hepatit tetanoz vs vs

ben 2 doz oldum doktorum istedi..
şimdi doğumdan sonra tekrar var 2 ya da 3 doz sanırım..ondan sonra ömür boyu olmama gerek yokmuş artık.
bence önemli ihmal etme derim bir zararı yokki aksine çok faydası var..netten bir araştır istersen canım..

X