• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Testosteron Hormon

babey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
50
-26
1
24
Merhaba hanımlar testosteron hormonunu nasıl düşürdünüz acaba yüksek olan varmı fsh tsh lh yüksek değil prolaktin ve e2 hormonumda yüksek değil fakat testosteron hormonun yüksek geldi ne yapmam lazım kadın doğum kontrol hapı verdi 3 aylık ama ben kullanıp kullanmamakta kararsızım

Ilgilenen olursa değerlerimi paylaşırım anlayan varmı acaba yardımcı olabilecek Allah hepimizi hayırlı evlatlar versin

Düzenli adet gören birisiyim yumurtalık kistin yok demişti doktor bunuada ayrıca belirteyim

Kızlar kimse cevap vermeyecek mi

Doğum kontrol hapı testesteronu düşürür ben kullanıyorum ama doğum kontrolu için kullanıyorum (yasminplus)

Hamilelik istiyorsan kullan derim hormonları düzenler kaç kişi var kullanıp bırakıp hamile kalan duydum yani hormonu düzeltmek için kullanıp sonrasında kan testi yapıp düzenlediğini görünce hamile kalan duydum

Hamilelik istiyorsan kullan derim hormonları düzenler kaç kişi var kullanıp bırakıp hamile kalan duydum yani hormonu düzeltmek için kullanıp sonrasında kan testi yapıp düzenlediğini görünce hamile kalan duydum
Sizce değerlerimde başka sorun varmı bana pcos demedi ama anlıyormusunuz bence sebebi testestoeondur dedi benim adetim düzenli düzenini bozar mı hap

Sizce değerlerimde başka sorun varmı bana pcos demedi ama anlıyormusunuz bence sebebi testestoeondur dedi benim adetim düzenli düzenini bozar mı hap
Bıraktıktan sonra anlarsın düzeni bozup bozmadıgini ama kullanma derim hapı değerlerine bakayım bı at istersen

adetin 2. Günü
Tsh1.05
Lh 3,98
Fsh 5,96
E2 42.26
Progestron 18,37. Değer aralığı 2.8. 29.8 olması lazım yazıyor
Testosteron 0,970. Değer aralığı ise en fazla 0,057. 0,476 olmalıymış birtek bu değerim kırmızı yanıyor

Evet ama düşündüm de adetin düzenliymis bozar diye korktum açıkçası
Evet hatta böyle 1 gün en fazla gecikir asla geç gelmez her ay olurunda gelir sorun yaşamadım hiç adetimde şuan kilo veriyorum fazla kilom vardı 12 kilo verdim 2 ayda dahada 10 kilo vermeliyim doktor belki kilo verdiğin halde az yüksek belki öncesi kötüydü dedi

adetin 2. Günü
Tsh1.05
Lh 3,98
Fsh 5,96
E2 42.26
Testosteron 0,970. Değer aralığı ise en fazla 0,057. 0,476 olmalıymış birtek bu değerim kırmızı yanıyor
Pcos felanda değilim dedin zaten testesteron düşük olmasi pcos olabilir anlamına geliyor büyük ihtimalle kistin Felan yok doktorda yok demiş zaten ama okadar da yüksek değilmiş değerin yani doğum kontrol hapı kullanacak kadar yüksek değilmiş nanenin nane çayının testesteronu düşürdüğünü duymuştum onu dene istersen sonrasında tekrar test ver bakalım düşmusmu olmadı mecbur başlatır doğum kontrol hapına yani doğum kontrol hapıda öyle basit bir ilacda değil sana iyi gelirmi yan etkileri olurmu nekadar olur bilemezsin kullanmadan 🤷

Evet hatta böyle 1 gün en fazla gecikir asla geç gelmez her ay olurunda gelir sorun yaşamadım hiç adetimde şuan kilo veriyorum fazla kilom vardı 12 kilo verdim 2 ayda dahada 10 kilo vermeliyim doktor belki kilo verdiğin halde az yüksek belki öncesi kötüydü dedi
Hmm anladımm

Pcos felanda değilim dedin zaten testesteron düşük olmasi pcos olabilir anlamına geliyor büyük ihtimalle kistin Felan yok doktorda yok demiş zaten ama okadar da yüksek değilmiş değerin yani doğum kontrol hapı kullanacak kadar yüksek değilmiş nanenin nane çayının testesteronu düşürdüğünü duymuştum onu dene istersen sonrasında tekrar test ver bakalım düşmusmu olmadı mecbur başlatır doğum kontrol hapına yani doğum kontrol hapıda öyle basit bir ilacda değil sana iyi gelirmi yan etkileri olurmu nekadar olur bilemezsin kullanmadan 🤷
Bana ultasyon yapıldı kist yok dendi pcos muyum dedim tam konuşamadı öylesin diyemedi yeterli tanı yok dedi tek bu hormonun yüksek dedi yani şunu demek istiyor 3 tanıdan 1 i sende var dedi bende doğum kontrol yerine nanae çayı ve soya sütü ve meyan kökümü alsam diye buraya yazmak istedim doğum kontrolde beni 3 ay koruyacak ya onu istemedim açıkça sizce değerlerim iyimi bilmiyorum doktor değilsiniz ama emin olun sizler çoğu doktordan daha bilgili olabiliyorsunuz onlar bizi bazen başından savıyor

adetin 2. Günü
Tsh1.05
Lh 3,98
Fsh 5,96
E2 42.26
Testesteron 0.97 ng ml mi

Eğer PCOS yoksa böbreküstünden çok salgılanıyor olabilir kıllanmanız nasıl seks hormon bağlayıcı globun bakıldı mı kıllanma varsa cildiyeye de gidin değer biraz yüksek

Eklentiler

• IMG_3823.png
    IMG_3823.png
    86,1 KB · Görüntüleme: 9
Back
X