• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Testis Kanseri Sonrası Çocuk Sahibi Olan Var mı?

derinmavi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
3
0
1
34
Herkese merhaba,
Yaşadığımız süreçte bize umut olabilecek, yol gösterebilecek birileri var mı?
Yaklaşık 2 sene önce çocuk sahibi olmaya karar verdik. Spermiyogram sonucunda yeterli kalitede spermimiz olmadığı için tüp bebek tedavisine yönlendirildik. Bu esnada eşimin testis kanseri olduğunu öğrendik. 5 tüp sperm donduruldu (Bunun ne kadar az olduğunu sonradan anladık.) O kadar hızlı gelişti ki herşey, ameliyat, testisin alınması çocuk düşünemedik. Dondurulan spermlerle 2 kere tüp bebek denedik. Olmadı. Dondurulan bu spermlerin çokta kaliteli olmadığını sonradan öğrendik tabi. Tedavi biteli 2 yıla geliyor, canlı sperm çıkışı hala yok.
Kalan 3 tüpte ümit vermiyor. Böyle bir tedavi sonrası canlı sperm çıkışını sağlayabilen var mı?

Rabbim şifa versin inşallah canım Allah size nasip etsin rabbim büyük hayırlı sağlıklı evlat versin inşallah 😔🤰🤲🤲

2015 te evlendik 2016 da yumurtalıklarda şişlik olduğu için dr a gittik ve sağ testisi alındı kemoterapi aldık1 sene dondurma işlemini bizde yaptık ama tedavisi bitince 3 kere hamile kaldım ama bebek 6 7 haftalıkken kalbi durdu şuan tüp bebek yapıyorum eşinin durumu da iyi 2018den beri kemoterapi almadı 3 ayda bi kontrolü var tuo bebek için sperm sonuçları gösterdik dr herşey gayet güzel dedi şimdi tranfer günümü bekliyorum eşimden yana sadece ilaç alırken çok zorlandı kusma bulandı kilo verme ama bırakıp iyi olunca herşey yavaş yavaş yolu a girdi cinsellikte de sorun yok iliskimiz güzel kötü günleri atlattık çok şükür inşallah sende sizde daha iyi olursunuz sadeece süreç zor sabır istiyo umarım herşey gönlünüzce olsun

2015 te evlendik 2016 da yumurtalıklarda şişlik olduğu için dr a gittik ve sağ testisi alındı kemoterapi aldık1 sene dondurma işlemini bizde yaptık ama tedavisi bitince 3 kere hamile kaldım ama bebek 6 7 haftalıkken kalbi durdu şuan tüp bebek yapıyorum eşinin durumu da iyi 2018den beri kemoterapi almadı 3 ayda bi kontrolü var tuo bebek için sperm sonuçları gösterdik dr herşey gayet güzel dedi şimdi tranfer günümü bekliyorum eşimden yana sadece ilaç alırken çok zorlandı kusma bulandı kilo verme ama bırakıp iyi olunca herşey yavaş yavaş yolu a girdi cinsellikte de sorun yok iliskimiz güzel kötü günleri atlattık çok şükür inşallah sende sizde daha iyi olursunuz sadeece süreç zor sabır istiyo umarım herşey gönlünüzce olsun
Çok geçmiş olsun, gerçekten çok zor süreçler. Peki kemo sonrasındaki süreçte hem spermleri canlandırmaya ve iyileştirmeye yönelik hmede hormonları düzenlemeye yönelik birşeyler yaptınız mı? Bu konuda alanında tavsiye edebileceğiniz iyi bir doktor var mı? Bizde şu an hiç çıkış olmadığından beklemekten başka şansımız kalmıyor.

Back
X