- 13 Mart 2019
- 13.704
- 46.577
- 598
- Konu Sahibi Gonulmeyvesi
- #1
Testeredişli Aslanpençesi Bitki Çayı
Kızlar bugün içmeye başaldım
Daha önce kullanan varmı?
İbrahim saraçoğlu öyle güzel faydalarını anlattı ki şifa bulmuş gibi hissediyorum kendimi
Müthiş hormon dengeliyormuş !
Yüksekse normal seviyeye
Düşükse yine normal seviyeye geitiriyormuş
E hamile kalmada en büyük etken de hormonlar
Hatta bi kadın doktora gitmiş ve fsh hormonu 25 olduğu için doktor senin çocuğun olmaz demiş kadın 3 gün ölü gibi gezdim diyor
Sonra bu kürü bulmuş uygulamış ve şimdi iki tane çocuğu varmış benim için MUCİZEvi bir bitki diyor..
Bunu içip hamile kalan çok kişiyi okudum az önce hemde kadınlar kulubünde..
Bu ot kadınalrın otuymuş
Bebek isteyenlere tavsiye olsun diye yazdım
Vesilemiz nedir bilmiyoruz
Gayret bizden Takdir ALLAHTAN
Önümüzde ki günlerde doktora gidicem henüz hormon değerlerimi bilmiuorım ama gidene kadar içicem faydası olacağına sonsuz inanıyorum ❣
Bu bitkiyle hamile kalan varmı acaba ?
TESTERE DİŞLİ ASLAN PENÇESİ NASIL VE NE ZAMAN KULLANILMALIDIR?
TESTERE DİŞLİ ASLAN PENÇESİ HANGİ ŞİKAYETLERİNİZE KARŞI KULLANILIR?
Latince : Alchemilla vulgaris
İngilizce : Layd's mantle
Almanca : Frauenmantel
Özellikleri
Bayanlarda tüylenmeye karşı,
Östrojen hormonu yükseltici,
İltihaplı eklem romatizmasına karşı,
FSH hormonu yüksekliğine karşı,
Adet düzensizliğine karşı yardımcı ve destekleyicidir.
Testere dişli aslan pençesinin, raf ömrünün bir yılı geçmemiş olması gerekir. Çünkü etki özelliğini ikinci yılda %75 kaybetmektedir. Testere dişli aslan pençesi, yaz ayları çok sıcak geçmeyen ve toprağı nemli olan bölgelerde ve gölgede yetişmelidir. Testere dişli aslan pençesi, bol ışığı sever ama doğrudan üzerine gelen güneş ışığı ona göre değildir.
Testere dişili arslanpençesinin yaprakları terlemeye başladığında veya yapraklarının üzerinde su kabarcıkları oluşmaya başladığında biliniz ki o gün veya ertesi gün yağmur yağacak demektir. Eski çağlarda yaşayan ve ani yağmur alan bölgelerde yaşayan kadınlar, kurutmak amacıyla dışarıya astıkları çamaşırlarını toplamadan önce testere dişli arslanpençesinin yapraklarına bakarlarmış. Eğer yapraklar terlemeye başlamışsa, çamaşırlar toplanırdı. Özellikle genç kızlar ve orta yaşlı bayanlar bu bitkinin yaprakları üzerinde biriken teri toplayıp yüzlerine sürerler, bu sayede taze ve parlak bir cilt kazanırlardı.
Ayrıca, testere dişli arslanpençesinin terleyen yaprakları üzerindeki su yaz aylarında oluşan çillere karşı mükemmel bir koruyucu ve önleyicidir. Yüzde oluşan çillerin yok olmasında oldukça etkilidir. Rönesans döneminin genç kadınları doğada dolaşırken bu bitkinin yaprakları terlemişse, hemen parmaklarıyla bu teri siler kendi yüzlerine sürerlerdi. Avrupa'da bugün dahi bunu yapan köylü kadınları vardır. Tarihe gömülmüş ve unutulup gitmiş o kadar çok doğa nimetleri var ki günümüzün insanı doğayı gözlemekten o kadar uzak ki..
Testere dişli arslanpençesi, ilk olarak yetmişli yılların sonlarına doğru araştırmaya başlamıştım. Yaprak ve sapları beraberce kullanıldığında ishale karşı etkili olabileceğini gördüm. İshal olmayan birisi onun çayını içtiğinde kabız olurum endişesine de kapılmamalıdır. Çünkü kabızlık yapmaz. Bağırsağın perisaltik hareketlerini yavaşlatır ve kontrol altına alır. Hareketli bağırsak sendromu (irratable bowel syndrome, ibs) şikâyeti olanlara iyi bir yardımcıdır.
Zor kapanan yaralarda veya ameliyat sonrası, ameliyat yaralarının hızlı bir şekilde kapanmasında iyi bir yardımcıdır. Sıksık anemi (demire bağlı kansızlık) yaşayanlara haftada enaz beş-altı kez bu bitkinin çayını içmelerini tavsiye ederim.
Antikçağdan beri kadınların en fazla kullandıkları bir bitkidir. Avrupa ve Rusya'da hemen hemen onu tanımayan bilmeyen kadın yoktur. Çok fazla doğum yapmış kadınların karşılaştıkları önemli bir sorun da düşük yapma risklerinin yüksek olmasıdır. Bu bitkinin rahim kaslarını güçlendirme özelliği vardır. Hamileliklerinin ileri aylarında (dört-beş-altıncı aylar) düşük yapmış kadınların imdadına yetişir. Testere dişli arslanpençesinin, hamileliğin üçüncü ayından itibaren günde bir-iki kez içilecek çayı rahim kaslarını güçlendirerek ileri hamilelik dönemlerinde düşük yapma riskini büyük oranda ortadan kaldırır.
Kadınların Bitkisi Testere Dişli Aslan Pençesi!
Değerli okuyucu, Allah hiçbir şeyi sebepsiz yaratmamıştır. Yarattığı her şey bir sebep ve neden üzerine yaratılmıştır. Testere dişli arslanpençesi, kadınların rahimleri için yaratılmıştır diyebilirim. Tıpkı yakıotunun erkeklerin prostata bağlı şikâyetlerine karşı yaratıldığı gibi.
Erken menopoza girme yatkınlığı gösteren bayanların yardımcısıdır. Genç kızlar ve kadınlar adet düzensizliği yaşıyorsalar, testere dişli arslanpençesi mükemmel bir yardımcıdır. O, aynı zamanda kadınlık hormonlarının dengelenmesinde de yardımcıdır. Rahimde oluşmuş miyom veya miyomların neden olduğu ara kanamaları da durdurabilme ve kontrol altına alabilme gücüne sahiptir.
FSH hormonu yükselmeye başlamış genç kadınların da yardımcısıdır. Otuzlu yaşlarda adetlerinin üçüncü gününde yaptırdıkları tahlillerde, FSH değerinin yükselme göstermesi, bayanlarda "menepoza giriyorum " endişesi gelişmektedir. Bu kaygı onları huzursuz etmekte hatta bazılarını bunalıma sürüklemektedir. Gelişen panik ve endişe duygusu, hormonsal dengeyi daha fazla olumsuz etkileyerek adet düzensizliklerinin tetiklenmesine neden olabilmektedir.
Adet dönemlerinde fazla kan kaybına uğrayan veya adetleri uzun süren bayanlara bu bitkiyi öneririm.
Genel bir kural olmasa da, üzüntü ve endişe yaşayan bayanlarda adet günleri birkaç gün erken başlayabilirken, sinirli ve stresli bir dönem geçiren bayanlardaysa, adet günü birkaç gün ileri atabilir. Bu durum bir kadının ruh halinin adet günlerini nasıl etkileyebileceğinin göstergesidir.
Ona, kadınların bitkisi demiştim. Testere dişli arslanpençesini bu anlamda güçlü kılan içerdiği phlobaphen etkin maddesidir.
İsviçreliler onu damar sertliğine ve inmeye karşı kullanırken, Macarlar diüretik ve yaraların hızlı kapanmasına yardımcı olarak kullanmaktadırlar.
Adet Düzensizliği ve Tüylenme Şikayetine Karşı Kullanımı!
Kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi atılır ve kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır ve ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır. Kürün en uygun içim zamanları sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına içmektir.
İleride adet düzensizliği tekrar ederse, kür 1 aynı şekilde tekrar edilir.
FSH Hormonu Yüksekliğine Karşı Kullanımı!
Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150- 200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır, ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün iki defa bir su bardağı içilir. İlki kahvaltıdan iki saat sonra, ikincisiyse akşam yemeğinden iki saat sonra içilir. Her defasında taze hazırlanması şarttır. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır.
Dikkat
Testere dişli arslanpençesinin ebter ve/veya GOD tohumların tarımının yapıldığı alanlara yakın bölgelerde yetişenlerin kullanılmaması gerektiğini önemle belirtmekte fayda görüyorum. Ülkemizde, GOD tohumlarla her ne kadar tarım yapılmıyorsa da, ne acıdır ki, sebzede %95 ebter tohum tarımı yapılmaktadır.
Not:
Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
DÜZ YAPRAKLI ASLAN PENÇESİ
Latince adı : Leontice leontopetalum
Almanca : Löwentrapp
İngilizce : Rakaf
Düz Yapraklı Aslan Pençesi Hangi Alanlarda Kullanılır?
Meme, lenfbezi, rahim ve prostat kanserlerini önleyici, hormon dengeleyici, menopoz dönemi şikâyetlerine karşı, iyi huylu prostat büyümesini önleyici, düzensiz regl dönemleri ve PMS'ye karşı (Post Menstrual Syndrome), migrene karşı, miyom gelişimini durdurucu olarak önerilmektedir.
Meme, prostat, rahim veya lenfbezi kanserlerinden birine yakalanmaktan korkuyor musunuz? Ailenizde ve yakın akrabalarınızda, belirtilen bu kanser türleri olduğundan dolayı ben de risk altındayım diye düşünüyor veya kanserin irsi olma riskinin olduğuna mı inanıyorsunuz? Bundan dolayı kendinizde bir gün bu kanser türlerinden birinin ortaya çıkabileceğinin çelişkisi veya endişesi içinde misiniz? Eğer, bu türden şüpheleriniz ve korkularınız var ise, arslanpençesi (Leontice leontopetalum) bitkisi bu konudaki şüphelerinizin ve korkularınızın cevabıdır. Tıpta, özellikle meme veya prostat kanserlerine yakalanma riski taşıyan gruplar vardır. Bu gruptakiler için arslanpençesi kürü bitkisel olarak en ideal çözümdür. Almanya Bonn Üniversitesi İnsangenetiği anabilim dalı başkanı Prof. Peter Propping 19 Eylül 2001 tarihinde yaptığı açıklamada genetik riskin %10 olduğunu bildirmiştir. Yani, kanserin kalıtımsal olma riski %10' dur. Bu risk grubunda olanlar genel olarak kansere çok erken yaşlarda yakalanmaktadırlar.
Arslanpençesi, belirtilen kanser türlerine karşı aynı oranda önleyici güce sahip değildir. Yüzde olarak kendi aralarındaki oranları belirtmek gerektiğinde bu oranlar sırasıyla.
%90 -95 Meme kanseri
%80 -85 Lenfbezi kanseri
%70 -75 Rahim kanseri
%50 -55 Prostat kanseri
Arslanpençesi memleketimizde arslankuyruğu, arslankulağı ve kırkbaş olarak da bilinmektedir. Literatürde arslanpençesi üzerine çok az bilgi bulunmaktadır. Daha doğrusu bu bitki çok az araştırılmıştır.
Birbirlerinden tamamen farklı bu iki bitkinin bir tanesi benim üzerinde uzun yıllar araştırma yaptığım Leontice leontopetalum, diğeri ise Alchimilla vulgaris dir. Alchimilla vulgaris bitkisi, bayanların düzensiz regl dönemlerine karşı kullanabilecekleri bir bitkidir. Aynı zamanda hormon dengeleyici özelliği de vardır. Ancak, diğer özellikleri yoktur. Türkiye'de, birbirlerinden tamamen farklı olan bu iki bitkide arslanpençesi olarak bilinmektedir.
Aktarlarda maalesef her ikisi de aynı isim altında satılmaktadır. Satın alırken veya kendiniz toplarken kolayca ayırt edebilmeniz için, yapraklarının kenarlarına dikkat ediniz. Doğru olan Leontice leontopatalum' dur. Her ikisinin de çiçekleri sarı renklidir. Ancak, benim bahsettiğim ve doğru olan arslanpençesinin yapraklarının kenarları düzgündür. Diğerinin (Alchimilla vulgaris) ise, yapraklarının kenarları ince testere dişlidir.
Kızlar bugün içmeye başaldım
Daha önce kullanan varmı?
İbrahim saraçoğlu öyle güzel faydalarını anlattı ki şifa bulmuş gibi hissediyorum kendimi
Müthiş hormon dengeliyormuş !
Yüksekse normal seviyeye
Düşükse yine normal seviyeye geitiriyormuş
E hamile kalmada en büyük etken de hormonlar
Hatta bi kadın doktora gitmiş ve fsh hormonu 25 olduğu için doktor senin çocuğun olmaz demiş kadın 3 gün ölü gibi gezdim diyor
Sonra bu kürü bulmuş uygulamış ve şimdi iki tane çocuğu varmış benim için MUCİZEvi bir bitki diyor..
Bunu içip hamile kalan çok kişiyi okudum az önce hemde kadınlar kulubünde..
Bu ot kadınalrın otuymuş
Bebek isteyenlere tavsiye olsun diye yazdım
Vesilemiz nedir bilmiyoruz
Gayret bizden Takdir ALLAHTAN
Önümüzde ki günlerde doktora gidicem henüz hormon değerlerimi bilmiuorım ama gidene kadar içicem faydası olacağına sonsuz inanıyorum ❣
Bu bitkiyle hamile kalan varmı acaba ?
TESTERE DİŞLİ ASLAN PENÇESİ NASIL VE NE ZAMAN KULLANILMALIDIR?
TESTERE DİŞLİ ASLAN PENÇESİ HANGİ ŞİKAYETLERİNİZE KARŞI KULLANILIR?
Latince : Alchemilla vulgaris
İngilizce : Layd's mantle
Almanca : Frauenmantel
Özellikleri
Bayanlarda tüylenmeye karşı,
Östrojen hormonu yükseltici,
İltihaplı eklem romatizmasına karşı,
FSH hormonu yüksekliğine karşı,
Adet düzensizliğine karşı yardımcı ve destekleyicidir.
Testere dişli aslan pençesinin, raf ömrünün bir yılı geçmemiş olması gerekir. Çünkü etki özelliğini ikinci yılda %75 kaybetmektedir. Testere dişli aslan pençesi, yaz ayları çok sıcak geçmeyen ve toprağı nemli olan bölgelerde ve gölgede yetişmelidir. Testere dişli aslan pençesi, bol ışığı sever ama doğrudan üzerine gelen güneş ışığı ona göre değildir.
Testere dişili arslanpençesinin yaprakları terlemeye başladığında veya yapraklarının üzerinde su kabarcıkları oluşmaya başladığında biliniz ki o gün veya ertesi gün yağmur yağacak demektir. Eski çağlarda yaşayan ve ani yağmur alan bölgelerde yaşayan kadınlar, kurutmak amacıyla dışarıya astıkları çamaşırlarını toplamadan önce testere dişli arslanpençesinin yapraklarına bakarlarmış. Eğer yapraklar terlemeye başlamışsa, çamaşırlar toplanırdı. Özellikle genç kızlar ve orta yaşlı bayanlar bu bitkinin yaprakları üzerinde biriken teri toplayıp yüzlerine sürerler, bu sayede taze ve parlak bir cilt kazanırlardı.
Ayrıca, testere dişli arslanpençesinin terleyen yaprakları üzerindeki su yaz aylarında oluşan çillere karşı mükemmel bir koruyucu ve önleyicidir. Yüzde oluşan çillerin yok olmasında oldukça etkilidir. Rönesans döneminin genç kadınları doğada dolaşırken bu bitkinin yaprakları terlemişse, hemen parmaklarıyla bu teri siler kendi yüzlerine sürerlerdi. Avrupa'da bugün dahi bunu yapan köylü kadınları vardır. Tarihe gömülmüş ve unutulup gitmiş o kadar çok doğa nimetleri var ki günümüzün insanı doğayı gözlemekten o kadar uzak ki..
Testere dişli arslanpençesi, ilk olarak yetmişli yılların sonlarına doğru araştırmaya başlamıştım. Yaprak ve sapları beraberce kullanıldığında ishale karşı etkili olabileceğini gördüm. İshal olmayan birisi onun çayını içtiğinde kabız olurum endişesine de kapılmamalıdır. Çünkü kabızlık yapmaz. Bağırsağın perisaltik hareketlerini yavaşlatır ve kontrol altına alır. Hareketli bağırsak sendromu (irratable bowel syndrome, ibs) şikâyeti olanlara iyi bir yardımcıdır.
Zor kapanan yaralarda veya ameliyat sonrası, ameliyat yaralarının hızlı bir şekilde kapanmasında iyi bir yardımcıdır. Sıksık anemi (demire bağlı kansızlık) yaşayanlara haftada enaz beş-altı kez bu bitkinin çayını içmelerini tavsiye ederim.
Antikçağdan beri kadınların en fazla kullandıkları bir bitkidir. Avrupa ve Rusya'da hemen hemen onu tanımayan bilmeyen kadın yoktur. Çok fazla doğum yapmış kadınların karşılaştıkları önemli bir sorun da düşük yapma risklerinin yüksek olmasıdır. Bu bitkinin rahim kaslarını güçlendirme özelliği vardır. Hamileliklerinin ileri aylarında (dört-beş-altıncı aylar) düşük yapmış kadınların imdadına yetişir. Testere dişli arslanpençesinin, hamileliğin üçüncü ayından itibaren günde bir-iki kez içilecek çayı rahim kaslarını güçlendirerek ileri hamilelik dönemlerinde düşük yapma riskini büyük oranda ortadan kaldırır.
Kadınların Bitkisi Testere Dişli Aslan Pençesi!
Değerli okuyucu, Allah hiçbir şeyi sebepsiz yaratmamıştır. Yarattığı her şey bir sebep ve neden üzerine yaratılmıştır. Testere dişli arslanpençesi, kadınların rahimleri için yaratılmıştır diyebilirim. Tıpkı yakıotunun erkeklerin prostata bağlı şikâyetlerine karşı yaratıldığı gibi.
Erken menopoza girme yatkınlığı gösteren bayanların yardımcısıdır. Genç kızlar ve kadınlar adet düzensizliği yaşıyorsalar, testere dişli arslanpençesi mükemmel bir yardımcıdır. O, aynı zamanda kadınlık hormonlarının dengelenmesinde de yardımcıdır. Rahimde oluşmuş miyom veya miyomların neden olduğu ara kanamaları da durdurabilme ve kontrol altına alabilme gücüne sahiptir.
FSH hormonu yükselmeye başlamış genç kadınların da yardımcısıdır. Otuzlu yaşlarda adetlerinin üçüncü gününde yaptırdıkları tahlillerde, FSH değerinin yükselme göstermesi, bayanlarda "menepoza giriyorum " endişesi gelişmektedir. Bu kaygı onları huzursuz etmekte hatta bazılarını bunalıma sürüklemektedir. Gelişen panik ve endişe duygusu, hormonsal dengeyi daha fazla olumsuz etkileyerek adet düzensizliklerinin tetiklenmesine neden olabilmektedir.
Adet dönemlerinde fazla kan kaybına uğrayan veya adetleri uzun süren bayanlara bu bitkiyi öneririm.
Genel bir kural olmasa da, üzüntü ve endişe yaşayan bayanlarda adet günleri birkaç gün erken başlayabilirken, sinirli ve stresli bir dönem geçiren bayanlardaysa, adet günü birkaç gün ileri atabilir. Bu durum bir kadının ruh halinin adet günlerini nasıl etkileyebileceğinin göstergesidir.
Ona, kadınların bitkisi demiştim. Testere dişli arslanpençesini bu anlamda güçlü kılan içerdiği phlobaphen etkin maddesidir.
İsviçreliler onu damar sertliğine ve inmeye karşı kullanırken, Macarlar diüretik ve yaraların hızlı kapanmasına yardımcı olarak kullanmaktadırlar.
Adet Düzensizliği ve Tüylenme Şikayetine Karşı Kullanımı!
Kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi atılır ve kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır ve ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır. Kürün en uygun içim zamanları sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına içmektir.
İleride adet düzensizliği tekrar ederse, kür 1 aynı şekilde tekrar edilir.
FSH Hormonu Yüksekliğine Karşı Kullanımı!
Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150- 200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır, ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün iki defa bir su bardağı içilir. İlki kahvaltıdan iki saat sonra, ikincisiyse akşam yemeğinden iki saat sonra içilir. Her defasında taze hazırlanması şarttır. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır.
Dikkat
Testere dişli arslanpençesinin ebter ve/veya GOD tohumların tarımının yapıldığı alanlara yakın bölgelerde yetişenlerin kullanılmaması gerektiğini önemle belirtmekte fayda görüyorum. Ülkemizde, GOD tohumlarla her ne kadar tarım yapılmıyorsa da, ne acıdır ki, sebzede %95 ebter tohum tarımı yapılmaktadır.
Not:
Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
DÜZ YAPRAKLI ASLAN PENÇESİ
Latince adı : Leontice leontopetalum
Almanca : Löwentrapp
İngilizce : Rakaf
Düz Yapraklı Aslan Pençesi Hangi Alanlarda Kullanılır?
Meme, lenfbezi, rahim ve prostat kanserlerini önleyici, hormon dengeleyici, menopoz dönemi şikâyetlerine karşı, iyi huylu prostat büyümesini önleyici, düzensiz regl dönemleri ve PMS'ye karşı (Post Menstrual Syndrome), migrene karşı, miyom gelişimini durdurucu olarak önerilmektedir.
Meme, prostat, rahim veya lenfbezi kanserlerinden birine yakalanmaktan korkuyor musunuz? Ailenizde ve yakın akrabalarınızda, belirtilen bu kanser türleri olduğundan dolayı ben de risk altındayım diye düşünüyor veya kanserin irsi olma riskinin olduğuna mı inanıyorsunuz? Bundan dolayı kendinizde bir gün bu kanser türlerinden birinin ortaya çıkabileceğinin çelişkisi veya endişesi içinde misiniz? Eğer, bu türden şüpheleriniz ve korkularınız var ise, arslanpençesi (Leontice leontopetalum) bitkisi bu konudaki şüphelerinizin ve korkularınızın cevabıdır. Tıpta, özellikle meme veya prostat kanserlerine yakalanma riski taşıyan gruplar vardır. Bu gruptakiler için arslanpençesi kürü bitkisel olarak en ideal çözümdür. Almanya Bonn Üniversitesi İnsangenetiği anabilim dalı başkanı Prof. Peter Propping 19 Eylül 2001 tarihinde yaptığı açıklamada genetik riskin %10 olduğunu bildirmiştir. Yani, kanserin kalıtımsal olma riski %10' dur. Bu risk grubunda olanlar genel olarak kansere çok erken yaşlarda yakalanmaktadırlar.
Arslanpençesi, belirtilen kanser türlerine karşı aynı oranda önleyici güce sahip değildir. Yüzde olarak kendi aralarındaki oranları belirtmek gerektiğinde bu oranlar sırasıyla.
%90 -95 Meme kanseri
%80 -85 Lenfbezi kanseri
%70 -75 Rahim kanseri
%50 -55 Prostat kanseri
Arslanpençesi memleketimizde arslankuyruğu, arslankulağı ve kırkbaş olarak da bilinmektedir. Literatürde arslanpençesi üzerine çok az bilgi bulunmaktadır. Daha doğrusu bu bitki çok az araştırılmıştır.
Birbirlerinden tamamen farklı bu iki bitkinin bir tanesi benim üzerinde uzun yıllar araştırma yaptığım Leontice leontopetalum, diğeri ise Alchimilla vulgaris dir. Alchimilla vulgaris bitkisi, bayanların düzensiz regl dönemlerine karşı kullanabilecekleri bir bitkidir. Aynı zamanda hormon dengeleyici özelliği de vardır. Ancak, diğer özellikleri yoktur. Türkiye'de, birbirlerinden tamamen farklı olan bu iki bitkide arslanpençesi olarak bilinmektedir.
Aktarlarda maalesef her ikisi de aynı isim altında satılmaktadır. Satın alırken veya kendiniz toplarken kolayca ayırt edebilmeniz için, yapraklarının kenarlarına dikkat ediniz. Doğru olan Leontice leontopatalum' dur. Her ikisinin de çiçekleri sarı renklidir. Ancak, benim bahsettiğim ve doğru olan arslanpençesinin yapraklarının kenarları düzgündür. Diğerinin (Alchimilla vulgaris) ise, yapraklarının kenarları ince testere dişlidir.
Son düzenleyen: Moderatör: