Gebeliğe Hazırlık Test Yapmalı Mıyım?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

BalYapanSinek

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
367
461
53
Eskişehir
Kızlar 3 aylık evliyim. Eşimle bir bebişimiz olsun çok istiyoruz. Evlendiğimiz günden beri hiç korunmadık. Normalde regl döngüm 22 günde bir oluyordu. Ancak evlendiğim günden beri daima bir gün geç regl oluyorum. Düzenli olarak takvim tutuyorum. Bu ay 11’inde regl olmam gerekiyordu fakat olmadım. Ama şöyle bir şey var. Kasım ayındaki regl bitiş günümle, Aralık ayındaki regl başlangıcı arasında takvim 16 gün gösteriyor. Yani reglim bittikten 16 gün sonra tekrar regl olmam gerekiyordu takvime göre. Emin olmak için üç takvim indirdim telefonuma. Üçü de aynı gösteriyor. Bu arada geçen ay yumurtlama günümde 4 gün boyunca ilişkiye girdik. Her ay 22 günde bir regl olmam gerektiğini gösteren takvimler neden bu ay 16 gün sonra regl olacağımı gösterdi ki? Üç gün geciktiğim için bir yanım test yapmak istiyor deli gibi, diğer taraftan hayalkırıklığına uğramamak için yapmak istemiyorum. 22 güne tamamlanmasını bekleyip mi yapayım test yoksa takvime göre üç gün gecikme uygun mudur test için? Bir haftadan fazladır kramplarım var, kasıklarım çok ağrıyor, göğüslerim hassas, belim çok ağrıyor ve hayatımda hiç olmadığı kadar iştahım açık.

Bence takvime takılma bende de farklı gosteriyor. 22 günse 22 günden sonra test yap hatta bir gün geç oluyorum diyorsan 23günü bekle. Bide bisey soracağım 22 günde bir dediğine regl olduğun günler dahil mi?

Back