Kilo verirsen düzelir evet. Ne demek rica ederim.Ay teşekkür ederim ben pcos ve pco aynı şey sanıyordum. Hormonlarim normal. Kilo var aslında verebilsem pco da kalmayacak ama veremiyirum. Tekrar teşekkür ederim
Yok hiç öyle bişey duymadım bence batıl inançtır. Sadece günah olduğunu biliyorumUltrasonla bakarken overler normal dedi, hormon için de bir şey demedi valla. Canım yanmadı ama hijyen açısından sıkıntı, doktor deneyin diyince denedik, bekle demedi. Senin bilgin var mı adetliyken hamile kalınca engelli falan olur Diye bir şey duydun mu ya endişelendim.
Kilom 57
Amin inşallah. Bende yoktu arkadaşımı özel doktora götürdüm. Pko görünümü var dedi. Ultrasonda yok dedi. Nasıl oluyor dedik. Sen matematikçisin anlatayım dedi. Ayrıntılı anlattı. FSH’ın LH’a oranı 1,5’u geçerse görünüm vardır dedi. Ultrasonla desteklenirse sendrom olur dedi. Eğer arkadaşın dediği gibi olsaydı yumurtlama zamanı baktırmış olsaydın normal derdim. Çünkü LH yumurtanın çatlama emrini veren hormon. Yumurtlama zamanı yüksek çıkması normal. Ama adet zamanı değil.
İnşallah çok uğraşmadan hamile kalırsın. Benimde hormonlarda sıkıntı vardı e2 ve prolaktinde. Çok yıprandım onlarla uğraşırken.
Hormonlar değil sadece kriter ultrasonda olabilir. Yani iki durum var ikisinden biri varsa görünüm. İkisi de varsa sendrom oluyor. Demek sende ultrasonda görmüş doktor.Bu oranla ilgili bişey sormak istiyorum doktor bana sende pko görünümü var ama sendrom diyemem dedi fsh: 8,28 lh:6 şimdi dediğin oranla bakıcak olursam 1,38 çıkıyor ee bu da demek oluyor ki bende pko yok. Yani bu net bilgi mi
Lh/fsh ise daha düşük çıkıyor o zaman. Bende pkonun hiçbir belirtisi yok ne adet gecikmesi ne kıllanma ne de ağrılı adet hiçbirini yaşamıyorum. Nitekim gittiğim diğer doktorlarda pko olmadığımı söyledi. Aklım almıyor benimde açıkcası :)Hormonlar değil sadece kriter ultrasonda olabilir. Yani iki durum var ikisinden biri varsa görünüm. İkisi de varsa sendrom oluyor. Demek sende ultrasonda görmüş doktor.
Bi de yanlış oranladın. Lh/fsh
Eğer ultrasonda da kistik yapı görülmediyse mi hata olmuştur başka doktora git derim.Lh/fsh ise daha düşük çıkıyor o zaman. Bende pkonun hiçbir belirtisi yok ne adet gecikmesi ne kıllanma ne de ağrılı adet hiçbirini yaşamıyorum. Nitekim gittiğim diğer doktorlarda pko olmadığımı söyledi. Aklım almıyor benimde açıkcası :)
Başka doktora gittim yumurtalıkların tertemiz çocuk için hiçbir engelin yok dedi. 3 doktor 3üde başka bişi dedi biri çikolata kisti dedi biri pko dedi son gittiğim doktorsa yaşadığım yerde en çok tercih edilen doktor o da hiçbir şey yok yumurtalıklarında onlar niye öyle söyledi anlamış değilim dediEğer ultrasonda da kistik yapı görülmediyse mi hata olmuştur başka doktora git derim.
Sende de pko var. Tsh’ta maalesef çok yüksek. İlaç tedavisi lazım.Lh:12.97
Fsh:6.15
Estradiol:39.57
Prolaktin:18.56 tsh çıkmamış henüz KIzlar bilenler yorumlar mı ?
Valla bende son doktorun düşündüğü gibi düşünüyorum. Bi sorun görünmüyor.Başka doktora gittim yumurtalıkların tertemiz çocuk için hiçbir engelin yok dedi. 3 doktor 3üde başka bişi dedi biri çikolata kisti dedi biri pko dedi son gittiğim doktorsa yaşadığım yerde en çok tercih edilen doktor o da hiçbir şey yok yumurtalıklarında onlar niye öyle söyledi anlamış değilim dedi
Doktor sadece tsh a takıldı ben anlamadım ki 3 ay önce her şey normaldi bu ay testere dişli Aslan pençesi kullandım ve hormonlar alt üst olduSende de pko var. Tsh’ta maalesef çok yüksek. İlaç tedavisi lazım.
Tsh yükseltmez düşürür aslan pençesi. Başka bişey kullanmadığına emin misin ?Doktor sadece tsh a takıldı ben anlamadım ki 3 ay önce her şey normaldi bu ay testere dişli Aslan pençesi kullandım ve hormonlar alt üst oldu
Keçiboynuzu yedim ikisi sadece keçiboynuzu yükseltir miTsh yükseltmez düşürür aslan pençesi. Başka bişey kullanmadığına emin misin ?
Onu bilmiyorum yükseltebilir.Keçiboynuzu yedim ikisi sadece keçiboynuzu yükseltir mi
Onu bilmiyorum yükseltebilir.
Şimdi gördüm bakıyorum.Ben size özel mesaj yazmıştım gelmedi mi acaba?
Ben bi de bu ara Boğaz enfeksiyonu geçiriyorum bunun da etkisi olabilir mi kiOnu bilmiyorum yükseltebilir.
Olabilir tabi ki. Tiroid bezlerin etkilenmiş olabilir.Ben bi de bu ara Boğaz enfeksiyonu geçiriyorum bunun da etkisi olabilir mi ki
Araştırdım birazda Subakut tiroidi diye bi şey varmış ve ben onun bütün belirtilerini eksiksiz yaşadım o da Boğaz enfeksiyonunun troid iltihabına dönüşmesi yazıyo Allahtan kalıcı bi şey değilmiş p.tesi doktora da söylicemOlabilir tabi ki. Tiroid bezlerin etkilenmiş olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?