• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Test çubukları hakkında konuşalım

Merhaba kızlar 🌸 bende aynı durumdan oldukça muzdaripim 😞 reglim düzensiz olduğundan dolayı tahminen bugünle 13 günlük gecikmem var ve gecikmenin 3.günü test yaptım pozitif sonraki gün negatif derken hergün 1 kez test yaptım ama maalesef ki koyulasmadı ya silik te kaldı yada negatif kasık,sırt,şişkinlik,göğüs ağrısı çok fazla ne yapacağımı şaşırdım 🤷‍♀️ haftaya dr.randevum var bakalım ne diyecek
Yapay zeka ya yorumlattım iki ihtimal var diyor 1.ya hamileliğin çok başındasın ondan dolayı diyor 2.kimyasal yaşıyorsun vücuttan yavaş yavaş atılıyor diyor

Merhaba kızlar 🌸 bende aynı durumdan oldukça muzdaripim 😞 reglim düzensiz olduğundan dolayı tahminen bugünle 13 günlük gecikmem var ve gecikmenin 3.günü test yaptım pozitif sonraki gün negatif derken hergün 1 kez test yaptım ama maalesef ki koyulasmadı ya silik te kaldı yada negatif kasık,sırt,şişkinlik,göğüs ağrısı çok fazla ne yapacağımı şaşırdım 🤷‍♀️ haftaya dr.randevum var bakalım ne diyecek
Bende öyleyim sonucunuz nedir

Hepimiz için farklı zorlukları var ama en zoruda umutlanıp hayal kırıklığı yaşamak. O yüzden erken test yapılmamalı adetin geçikmesini 1 hafta bekleyip test yapmak çok daha güvenilir. Bende dayanamayıp yapıyorum ama boşa stres.
Ben riskli gebelik uzmanına gidiyorum çünkü belli hastalıklarımdan kaynaklı kullandığım ilaçlarım var ve gebe kalmadan 3 ay önce onları bırakmak zorundayım. Uzun süreler deneme lüksüm yok hastalığım alevlendiginde mecbur ilaçlara geri dönüyorum.
Merhaba Romatolojik bir rahatsızlığınız mı var ?

Son düzenleme:
Evet methotrexate kullanıyorum.
Geçmiş olsun, Benimde lupusum var 😞 kortizon ve bağışıklık baskılayıcı ilaçlar alıyorum 2 yıldır kesemiyor doktor gebelik oluştuğunda kesecek sanırım

Geçmiş olsun, Benimde lupusum var 😞 kortizon ve bağışıklık baskılayıcı ilaçlar alıyorum 2 yıldır kesemiyor doktor gebelik oluştuğunda kesecek sanırım
Geçmiş olsun. Benim romatoid artiritim var. Bana korunmayı bırakmadan 3 ay önce ilaçlarımı bıraktırdılar özellikle bağışıklık baskılayıcıları. Sadece yarım tablet kortizon içebiliyorum. Çok şükür korktuğum gibi olmadı düşündüğümden iyi geçiyor.
Doktorum lupus için hamileliğin iyi gelmediğini alevlendirdiğini söylemişti.

Geçmiş olsun. Benim romatoid artiritim var. Bana korunmayı bırakmadan 3 ay önce ilaçlarımı bıraktırdılar özellikle bağışıklık baskılayıcıları. Sadece yarım tablet kortizon içebiliyorum. Çok şükür korktuğum gibi olmadı düşündüğümden iyi geçiyor.
Doktorum lupus için hamileliğin iyi gelmediğini alevlendirdiğini söylemişti.
evet Lupusta hamilelik baya sıkıntı 1 yıl sonunda doktorum ancak izin verdi 🫶🏻 4 aydır hamile kalamadım ama hayırlısı bakalım

Herkese merhaba sadece bu konuda konuşmak için üye oldum çünkü testler yüzünden çok stres yaşadım. Hangi marka test daha güvenilir ya da hangi marka ne zaman yapılmalı gibi bilgileri birbirimizde paylaşalım istiyorum.

Bence BAT günü gelmeden test yapmak gereksiz strese sebep oluyor. Eminde olamıyorsun zaten gerek yok. En stressiz ve temizi adet geciktikten sonra güvenilir bir marka ile test yapmak.

Ben nezaman birliktelik olmalı nezaman test yapmalıyım yapay zekadan yardım alıyorum. Bana 9 Kasım'da ilk testtimi yapabilecegimi söylemişti bu yumurtlamadan 10 gün sonrasına denk geliyor(BAT a 5 gün kala). Bebe time erken gebelik testi ile yaptım ve silik çizgi çıktı. Baya silik pembemsi bir çizgiydi. Çok ümitli değildim bu ay çünkü birliktelik günlerimiz plana uygun olmamıştı o yüzden sürpriz oldu benim için. Hemen gittim yeni test aldım. Predictor erken gebelik testi 2 gün sonra 11 Kasım'da yaptım diğerinden daha silik gözle zor görünen bir çizgi oluştu ama okadar siliktiki ışıkta zor görünüyordu emin olamadım. BAT günü 13 Kasım'da bir test daha yapıp emin olacaktım ama çok umitlenmistim. Bu sefer 3 tane ArtiMed erken gebelik testi aldım. Ve sonuç hüsran. 3ününüde ardışık günlerde(gecikmenin 1. 2. 3. günü) yaptım negatif. Kuruyunca gri kuruma çizgisi veriyor sadece. Adette olmadım ama adet ağrılarım var. Yeni ayın planını yapmaya başladım o kadar vazgeçtim. Bugün gecikmemin 5. günü adet ağrılarımda bugün daha fazla birazdan olacak gibiyim. Dayanamadım gittim Predictor Erken gebelik testi yaptım çok net pozitif. Resmi ekliyorum.

(Testlerin hepsini ilk 5 dk çıkan sonuca göre değerlendirdim. Sonrasında hepsi kuruma çizgisi oluşturuyor.)
Özet:
Bebe Time Erken Gebelik testi çok erken olmasına rağmen doğru sonuç verdi. Gerek var mıydı bence yoktu okadar silik oluyor ki emin olamıyorsun boşa stres günler geçmiyor.

ArtiMed Erken Gebelik Testi bence erken gebelik testi falan değil adetin 8 gün gecikmeden doğru sonuç vereceğine inanmıyorum. Tabi herkesin HCG değeri farklı ama düşük değerleri kesinlikle yakalayamıyor ve kuruma çizgisi çok belirgin çıkıyor.

Predictor Erken Gebelik Testi zaten guvenilir dediler diye almıştım ama diğer testlerden daha pahalı erken dönemde bebe time daha hassastı. 10 tane test yapmak yerine bunu alıp BATın yeteri kadar geçikmesini bekleyip bir kez yapıp emin olup kan vermek daha az stresli ve daha mantıklı.
Bebe time erken gebelik testi yaptım az önce silik çıktı dün de pembe lekelenmem oldı test doğru mudur acaba ?

Bebe time erken gebelik testi yaptım az önce silik çıktı dün de pembe lekelenmem oldı test doğru mudur acaba ?
Erken dönemde yapıyorsan sabah ilk idrar ile yapmak daha belirgin çıkmasını sağlar. Ben ilk devam etmeyen gebeliğimide şimdi devam eden gebeliğimide bu test ile öğrendim. Başka markalarda denedim ama beni yanılttılar. Kendi tecrübelerimden hassasyeti yüksek bir test olduğunu düşünüyorum ama kuruma çizgisi yapıyor ilk 5dk yorumlamak gerekiyor.
Lekelenmeniz devam ediyor mu?

Erken dönemde yapıyorsan sabah ilk idrar ile yapmak daha belirgin çıkmasını sağlar. Ben ilk devam etmeyen gebeliğimide şimdi devam eden gebeliğimide bu test ile öğrendim. Başka markalarda denedim ama beni yanılttılar. Kendi tecrübelerimden hassasyeti yüksek bir test olduğunu düşünüyorum ama kuruma çizgisi yapıyor ilk 5dk yorumlamak gerekiyor.
Lekelenmeniz devam ediyor mu?
Bebe time ile lekelenmeden bi gün sonra yaptım anında silik çıktı ama çok çok az silik ertesi gün awox yaptım bebe time göre daha belli silik çıktı yarın kan vericem lekelenmem sadece o gün oldu daha da gelmedi çok şükür inşallah bebeğim benimledir 🤲🏻

Back
X