• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Test Çözümü İçin İpuçları

  • Konu Sahibi Konu Sahibi gLsh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gLsh

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gLsh
  • #1
TEST ÇÖZÜMÜ İÇİN İPUÇLARI

Amerikalı eğitimci Ron Fry’ın Öğrenci Çalışma Teknikleri serisi içinde en önemli ikinci kitap olan ‘Test Nasıl Çözülür?’ kitabı sınavlara hazırlanan öğrenciler için önemli ipuçları veriyor. Öğretmenlerin nasıl soru hazırladıklarından objektif testlerde elenecek cevaplara kadar bilgiler içeren kitapta çoktan seçmeli sorular için onaltı ipucu veriliyor: 16 maddeden oluşan soru çözme teknikleri için ipuçları şöyle sıralanıyor:

1. Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayın. Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp durmayın. Cevabınızı ayrıntıya indirip yanlış yola gitmeyin.

2. Ana kelimelerin altını çizin.

3. İki cevap da birbirine benziyorsa, cevap, büyük ihtimalle ikisi de değildir.

4. İki şık birbirinin zıttaysa, bunlardan biri doğrudur.

5. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin.

6. Negatif sorulara ve sizi yönlendirecek soru sözcüklerine dikkat edin.

7. Eğer şıkların içinde hepsi, her zaman, hiçbiri veya boş gibi cevaplar varsa genellikle yanlıştırlar. Bunu her zaman söylerim.

8. Bazen, çoğunlukla, bazıları gibi şıklar da çoğunlukla doğrudurlar.

9. Doğru cevabı bilmiyorsanız, yanlışları bulmaya çalışın.

10. Kelimelerin anlamını bilmeden bir seçeneği elemeyin.

11. Cevapları okuyun. Aldanmamaya dikkat edin. Akıllı bir hazırlayıcı, ilk şıkkı neredeyse doğru cevap gibi gösterip diğer cevapları okumadan onu işaretlemenizi isteyebilir.

12. Standart bir test oluyorsanız, aynı bölümün cevaplarını cevap kağıdına aynı anda geçirin. Bu, zamandan kazanmanızı sağlayacaktır. Sadece dikkatli olun, kaydırmayaya dikkat edin.

13. Eğer size uzun bir paragraf verilmiş ve bunun hakkında sorulan soruların cevaplarının bulunması istenmişse, ilk önce soruları okuyun. Bu sorular sizin makaleyi hangi yönden düşünüp okumanız gerektiğini gösterecektir. Tarihler soruluyorsa, okurken tarihleri yuvarlak içine alın. Sonuçlardan çok nedenleri arıyorsanız, okuma yönünüzü değiştirin. Cevaplara bakmadan önce soruyu okuyun ve cevabının ne olduğunu siz söyleyin. Cevabınız şıklarda varsa, kazandınız.

14. Çoğunlukla uzun ve karışık gibi gözüken cevaplar doğrudur; çünkü sinsi hazırlayıcımız aklınızı karıştırmak için aslında çok basit olan cevabı değişik sözcüklerle veya tamlamalarla anlatır.

15. Özellikle çok basit ve doğru gibi görünen seçeneklere şüphe ile yaklaşın. Öğretmeniniz size böyle bir kolaylığı neden yapsın? Çok basit. Şaşırtmak için.

16. Bir soruyu ilk okuduğunuzda zor geliyorsa vazgeçmeye kalkışmayın. Soruya başka bir açıdan bakın, kendi kelimelerinizle cümleleri yeniden kurun.

Başarılar...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gLsh
  • #3
Rica ederim faydaLı oLabildiysem ne mutLu..
 
Back