- 23 Nisan 2015
- 264
- 92
-
- Konu Sahibi daphnelena
Sadece ingilizce değil bir çok dilin sertifikası sanırım. Ben de bilgi almak istiyorum bi arkadaşım için. Kendim ingilizce öğretmeniyim ama öğretmenlik mezunu olmayıp da bu şekilde sertifikalarla çalışanları da duyunca hayret ediyorum :)
Ben de bir İngilizce öğretmeni adayıyım, peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yani sertifika ile öğretmenlik yapmak konusunda?Sadece ingilizce değil bir çok dilin sertifikası sanırım. Ben de bilgi almak istiyorum bi arkadaşım için. Kendim ingilizce öğretmeniyim ama öğretmenlik mezunu olmayıp da bu şekilde sertifikalarla çalışanları da duyunca hayret ediyorum :)
Ben de bir İngilizce öğretmeni adayıyım, peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yani sertifika ile öğretmenlik yapmak konusunda?
Böyle bir şey var mı bilmiyorum, mümkünse bile bu kadar bölümü okuyup mezun olan donanımlı İngilizce öğretmenlerinin arasından sıyrılmaları oldukça zordur tahminimce. Ama böyle şeyleri okudukça kendimi haksızlığa uğramış gibi hissediyorum. Sen 4-5 sene tabiri caizse eşek gibi emek vererek oku, başkaları para verip sertifika satın alarak öğretmenlik yarışı içine girsin.. Hoş değil. Sizin fikriniz nedir?
Böyle düşünmenize sevindim. Kesinlikle haklısınız, o kadar emek veriyoruz, yıllarca çalışıyoruz, kimileri de sertifika alıp bizim sektörümüze girmek istiyor. Gerçekten sinir bozucu. Ama yine de ben, yıllarca hem İngilizce üzerine hem de pedagojik eğitim almış İngilizce öğretmenleri kadar yeterliliğe sahip olacağını düşünmüyorum bu sertifika programlarıyla öğretmen olmaya çalışan kişilerin.Sizinle tamamen aynı fikirdeyim ve aynı haksızlığa uğramışlık duygusunu taşıyorum. Ortada bir gerçek var ki, parası olan hiç üniversite okumasa bile bi yerlere geliyor bizim ülkemizde, sinir bozucu bir sistem.
Böyle düşünmenize sevindim. Kesinlikle haklısınız, o kadar emek veriyoruz, yıllarca çalışıyoruz, kimileri de sertifika alıp bizim sektörümüze girmek istiyor. Gerçekten sinir bozucu. Ama yine de ben, yıllarca hem İngilizce üzerine hem de pedagojik eğitim almış İngilizce öğretmenleri kadar yeterliliğe sahip olacağını düşünmüyorum bu sertifika programlarıyla öğretmen olmaya çalışan kişilerin.
En azından önceliğin bizde olmasına sevindim. Sağolun hocam bilgilendirdiğiniz için ben de takipte olacağım. Kurslar için bile donanım çok önemli tesol ile bu donanıma ulaşmak ütopik bence, çok büyük miktarlar dökülüyor o kurslara da..Mesleğimi çok seviyorum, iyi ki öğretmenim diyorum her defasında. Ama bu sertifika ile de cidden bizimle aynı statüde öğretmen olunuyorsa pes diyordum, kızıyordum. İçim rahatladı sizleri de bilgilendirmek istedim. Bizzat kendim adamlarla görüşme sağladım. Öğretmen olduğumu belirttim ve detaylarına kadar sorguladım. MEB'i de arkadaşım aradı kendisiyle ilgili sorular sordu, bu Tesol gibi bir çok belge varmış öğretmenlik yapabilmek için yeterli oluyormuş ancak (buna seviniyorum) bizimle aynı statüde öğretmenlik yapamıyorlarmış, piyasada yanlış biliniyormuş bu. kurslarda falan öğretmenlik yapabilir ama kolejlerin önceliği bizim gibi bu işin üniversitesini okuyanlarmış, kolej olarak şartlanmıyor arkadaşım zaten, kurslarda çalışmak istiyor. Maaşı ve sigortası bile usta öğretici olarak yatıyormuş. Gelişmler olursa bilgi veririm sizlere de.
En azından önceliğin bizde olmasına sevindim. Sağolun hocam bilgilendirdiğiniz için ben de takipte olacağım. Kurslar için bile donanım çok önemli tesol ile bu donanıma ulaşmak ütopik bence, çok büyük miktarlar dökülüyor o kurslara da..