Gelinlik Modelleri Tesettürlü gelinlik arayanlar mutlaka bakmalı =)

RedRidingHood

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
410
272
133

nette bir sitede gördüm hayran kaldım gerçekten çok şık. eğer bulabilmem için yardım ederseniz çok mutlu olurum =)

Ayrıntısı iraz fazla değil mi sence? Zaten etek çok hareketli, bir de hem yakada fırfır, hem göğsün üstünde fırfır, hem dantel, hem taş, hem drape, hem etekte gül, hem şekillendirilmiş başörtüsü, hem de dantelli duvak vs.vs liste uzuyor gidiyor. heryerin zaten kapalıyken bir de o kadar yere bu kadar nesne koyarsan zerafetten uzaklaşırsın bence, naçizane... tamam bir kere gelinlik giyiyoruz ama o yüzden takabildiğimiz her aksesuarı kullanmaya değil olabildiğimizin en güzeli, zarifi olmaya uğraşsak daha güzel bir sonuç çıkmaz mı?

uzunca bir liste haklısın ama sanırım kokoşum nişanda olabildiğince sadeydim ama düğünde nedense gidip hep bu tarz modellerde yoğunlaşıyorum.

merhaba canım konunu görünce aklıma ablam geldi hemen :)) tesettürlü gelinlik konusunda çok yorulmuştuk çok aramıştık hediye paketi gibi de olmak istemiyordu çok sade de olmak istemiyordu sonunda kafasına zevkine göre buldu, resmini ekliyorum belki sana da fikir olur, kolay gelsin :)

annecim gulyabani! :2:

ya ben de kapalıyım da böle acaip şeyleri nası giyiyo insanlar hayret ediyorum ya. kusura bakmayın.

ikinci gelinlik de çok fazla değil mi ya. bilemedim. sade olmakla abartılı olmak arasında başka bir görüntüler de var bence. ablanız daha az ayrıntı kullansa da sade olmazmış...bilemiyorum. ben şahsen tercih etmiyorum böyle.

ya tabi gelinlik çok göreceli bi konudur herkesin zevki farklıdır, sizin beğendiğinizi de başkaları beğenmez çünkü dediğim gibi gelinlik kişiye özeldir, kişi içine sindirerek giyinmişse kimseye laf düşmez diye düşünüyorum..

Ben de kokoşluğu çok severim : )) Kimilerin frapan ya da rüküş gelse de gelinliğim bir arkadaşın saymış olduğu uzun listedeki herşeyden mevcuttu.Forumda gelin albümlerinin olduğu bölüme koymuştum aman ne kavga çıkmıştı hey gidi günler hey : ))

Ama dedim ya herkesin zevki farklı.Mesela ben iki gelinliğide çok sevdim.Onay almak için soruyorsanız sizin gibi düşünenlerdenim süper bence.Ancak diğer arkadaşlar da sadelikten hoşlandığı için onların tabiri ile cevap veriyorum göz yoruyormuş.Boşverin gözler yorulsun derim ben : ))

Bu da benim gelinli fotom.

Eklentiler

• $DSC_0037+.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 88
Gecenin bir yarısı bir yandan ağlayan bebğimden iki dk fırsat bulup nefes alayım diye buraya attım kendimi.Yazdıklarımı tekrar okumadan gönderdim.Anlam bozukluğu olabilir affola.

Mesele tesettürlü gelinlik olunca ben kişinin kendi zevki diyemiyorum malesef. Çünkü tesettürlü gelinlik aslında yeni bir kavram. bundan 20-30 yıl öncesinde örtünerek evlenenler başka türlü giyerlerdi veya zaten gelenekten dolayı örtündüklerinden düğünde saçlarını açarlardı. kitleler için tesettürlü gelinlik -benim gözlemime göre- muhafazakar kesimin para kazanmaya başlaması, şehirleşmesi ve batılılaşmak istemesiyle ortaya çıktı. malumunuz bu giydiğimiz beyaz gelinlik aslında tamamen bir batı özentisi. bizim aslen gelinliklerimiz şimdi kınalarda bindallı diye giyindiklerimizdi.

Yani, tesettürlü herşey gibi tesettürlü gelinlik de Türk modernleşmesinde sonradan gelen, öncekinin -yani seküler Türk modernleşmesinin- adeta çocuğu sayılacak bir kültür. Bu yüzden de tüm gözler şimdi bu kültürün üzerinde. Biliyorsunuz işte, sürekli haberlere tesettürle ilgili şeyler çıkıyor, yok defileler, yok kuaförler, yok ayşe arman mı ne işte o giyinip geziyor vs.

Hal böyle olunca, ben açıkçası tesettürlü gelinliğe bir temsil anlamı da yüklüyorum. Şahsen ben biraz önce bahsettiğim iki farklı Türkiyenin tam olarak ortasında yaşadığım için böyle hassasiyetlerim var. Ve düşünüyorum ki, madem batı tipi bir tarz seçiyoruz, onların kültürünü istiyoruz, o zaman onların kurallarına göre oynamalıyız oyunu. Batılıların estetik anlayışlarına göre düşünmeliyiz bir gelinliği. O dünyada da sadelik hakim, bu gelinliklerin tarzındaki görüntü değil. Çünkü ancak o zaman özeniyor göründüğün şeyi beceriyor da görünüyorsun.

İnsanlara nasıl göründüğüm önemli değil de diyebilirsiniz tabi, amenna, ama ben yukarıda saydığım sebeplerden ötürü diyemiyorum.

İnsanların da şahsen, aman bu türbanlı gelinler de zaten bastırılmış duyguları yüzünden fırsat bulunca hemen aşırı süsleniyorlar, yok bunlar zaten zevksizler, görmemişler, sonradan öğrenmişler ama köylülüklerinden kurtulamamışlar gibi şeyler düşünmelerini istemiyorum. Tabii böyle şeyler düşünmeleri aslında onların suçları, o zaman niye biz kendimizi ona göre şekillendirmeliyiz diyebilirsiniz... Ben de diyorum bunu. Ama sonuçta biz onları taklit etmeye çalışıyoruz, biz sonradan geleniz o yüzden oyunu dediğim gibi onların kurallarına göre oynamaya mecburuz.

Tamamen kendi anlayışımıza has, kendimize özgü bir gelinlik kültürü çıkarabilseydik durum böyle olmazdı...

Ben hiç beğenmedim canım ya, ne kadar göz yoruyor, ne kadar abartılı öyle. Tesettürlüler için çok daha güzel modeller var, zevk meselesi tabi ama ben hiç hoşlanmadım

bırakın göz yordun olur mu hiç?
göz yormak demek göze batmak güzel gelmemek demektir bu da hoş olmayanaı simgeler...
üstteki gelinlikte tek sorun bence etekteki abartılkı büzme işlemi gereksiz bir ayrıntı olmuş...
bi kaç senedir gelinlikte sadelik ön planda farkındaysanız işlemeler bile az miktarlarda yapılıyor.
tesettür olunca tam aksinin olması neden normal görü
lüyor onu anlamıyorumç.
Aksine baştan sona kapalı bir gelinlikte sadelik olmalıdır ki herşey bütün olarak gözüksün.
ne çok dantele ne de işlemeye boğmamak gerek gelinliği.
bence daha güzel modeller var
gösteriş herzaman güzellik demek değildir

Bayıldım gelinliğinize çok süslü Düğün benim ve gelinde bensem, e ben beğendiysem bırakalım gözleri yorulsun :)

canım ablanın gelinli çok çok güzel bence türabnlılar da biraz gösteriş olmalı çünkü açık bayanlar saçlarıyla yada açık giyince dikkat çekmeyi basarıyolar ama türbanlılar ne kadarda türban yaptırsa belli olmuyor ama bu gelinlik çok hoş olmuş ve çok yakışmış

bu şekilde düşünürsek, tesettürlü bir gelinliğin zaten açığa nazaran fazlası olduğunu göz ardı etmiş oluruz. göze açıkken hoş gelen bir gelinliği düşünelim. onu kapattığımzda kolları, yakayı ve başı ekliyoruz, eh örtülen yerler de sade kumaşla değil, dantel veya taşla örtüldüğüne göre, bırakın geride kalmayı, süslülükte otomatikman ileri gitmiş oluyorsunuz.

bir de bunun üstüne de süs eklenirse, durumu eşitlemek mi oluyor, aşırıya gitmek mi? bence ikincisi.

şunun tartışmasına girmek istemem ama belirtmeden edemeyeceğim, zaten tesettürde bir mana kalması açısından dikkat çekme olayının da açık bir gelinlikle karşılaştırılmaması gerekiyor. tamam, tabi ki tesettürlü bir bayan da güzel bir gelin olmak ister, her kadın gibi, ama bu açık gelinlerle bir kıyaslama ile yapılmamalı, naçizane.

Kesinlikle size katılıyorum. Ben kapalı biri değilim. Fakat kapansam sanırım ilgi çekmemek ve dinim için kapanırım. Kapansam gözüme bi kilo far sürüp dışarı çıkmam ve kapansam böyle abartılı, şeker kağıdı gibi bi gelinlikte asla giymem. Neyse ben genel olarak fikrimi söyledim sadece. Kimseye saldırmıyorum. Bu gelinlikler bence şık olmaktan ziyade abartılı ve fazla abartıdan basit görünüyor.Zerafet sıfır.

Her uc gelinlik de asiri abartili.Suslu olmali gosterisli olmali gelinlik ama boyle ne bulduysan koy tarzi toplama bisey olmamali bence. Daha asil daha zarif olmali

Bayıldım gelinliğinize çok süslü Düğün benim ve gelinde bensem, e ben beğendiysem bırakalım gözleri yorulsun :)

Evet,evet,evet.Sen sevdikten içine sindirdikten sonra bırak kalıplaşmış düşünceleri.Bir kez giyeceksin sırf o olmasın şu fazla kaçar vs kaçınmalısın.inşaallah aradığını bulursun.Ben 69 günde tanıştım evlendim.Son 9 günde dikildi.Ben bunu istiyorum vs demedim.Yabancı marka full baştan aşağı taşla kaplı bir gelinlik modeli gördüm.2008 yılının en iyi gelinliği seçilmişti.Ben bilmiyordum.O fotoyu bir kaç mağazaya götürdüm yaz ayı olunca ellerinde hep işleri var 2,500 'den aşağı olmaz dediler.Sonra gelinlikçi kafasına göre model çıkardı : )) Ama kollarının taşlı olmasına boğazıma kadar kapalı olmasına bir de taşlı örtüme ben karar verebilmiştim : )) O yüzden gelinlikçiye çok teslim etme kendini.Ben öyle böyle de olsa o gün severek giymiştim.Herkesten çok güzel yorumlar almıştım.Hatta gelinlikçide beni gören bir kaç kız gelinliçiden kartını aldı.Ama tabi zevk göreceli kavram.Umarım istediğin modeli bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…