• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Tesettür gelin olacaklardan yardım isityorum son 35 günüm:(

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
Arldaşşlar kapalı gelinlikte eşarbı kuaförler bağlıyor demi vede bozulmaması için önüne birşey koyuyormsunuz..kimisi film koyuyor..eşarbımın kaymaması için,,ve önünün bozulmaması için ne yapmam lazım yardım istiyorum..ben çene altından bağlayacam eşarbımı kulaktan hizalı istemiyorum

illa bişey koymaya gerek olmuyor altına
5 liraya satılan beyaz renk eşarplar var ya da gelinliğinin rengine göre ayarlarsın
gelinlikçi gelinlik kumaşından bi eşarp veriyor ama o hem kalın hem de kaygan oluyor onun yerinde uygun renkte daha basit bi eşarp alıyorsun
2 tane de bone biri gelinliğine uygun renkte önü saten olalardan oluyor.
alta normali üste sateni bağlıyorsun
sonda önce senin aldığın eşarbı bağlıyorlar sonra gelinlik kumaşından olan ile istediğin şekil varsa yapıyorlar genelde benim düğünümde ve gördüğüm başka düğünlerde bu şekilde olmuştu...
Bi de bonenin üzerine vatka koyarak hem iğneyi tutturacak bi zemin yapıyorlar hem de düzgün durmasını sağlıyor.
ve tabii en önemlisi önceden kuaförle görüşmek ne yapacak nasıl yapacak ona göre gelinlikçi ile de görüşmek lazım duvak modelini nasıl istiyorsun öyle eğlenceli işler bunlar çok eğlenceli
hadi kolay gelsin:3:

hiç birşeye gerek yok canım ben sadece saten bone aldım normalde saten bone kayar ama kuaförüm saçıma bir sprey sıktı sanırım o kaymayı engelledi. Ayrıca başörtümü ben bağladım baktım kuaför boneyi çok gösteriyor benimde hoşuma gitmez o hiç dedim önünü ben halleyim oda bana bıraktı süslemeyi de o yaptı. zaten eşarbı yaptıktan sonrada bozulmaması için sprey sıkıyorlar merak etme

valla benimde eşarp olcak düğünde henüz o tecrübeyi yaşamadım ama bişey istemediler 2 adet gelinlğe uygun eşarp istedi ki 1ini zaten gelinlikçim verdi bi tane de ben alacam ki gögüs kısmı açık kalmasın kapatabilmesi içinmiş 1 tane de büyük boy tülbent istedi onunla da topuz yapacak ve saten bone aklınızda olsun kızlar sizde aynı renkten 1 eşarp bulundurun yanınızda oldu ki eşarp yapılan modele göre göğsünüzü kapatmadı mağdur olmayın bence nolur nolmaz beğendim ben bu fikri paylaşmak istedim sizinle de bilgisi olmayan vardır belki:80:
hepimize mutlululaaaaar güzel gelinler olmanız dileğiyle:nazar::nazar::nazar::46:

Son düzenleme:
valla benimde eşarp olcak düğünde henüz o tecrübeyi yaşamadım ama bişey istemediler 2 adet gelinlğe uygun eşarp istedi ki 1ini zaten gelinlikçim verdi bi tane de ben alacam ki gögüs kısmı açık kalmasın kapatabilmesi içinmiş 1 tane de büyük boy tülbent istedi onunla da topuz yapacak ve saten bone aklınızda olsun kızlar sizde aynı renkten 1 eşarp bulundurun yanınızda oldu ki eşarp yapılan modele göre göğsünüzü kapatmadı mağdur olmayın bence nolur nolmaz beğendim ben bu fikri paylaşmak istedim sizinle de bilgisi olmayan vardır belki:80:
hepimize mutlululaaaaar güzel gelinler olmanız dileğiyle:nazar::nazar::nazar::46:

aynen benim nişanımda da öyle istedi canım zaten kuaförünüzle gidip önceden konuşuyorsunuz ve o size almanız gerekenleri söylüyor. sizde ona göre hareket ediyorsunuz.:32::32:

off benmde 55 günüm kaldı:( ve hiç bi kuaför düzgün yapmıo eşarpları kime güvenp nasıl ypılmalı bilmiorm:(:(

benimde 55 gun kaldi allahtan gorumcem kuafor ve cok guzel yapiyo ondan esarbi hic takmadim kafaya allah yardimcimiz olsun ins. gonlunuze gore olur ins..

arkadaslar nıye bu kadar bunalıyorsunuz anlamadım .. ben 10 senedır kapalıyımkırk kere basımı yaptırdım.. sımdı gelınlık ıcınse 2 tane esarp alıyosun ,gelınlıgınle aynı renkte(5 lıralık olanlardan)bırıyle basını yapıyorlar ki begenmessen kendın de yapabılırsın...dıgerıyle de ustune artık ne seklı vereceklerse onun ıcın kullanıyorlar..kımı kuaforler dikiyorlar esarbı bonene kımı de ıgne kullanıyor..ıkısıde saglam oluyor acılmıyor korkma ıkısınıde yaptırdım..bone meselesıne gelınce (bır ıc yemenı ıstıyorlar topuz ıcın,bır normal bez bone ustune onu takıyolar ve en uste saten bone .,kaymaması ıcın)gelın adayları korkuyor esarbım ya kayarsa ya önü bozulursa dıye ama bozulmuyor arkadaslar..sprey sıksada sıkmasada bozulmuyor..dusundugunuz bır model tasarım varsa ona uygun cıcek ,tac,duvak,,aklınıza ne gelıyorsa gelınlıgınızın de ustunde olan bır parca dantel bıle aksesuar olarak kullanılabılır...sıkılmayın ve bunalmayın...ozellıklede soyluyorum sızden fahiş fıyatlar ısteyen kuaforlerlede anlasmadan bas yaptırmayın ben 4 aylık evlıyım,4 ay evvl kına ve dugun ıcın yaptırdım makyaj dahıl 100 lıra verdım250 lıra ıstedı pazarlık yaptım...goren herkeste bayıldı resmen ..

ben de başörtülü gelin olacağım. ama kulağıma bütün bu süreçler pek hoş gelmiyor, yani yapması da açması da çok zor olacak bir şey istemiyorum ben ya. zaten hiçbir şeyde zorla şekillendirilmiş duranlardan hoşlanmıyorum, gelinbaşı da bence efor sarf etmeden güzel durmalı. yani şöyle örtmüş de çıkmışsın, güzel olman kolay olmuş gibi. ben öyle seviyorum. ama nedense bizde sanki yapımı 3 saat sürmeyen sade bir şey yaptığın zaman, düğünün özelliğine yakışmayan, gündelik bir şey gibi algılanıyor malesef.

malezyalılar bence bu konuda iyiler. güzel bir normal başörtüsünü sade biçimde takıp, üzerine gösterişli dantelli bir duvak atıp, onun üzerine de taç takıyorlar. bence bu şekilde gelin için vazgeçilmez olan duvak ve gelintacı ayrıntılarını hiç göz yormadan ahenkli biçimde kullanabiliyorlar...Hem de gayet süslü ve güzel oluyor. gerçekçi olalım, günlük hayatta kimse bu tarz başörtüsü yapmaz...

wedding-1-e1298357104772.jpg

beautiful+jilbab.jpg

10.jpg

2550041171_7308935c06.jpg

12.jpg

tek önerim esarbınız önünü kendiniz yapın bnm nişanda kuaföre bıraktım önüm güzel olmadı rahat duramadım cok cabuk bozuldu ve bu sebepten stüdyoda resim bile cekilemedim :(

Arldaşşlar kapalı gelinlikte eşarbı kuaförler bağlıyor demi vede bozulmaması için önüne birşey koyuyormsunuz..kimisi film koyuyor..eşarbımın kaymaması için,,ve önünün bozulmaması için ne yapmam lazım yardım istiyorum..ben çene altından bağlayacam eşarbımı kulaktan hizalı istemiyorum

Ocak ayında bende nişanlandım tesettürlüydüm ve eşarp falanda almadım. Eşarp yapı itibarı ile daha çabuk bozulabilecek türden ve daha küçük.
Kuaförüm bana 1er metre 2 renk kumaş almam gerektiğini söyledi. Ama nişan elbisem straptez kesimdi göğüs dekoltesini kapatması gerekiyor tabii haliyle.
Aldığım kumaş saten türden bişeydi. Ve kalındı hatta tereddüt edip gidip kuaföre sordum ince alsan zaten bişeye benzemezdi en güzelini yapmışsın dedi. Türbanım saat 15 civarı yapıldı. Oradan çekime gidildi. Nişan 23 de bitti biz eğlenmeye dışarı çıktık. Saat gece 3 civarıydı eve geldiğimde ve türbanı açmak için 3 kişi uğraştık.
Yapan kişiyede bağlıdır ya bu ama ben klasik eşarp olan modelleri beğenmiyorum. Kumaşçıya git çok güzel saten yada şifon kumaşlar var.
En özel günümüz o kadar ayrıntıya değer bence :)

1.5 sene önce istanbulda makyaj dahil 60 liraya yaptırmıştım çok da güzel oldu "

2-3 bone, uzerinede 2 ayri esarp + aksesuarlar!!! Arkadaslar gercekten boylemi...? Ben kafamda butun gun boyunca tasiyamam bu kadar agirligi yahu. Butun resimlerde basim bir tarafa egik olarak cikar herhalde :)

Back