Teselli değil, gerçekci yorum lütfen

cileklipasta95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2022
1.819
4.869
63
29
Merhaba anneler,

Bebeğim iki aylık oldu. Her şeyiyle seve seve ilgileniyorum. Güzel güzel giydiriyorum, mamasını içiriyorum, altını temizliyorum, ona iyi gelebilecek her şeyi yapmaya çalışıyorum, öpüyorum kokluyorum, konuşuyorum, şarkı söylüyorum.. Buraya kadar her şey güzel ama ağlama krizi tuttuğunda sakinleştiremiyorum.. Ben hariç herkes de sakinleşiyor, bende ise daha da fazla ağlıyor.. Senin kokuna ihtiyacı var diyenler oluyor ama bebeğimin beni ve kokumu aradığını hiç sanmıyorum.. Bu beni o kadar üzüyor ki.. Eşimin kucağında daha sakin, sanki o anne ben babayım gibi.. Beceriksiz olduğumu kabullendim artık.. Çevrenizde beceriksiz olduğunu düşündüğünüz anneler car mı, nasıl büyüttüler?

Bununla beceriksiz olmanın ne alakası var?
Hiç bir anne beceriksiz değildir

Estağfurullah arkadaşım.
Aksine o kadar tatlısın ki…

Büyük ihtimalle bebeğin ağlarken de tedirgin oldun,enerjin ona yansıdı,ondandır ağlaması.

Sen o ağladıkça hep sevdiğini söyle usul usul. Ama asla vazgeçme. Karşılığını kat kat fazlasını alırsın.

Allahım sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Teşekkür ederim.. Çok strese giriyorum susturamadıkça, hissedip oda strese giriyor diyorlar ama bu durumla nasıl baş edeceğimi bilemiyorum..

Benimki de babannede sakinlesirdi ,babada sakinlesirdi sizin bebeğiniz kadarken.ben de içten içe kızardım, kendimi suçlu hissederdim.zamsnla geçti...şimdi de ben de sakinleşir

Taze anne ilk bebek olduğu nasıl belli tecrübeli anneler ayy babası sadece sende sakinleşiyor diyerek direkt babaya verir ve kendine birkaç saniye nefes alabilme zamanı kzamdırır

Benim kızımda bende sakinleşmiyor, bende asla uyumuyor çünkü stresimi hissediyor muhtemelen ben şimdi uyumayacak şimdi ağlayacak diye farketmiyorum ama stres yapıyorum

Karnını sen doyuruyorsun,altını sen temizliyor tüm bakımlarını sen yapıyorsun,geceleri uykusuz kalıp sen ilgileniyorsun bırak babası sakinleştirsin hem babayla bebek arası iletişimleri artar zamanla senden hiç ayrılmayacak sana yapışık gezecek ve sen bu günleri arayacaksın keyfini çıkar.

Bebeğimi sakinleştirmeyi beceremiyorum.. O anlarda yanımızda eşim veya annem olmasa ne yaparım bilmiyorum..
Benim oğlum da o aylarda öyleydi. Bende kendimi suçlardım neden beni aramıyor istemiyor diye. Ama sonradan okuduklarımla ve yaşadıklarımla pekişen şu oldu bütün yükü omzunda taşıyan anne olduğu için stres yükü de en çok annede. Bu stresi de bebek illakş hissediyor. Bu nedenle bebekler babada daha rahat uykuya dalar diyor uzmanlar mesela. Daha çok babalar da sakinleşir uyuyorlar. Bazen uyumaz saatlerce ağlardı eşim alırdı omzuna 10 dk içinde uyumuş olurdu..

Ne alaka ayoll. En çok sende ağladığına göre çocuk sana bir şey anlatmaya çalışıyor bence. Canı sıkılıyor olabilir sonuçta o da bir insan nihayetinde, sıkı tutuyorsan ya da vücut ısın yüksekse bunalıyor da olabilir malum yaz geldi. Anam beceriksizin teki diyerek ağlayacak hâli yok 2 aylık bebişin :)

Asla böyle düşünme. Yazdıklarını okurken kendimi gördüm adeta.. Benim bebeğimde böyleydi, hep yoğun bakımda kaldığı süreye baglardim. Herşey düşünme yoluyla alakalı inan bana. Ne zamanki kendime güvendim ve bende sakinleşecek dedim ozaman kızım da bende sustu başka kimse susturamadi. Kendine sürekli telkin ver, gerekirse ağladığı vakitler odayı boşalt ve onunla kulağına eğilerek konuş. Farklı pozisyonlar dene. Unutma, bebekler annelerindeki mutsuzluğu hissedip ağlar. Sen kendin iyi isen oda sende ağlamaz.

Kendime güvenim yok sanırım bu konuda kendimi geliştirmeliyim teşekkür ederim

Çok tatlısınız teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…