Ters rahim ve stres

TamBirRabia

"Şansı'na Münhasır Üye"
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
2.729
11.380
208
30
Iyi geceler kk hatunları tecrübe yada bilgi sahibiyseniz nolur cevap vermeden geçmeyin

Konularımda var bilen bilir üç yıl olmak üzere evliyim. Gayet sağlıklı bireyleriz ve çocuk istiyoruz kısmetse
Bikaç ay önce hsg (rahim) filmi çektirdim dr.um hiç bi sıkıntın yok her an hamile kalabilirsin dedi halen beklemedeyiz

Hsg filminden sonra ebe bir tanıdığımız beni muayene etmek istedi çevreden de çok methedilen yaşlı bi teyze kendisi. Yedi yıl boyunca hiçbi sıkıntısı olmadığı halde gebe kalamayan bi tanıdığımızı muayene etmiş ve rahminin ters olduğunu söyleyip göbek üzerinden normal şekline getirdiğini söylemişti. Ve o akrabamız o ay hamile kaldı maşallah bir oğlu var şimdi. Velhasıl kelam bu akrabamız yengemin kızkardeşi olur ve hayırlı sonucu görünce yengem elimden tuttuğu gibi benide muayeneye götürdü bu teyzeye. Açıkçası hem korktum hem merak ettim gittim. Teyze beni bildiginiz düz bir zemine önce yüz üstü sonra sırtüstü yatırıp usulünce muayene etti. Dr.a gidip gitmediğimi vs sorması gereken herşeyi sordu ve bana rahmimin ters dönmüş olduğunu söyledi.. Nasıl olur dedim daha yeni hsg çektirdim orda belli olmaz mıydı yada bu durum gebeliğe engel mi diye sordum. Bazılarında engel olmamakla birlikte engel olur gebeliğe dedi. Hsg'de yada ulturasyonda görünmemesi de normalmiş çünkü rahim şeffaf görünüyormuş falan pek anlamadım o kısmı. Neyse bi takım sorular sordu adet ağrısı bel ağrısı oluyomu vs. Sonrasında eliyle bayağı bi bastırarak çevirdi bildiğiniz rahmimi. Içimde bişeyler yer değiştirdi sanki korktum bi an ama inanırmısınız bi rahatlama geldi ki nerden geldiğini anlamadım tabi. Velhasıl kelam olması gerektiği gibi düzeltmiş rahmimi öyle dedi. Şimdi diyceksiniz ki ne cesaret o öyle :ruh:
Bende bilmiyorum vallahi büyüklerin ve özellikle ebe teyzenin tecrübesine güvenidim gittim bi anda. Sonra teyzeye dedim benim yarın adet günüm nolucak falan. Adetini olursun büyük ihtimal ded inşallah bi sonrakine hayırlı haberi alırız senden dedi. Amin inşallah. Şimdi kafamda deli sorular: bu durumu duyan gören oldumu hiç? Ters rahim de nedir öyle olup hamile kalan varmı içinizde? Jinekolojik muayenede belli olurmuş bu durum e madem dr.larımızda bizi ayrıntılı muayene etse ya. Gitmekte kötü mü yaptım ki gitmese miydim acaba? Tekrar gideyim mi dr.a sizce? Okuyup zahmet ettiyseniz Teşekkürler tekrar :KK68:

Ters rahimle hamile kalan 3 arkadaşım var.
Yani ben böyle pek guvenemedim. Inşallah bebeğin gelir bi an once hayırlı hayırlı

Ben 3 ay once dogum yaptim. 40 imdan sonraki kontrolumde (jinekolojik muayenede) rahmimin ters oldugunu soyledi doktor ama sorun degil dedi ikinci cocuk icin de engel degil dedi. Dr da bulundugum sehirdeki en iyi doktorlardan biri. Rahim tersliginin ne oldugunu arastirdin mi? Benim netten okuduklarima gore oyle disaridan mudahaleyle duzelecek birsey degil. Bana sendeki o rahatlama hissi falan psikolojikmis gibi geldi.

Ters rahim duydum arkadaşımda vardı ve hamile kaldı
Ayrıca sen ebe ye gitmissin hacı hocaya gitmemissin ki kötü dusunme.

Dmi doğru diyosun teyzenin tecrübesine bilgisine güvenmesem gitmezdim zaten. Denek ki gebeliğe engel bi durum yok ya ebe de dedi zaten muhtemelen enfeksiyon geçirmişsin yada bazen eşinden kaynaklı bi durumda olabilir ilişki sırasında dedi. Hakkaten de bi yıllık evliyken şiddetli enfeksiyon geçirmiştim ben

Ben 3 ay once dogum yaptim. 40 imdan sonraki kontrolumde (jinekolojik muayenede) rahmimin ters oldugunu soyledi doktor ama sorun degil dedi ikinci cocuk icin de engel degil dedi. Dr da bulundugum sehirdeki en iyi doktorlardan biri. Rahim tersliginin ne oldugunu arastirdin mi? Benim netten okuduklarima gore oyle disaridan mudahaleyle duzelecek birsey degil. Bana sendeki o rahatlama hissi falan psikolojikmis gibi geldi.

Allah bağışlasn canm Sağol yorumun için

Netten araştırdım zaten o yüzden konu açtım pek ayrıntılı bişey göremedim ama bilgi sahibi olan dr.lar fiziken müdahale edebilir yazyodu bi yerde. Bide hiç tavsiye edilmeyen ameliyat durumu olabiliyomuş bazı kişilerde

Rahim dışardan elle müdahale ile nasıl dönüyor ben onu anlamadım. Yani nasıl yaptı bunu karnından.

Anlatayım
Önce sağ tarafıma geçti kadın (oturmadan eğildi bildiğin ayaktayken) parmaklarıyla sol tarafıma bastırdı sağa doğru cekistirdi. Sonra soluma geçip sağ tarafıma bastırdı aynı şekilde. En son göbek kısmına doğru kasıklarıma bastırdı bi damar atıyodu orda hissedip hissetmedigimi sordu
Bu rutini iki kere tekrar etti iste ilkinde çokkk acıdı bağırdm hatta ikincide ne alakaysa hiç acımadı

Allah bağışlasn canm Sağol yorumun için

Netten araştırdım zaten o yüzden konu açtım pek ayrıntılı bişey göremedim ama bilgi sahibi olan dr.lar fiziken müdahale edebilir yazyodu bi yerde. Bide hiç tavsiye edilmeyen ameliyat durumu olabiliyomuş bazı kişilerde

Amin darisi basina insallah en kisa zamanda :)
Fiziksel mudehaleyi ilk kez duydum birsey diyemem ama ameliyatlik bir durum olsa bir sekilde farkedilirdi bence.
Yani isin ozu sende bir sorun yok esinde de yok :) Kafana hic takma inan bebis gelecegi zamani kendine gore ayarliyor cok guzel :KK66:

Anlatayım
Önce sağ tarafıma geçti kadın (oturmadan eğildi bildiğin ayaktayken) parmaklarıyla sol tarafıma bastırdı sağa doğru cekistirdi. Sonra soluma geçip sağ tarafıma bastırdı aynı şekilde. En son göbek kısmına doğru kasıklarıma bastırdı bi damar atıyodu orda hissedip hissetmedigimi sordu
Bu rutini iki kere tekrar etti iste ilkinde çokkk acıdı bağırdm hatta ikincide ne alakaysa hiç acımadı

Ya ama o göbek dusmesinde oluyor. Benim babaannem yapar onu. Ben küçükken çok zıplayıp oynadigimda göbeğim düşerdi. Aynı bunu yapıp yerine getirirdi rahatlardim. Kafam karıştı şimdi

Amin darisi basina insallah en kisa zamanda :)
Fiziksel mudehaleyi ilk kez duydum birsey diyemem ama ameliyatlik bir durum olsa bir sekilde farkedilirdi bence.
Yani isin ozu sende bir sorun yok esinde de yok :) Kafana hic takma inan bebis gelecegi zamani kendine gore ayarliyor cok guzel :KK66:

Öyle çok şükür hsg filmi dahil herşeyi yaptırdık eşimde bende

Rabbim hayırlı vakitte göndersin inşallah ya ben biraz evhamlıyım işte ;)

Öyle çok şükür hsg filmi dahil herşeyi yaptırdık eşimde bende

Rabbim hayırlı vakitte göndersin inşallah ya ben biraz evhamlıyım işte :KK66:

Hersey kafada bitiyor. Çok isteyince olmuyor çünkü. Biraz rahatlasan bosversen o zaman gelir bebis

Ya ama o göbek dusmesinde oluyor. Benim babaannem yapar onu. Ben küçükken çok zıplayıp oynadigimda göbeğim düşerdi. Aynı bunu yapıp yerine getirirdi rahatlardim. Kafam karıştı şimdi

Yok o değil bana sertlik hissediyomusun diye sordu acıdı hatta ilkinde evet hissediyorum dedim
O zaman dedi işte rahmin ters dönmüş
Iki defa o şekilde bastırdı çekiştirdi gibi işte
Zaten girip çıkmamız yarım saat kırk dakka sürdü yani

bazi kadinlarin rahmi one degil arkaya dogru yerlesmis olmakla birlikte bu durum gebelige engel degildir. rahim etrafa baglarla baglidir yani oyle cekistirmekle pozisyon degistirmez.

Kadın bana bazılarında kısırlığa kadar ilerleyibiliyo sırf pozisyonundan dolayı dedi Bazılarında hiç bi sıkıntı olmuyo da dedi

Çekiştirmak derken bi nevi bastırıp çevirdi denek istedim

Back