Ters Elle Yazı Yazmak

nilbeste

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2015
206
28
Sevgili arkadaşlar hepimiz ilk okul yıllarında ters elimiz ile yazı yazmak istemişizdir
Ve çoğumuz başaramamıştır bunun sebebi yeterli gayreti gostremememiz ve de doğru teknikleri bilmememizdir.
Soracaksınız her zaman kullandığımız elimizin tersini yani sağ elle yazı yazarken neden sol elle yazı yazmak çabasını göstermenin sebebini soracaksınız . bildiğiniz üzere sağ el sol beyni sol el sağ beyini geliştirir iki beyin lobuda bir bütündür ters elimizi geliştirdiğimiz taktirde beynin güçlendirilmemeiş lobunu harekete geçirebilir iz
Şimdi ise bunu nasıl yapacağımıza gelelim
1-günlük işlerinizi ters eliniz ile yapın
2-çocuk boyama kitapları edinin ve ters eliniz ile bu kitapları boyayın
3-birinci sınıftaki gibi çizgi çalışmaları yapın (çeşitli eğitim sitelerinden çıktı alabilirsiniz veyada 1. sınıf kitabı edinebilirsiniz)
4-Bir defter edinin vede yazılar yazın.

Unutmayın! Beynimizin ters lobunu geliştirmek zahmetli bir iştir fakat faydasını göreceksiniz hepinize bu yolda başararilar dilerim
Nilbeste

Eee, dert?

Solagim yazımı sol elimde yazıyorum yemek yeme işini sol elimle yapıyorum sağ elle denedim ama yapamadım döktüm yemekleri. Solagim yani.

Bende solagim sol elimle Yazi yaziyorum ters el derken sol el demek istein herade?? Bide sağ elimle yazmayi öğrendim iki elimle yaza biliyorum:))
Yemeğini sağ elimle yerim.. Ama herşeyi sol elimle yapiyorum.. İki elini kullanabiliyoruz:))

Curly me
Ornegin ben solaksam benim ters elim sağ eldir yanı aktif olarak kullanmadığımız el bizim ters elimizdir

Benim oglumda solak yazısı çok kötü nasil sag tarafla yazabilir öyle alıştı diger elle hiç yazamiyo sol elle de cok çok kötü şimdi 8. sınıfa geçti

Ama yemeği sag elle yiyiyo acaba istese yapabilirmi

Takipteyim

Bence hiç karismayin bırakın hangi elle yazarsa yazsın bir solak olarak oğlunu iyi anlarım ben de Solagim.

benım oglumda ıkı elını kullanıyordu gecen seneden berı yazılar sol ıle kasık sag ıle
vay benım akıllı bıdıgım

konunu BDV'ye aykırı. kapanır muhtemelen de bu bilgiyi niye paylaşma ihtiyacı hissettiniz.
onedio'su şusu busu bu gibi bilgilerle dolu zaten.

unfortunate_angel

Kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim

Bence hiç karismayin bırakın hangi elle yazarsa yazsın bir solak olarak oğlunu iyi anlarım ben de Solagim.

Hayır kesinlikle karismiyorum kendisi çok üzülüyor benim yazım kötü sen yaz diye çok aglamistir 3.sınıfa kadar
Düzelir oglum olsun tek solak sen degilsin diyorum

Küçükken iki elimi çok güzel kullandığımı hatırlıyorum. Mesela sevdiğim bir çocuk vardı ortaokulda, onun çantasına sol elimi kullanarak notlar yazardım ki okulda sağ elimi kullanırdım 2 yazı arasında biraz fark vardı tabi ama sol da okunuyordu çok güzel şekilde. Normalde sağ elimi kullanıyorum ve zamanla sol elimi kullanmaya kullanmaya bu özelliğimi kaybettim malesef.
Şimdi de denedim yok olmuyor olsa da okunması imkansız. Bence de çocuklara 2 eli kullanmayı öğretmeli ama zamanla lisede-üniversitede hızlı yaza yaza hangi ele yatkınsa tamamen onu kullanıyor insanlar malesef. Hocalar sağ olsun "hızlı olun, geçiyorum, bir daha dönemem şimdi oraya, arkadaşından bak" mantığı ile sağ el sol el bırakmıyorlar "amaaeen yaz gitsin" diyorsun.

ben solagim..her isimi sol elle yapiyrm sol elle yemek yiyorum sol elle yaziyrm..bugune kadar hcbi sıkıntı yasamadim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…