• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terlemek psikolojimi bozacak

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
758
1.147
113
31
Herkese merhaba

Arkadaşlar ben çok terliyorum ve ter kokuyorum. Burnum çok hassas. Kişisel bakımıma ve roll on kullanmaya özen gösteririm. Ama gelin görün ki günde 2-3 kez roll on tazeliyorum. Sağlıksız biliyorum ama midem bulanıyor.
Eşim de geçen gün akşam iş dönüşü biliyor musun sen ter kokuyorsun dedi ve moralim epey bozuldu. Dahiliye bölümündeki hocaya rutin kontroller için gittiğimde sordum kem küm etti bir gerekçe gösteremedi. Dermatolojiye git gibi bir şey söyledi.
Bu arada geçtiğimiz senelere göre ekstra bir koku problemi yaşıyorum. Ter kokacağım diye ödüm kopuyor. Deodorant, roll on ve temizliği ihmal etmiyorum. Ama kokuyorum.
Kişisel deneyimleriniz nelerdir ? Doktor randevusu alacağım ama ancak bayram dönüşü gidebilirim. Şimdi tatil yolculuğuna çıkacağız tatile gitmek bile geriyor beni. Ne yapsam geçer bu durum

Herkese merhaba

Arkadaşlar ben çok terliyorum ve ter kokuyorum. Burnum çok hassas. Kişisel bakımıma ve roll on kullanmaya özen gösteririm. Ama gelin görün ki günde 2-3 kez roll on tazeliyorum. Sağlıksız biliyorum ama midem bulanıyor.
Eşim de geçen gün akşam iş dönüşü biliyor musun sen ter kokuyorsun dedi ve moralim epey bozuldu. Dahiliye bölümündeki hocaya rutin kontroller için gittiğimde sordum kem küm etti bir gerekçe gösteremedi. Dermatolojiye git gibi bir şey söyledi.
Bu arada geçtiğimiz senelere göre ekstra bir koku problemi yaşıyorum. Ter kokacağım diye ödüm kopuyor. Deodorant, roll on ve temizliği ihmal etmiyorum. Ama kokuyorum.
Kişisel deneyimleriniz nelerdir ? Doktor randevusu alacağım ama ancak bayram dönüşü gidebilirim. Şimdi tatil yolculuğuna çıkacağız tatile gitmek bile geriyor beni. Ne yapsam geçer bu durum
İnsan teri kokmaz kokan bakteridir bunu. İçin günlük duş rollon onerebilirim clinic vs diye bir marka olan iyi diğer husus ise koltuk altı kili olmamali pamuk olan kumaşlar tercih edilmeli polyster değil ayrıca günlük giydiginizi tekrar giymeyin bunlara özen gosterirseniz misler gibi kokarsiniz bendede koku hassasiyeti çok fazla var isimleri yüzleri hatirlayamam ama koku olunca iyi yada kötu 20 yıl geçse bile unutmam kötü parfümde sevmem kişinin karakteri hakkında yorum yapabiliyorum nasıl koktugu bende iyi veya kötü intiba bırakabiliyor ve inanın bu küçüklüğümden beri var

Son düzenleme:
bu sorunu yaşayan bi arkadaşım botoks yaptırdı ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama doctor veys diye biri var o yapıyor arkadaşımda on da yaptırdı ama yine sağlık açısından değerlendirmek gerek. ve o botoks olayından sonra terleme sorunu bitti

Herkese merhaba

Kullandığınız deodorant markası ne
aynı problem bende de vardı lazerden sonra kurtuldum birde katı deodorant kullanıyorum

her gün duş almak, koltukaltı bölgesine lazer uygulanabilir, aklıma başka birşey gelmedi roll on zaten kullanıyormuşsunuz

Günlük duş alıyor musunuz? Duşta beyaz sabun kullanın, epilasyon hatta mümkünse lazer epilasyon yaptırın. Kıl kokar. Deodorant olarak sprey veya jel değil de katı formdakileri tercih edin. Düzenli keselenin.
Terleme için botoks yapılıyor doktorla bir görüşün şartları nedir zararı var mı vs sorun ancak koku sebebi bakteridir. Karbonatı biraz suyla ıslatıp koltukaltlarınızı ovun hafta 4-5 defa.

Karbonat kullanın. Kokuyu önlüyor.

Ben tiroid hastasıyım ve 2 dk içinde su gibi olurum. Bazen bir günde defalarca üst baş değiştiyorum.

Herkese merhaba

Instagramda bir kac dermatologun akne temizleyicilerin koltukalti kokusuna iyi geldigini soyledigi videolar izledim. Sonra soyledikleri icerikte bir jel aldim. Koltukaltlarimi onunla yikiyorum. Benzoyl Peroxide icerigin adi. Bir de iyi bir antiprespirant kullaniyorum. Hangisi ise yariyor tam bilmiyorum ama terlemiyorum. Gorustugum dermatologa sormustum cok terliyor diye, kullandigin urunun uzerinde muhakkak antiprespirant yazsin demisti.

Son düzenleme:
Her gun dus aliyor musunuz ? Sadece dusta yetmez vucudunuzu lifleyip ovuyor musunuz ? Bunlari yaptiginiz halde kokuyorsaniz, doktora gitmek sart. Yedikleriniz de kokar bu arada pastirma yiyen, pastirma gibi kokar vb.

Ben sıfır kokusu olan bir insandım hiç terim kokmazdı hamile kalıp düşük yaptıktan sonra kokmaya başladı hormonlarla mı alakalı bilmiyorum sürekli rollon deodorant kullanıyorum bende

Herkese merhaba

Sorununuz koltuk altı terlemesi mi; tüm vücut terlemesi mi ? Son dönemde yeni bir ilaç ( insülin direncini kırmak için verilen metformin dahil ) veya gıda takviyesi kullanmaya başladınız mı ? Hormon değerlerinizde bir artış var mı ? Beslenme düzeninizde bir değişiklik ( aralıklı oruç/tek öğün beslenme vb) yaptınız mı ?

Çözüm için, öncelikle sorunun kaynağını bulmalısınız.

Her gün duş alıyor musunuz? Duştan sonra temiz tişört giyiyor musunuz?
Ben bunları yapıyorum ve koku olmuyor (maalesef ıslaklığı engelleyemiyorum) ancak bazı tişört/kazakların yapısı artık neyse giydikten 1 saat sonra bile çok enteresan bir koku yayıyor onunla alakası olabilir belki.

Ya memnun kaldın mı ondan orange? Ben aldım ama memnun değilim sanırım ya ama lazere gidiyorum, ince tüyler oluyor o yüzden işe yaramıyor olabilir mi?
Valla ben liseden beri kullanıyorum domestosum seherim, birkaç kere yanımda yoktu kullanmadım aynı gün koku başladı, vücut da iyice alıştı galiba ürüne. Ama tüyden olabilir evet

Back