tercihler 3ünde son kızlar bu ünileri bilenlerden yardım istiyorum ..

deniz1992

♥ vefasızın sermayesi yalanmış.. ♥
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
1.663
135
373
Mrb kızlar iki arada bi derede kaldım ..
Tercihlerim az çok belli gibi ama sizden de yardım istiyorum ..
mimarlık ve elektrk elektronk yazdm ama mimarlık hakkında birkaç üni eklemeye kalemim varmadı çünkü nette çok karışık yorumlar var
E her zaman okuyacak değiliz bir kez gideceğiz ve güzel olsun her şey istiyorum ..
sizden istediğim de bilginiz olduğu nüiversiteler hakkında ..
şehir, sosyal yaşam , kampüs , eğitim ( gerçi her bölüme göre farklılık gösterir ama )bunlar hakkında bilgi istiyorum

mimarlığını yazmakta kararsız kaldığım üniversiteler de ;

Mersin üni.
Abant izzet baysal üni . (Bolu)
Süleyman Demirel Üni. ( ısparta )
Mustafa kemal üni. ( hatay)
Trakya üni (Edirne )
Karabük üni.
Gebze üni.

Bunlara artı olarak gaziantep üni var bir de..

üniversite seçiminde bulunduğun şehire yakınlık önemli emin ol çünkü yol sıkıntısı ayrı bir dert ve üniversitenin konumu,eğitimi de ayrı tabii..

üniversite seçiminde bulunduğun şehire yakınlık önemli emin ol çünkü yol sıkıntısı ayrı bir dert ve üniversitenin konumu,eğitimi de ayrı tabii..

evet ama şuan benm bu ünilerle ilgili bilgiye ihtiyacım var.. nette çok uç noktalarda yorumlar var ..
bu üniler hakkında bilgisi olanlardan paylaşmalarını istiyorum ben ..

trakya sosyal etknlk vs gelişmemiş biyer diye duydum .. şehir küçükmüş.. pek tavsiye etmediler ama siz hangi yönden tavsiye edersiniz ?

Edirne gelişmemiş bi yer değilki
Öyle olsa puanları çok daha düşük olurdu
Kuzenim okudu orda,memnundu
Tabi yinede sen bilirsin
Sonuçta İstanbul,Ankara gibi yerlerden hangi şehire gidersek gidelim küçük,asosyal gelir bize

evet anladım .. teşekkür ederim yazdıklarınız için gercekten
sosyal etknlk bakımından nasıl acaba ? bahsetmiş miydi

evet anladım .. teşekkür ederim yazdıklarınız için gercekten
sosyal etknlk bakımından nasıl acaba ? bahsetmiş miydi

Canım bana siz diye hitap etme lütfen garipsiyorum
Çok konuşmamıştık bu konuları
O orda okurken ben ortaokulda falandım,haliyle pek bilmiyorum
Ama ben Edirne'ye gezmeye gitmiştim gayet güzel bi yere benziyodu

Canım bana siz diye hitap etme lütfen garipsiyorum
Çok konuşmamıştık bu konuları
O orda okurken ben ortaokulda falandım,haliyle pek bilmiyorum
Ama ben Edirne'ye gezmeye gitmiştim gayet güzel bi yere benziyodu

tamam canım k bakma nasıl hitap edeceğimi şaşrdım da bazıları hoşlanmayabiliyor :26:
çok yardımcı oldun gercekten tesekkür ederim ..

Ba fikri olan var mı arkadaşlar ??? :26:

en yakın arkadaşım ıspartada okuyor. küçük bir şehir aslında şehri pek bilmem ama ünv de kantinler dışında cafe bile yok ben akdenizdeyim bizim okulda 2 çarşı var cafeler giyim yerleri ( tabi öyle markalar değil butik gibi ) market postane fln ama sdü ölüydü sadece kantin.

Canım sıcak memleket istersen hatayı öneririm.Ben aslen Ankaralıyım annemin tayini çıkınca geldik biz hataya ama ankaradan çok daha güzel diyebilirim.Sosyal açıdan büyük şehirler kadar gelişmemiş ama kendini geliştirmeye çalışıyor.Şehir gelişmemiş ama insanlar kendilerini çok fazla geliştirmişler cnm.Din,dil,ırk ayrımı denen şey burada yok 7 farklı ırktan,dilden,dinden çok farklı mezheplerden insanlar var .gün içerisinde ezan seside duyarsın kiliselerin çan sesini .İnsanlar çok hoşgörülü ve çok cana yakın.
Mimarlık fakültesi kampüsün dışında Antakya merkezde hatta tek bina yani mimarlık fak. olduğu yerde başka fakülte yok diğerleri kampüste müh. fakültesi iskenderunda.
Eğer ki sosyallikten kastın hafta sonu arkadaşlarımla çıkayım gezeyim sinemayada gideyim bowlinge de dersen kaçırma yaz derim primemall avm var fakültene biraz ters ama hafta sonu için ideal.Ama sen dersen ki her gün gezeyim her gün farklı bir yer olsun o zaman çok sıkılırsın.
Umarım anlatabilmişimdir hakkında hayırlısı neyse o olsın

anladım canım çok teşekkür ederim akdeniz filan da yazdım sadece puanımın altına da birşeyler yazayım diye düşünüyordum ..
şehrin küçük olması önemli değil ama üni donanımlı olsun yeter bana yani ..
sonuçta 4 yılım geçecek mutsuz olmayı istemiyorum çünkü geçen sene gitmedim bu sene daha iyi bi yere gitmek için ..
yazdıkların için teşekkür ederim canım az çok fikir oluştu

Bölüm dolayısıyla herün gezebilecek biri değilim yani hafta sonu çıkarım zaten fazla seven biri değilim gezmeyi
üni pek donanımlı değil diyorlar o yüzden .. biraz da oranın iç işlerinin karışık olduğunu söylüyorlar şuan ..
zaten büyük şehir olsun diye direyen biri de değilim üni önemli benm için ..
evet anladım yani netten çok araştırıyorum ama çok uç noktalarda yorumlar var
biri çok sevmiş diğeri nefret etmiş hayatının hatasını yapma filan demiş e haliyle benim de içime kurt düşüyo
etkinlikten kastım biraz da etkinkik tarzı şeyler üniversite içi yani..
çok teşekkür ederim canım sana

bu arada bende geçen sene yerleştim geçen sene milliyet ünv leri tanıtan bir ek vermişti orda kampüs imkanları falan yazıyor bende hala duruyor o. senin özel olarak sorucağın bir soru olursa ben bakar cvp yazarım örneğin şu şekilde bir soru. mersin ünv kampüs olanakları nedir ya da lisans öğrenci sayısı kaçtır. öyle şeyler yazıyor. çift anadal yandal erasmus var mı gibi şeyler.

bende bir kktc yakın doğu üniversitesi mezunu olarak sana bı tavsıyede bulunayım..eğer puanın ıyıyse ve burslu gidebiliyosan yakın dogu cok guzel bır unıversıte ve kıbrısta cok guzel ayrıca..
ben gıderken aglayarak gıttım ama dondugumdede aglayarak döndum..ilk 1- 2 ay alısamayabılırsın ama sonrasında tr ye donmek ıstemezsın.
sanırım sımdı kyk yurtlarıda var fıyatları daha uygun sanırım.
birde girnede girne amerıkan unı var burslu tutuyosa onlarıda yazabılırsın.
ha lefkoşa mı girne mi dersek ,, girne daha canlı bır sehır ama unısı yakın doguya oranla küçük.
burslu tutyosa yakındoguyu yaz bence.. eğitim dili ingilizce ve kaliteli eğitimi var.

anladım canım ..
trakya üniversitesi ve s demirel üni. kampüs olanakları ve üniversite etkinlikleri hakkında bilgiler varsa o kitapçıkta yazabilir misin

Uzağa gitmek istemiyorum zaten ailem de buna sıcak bakmıyor. açıkcası devlet ünileri varken özel üniyi hiç düşünmedim çünkü puanım yetiyor istediğim bölümlere ..
ben de başlarda düşünmüştüm ama özel olması ve uzak olması kötü..
orada okuyan tanıdıklarımız var ve pahalı bir yer olduğunu söylüyorlar
mimarlık zaten ek harcamaları olan bi meslek açıkcası düşünmedim canım ama teşekkür ederim bilgi için

ben sana mersin'i tavsiye edebilirim neden dersen ılıman bir iklim istanbuldan gidiyorsan eğer yaz kış rahat edersin bildiğim kadarıyla kampüslerde şehir icinde her türlü insanda var istanbul gibi karışık

ben sana mersin'i tavsiye edebilirim neden dersen ılıman bir iklim istanbuldan gidiyorsan eğer yaz kış rahat edersin bildiğim kadarıyla kampüslerde şehir icinde her türlü insanda var istanbul gibi karışık

evet şuan tercih listeme aldım mersini ve abantı ..
gaziantep karabük ve m kemal i eledim ..

şuan sadece süleyman demirel ( ısparta) ve trakya (edirne ) yazmalı mıyım bilemiyorum
o ikisi arasında kaldım
arkadasım ısparta kampüsü ölü ve beğenmedim dedi başka bi arkadas da beğendim küüçk biyer ama hoş dedi
ama bana çok uzakta kalıyor (18 saatcik kadar )!
soru işaretleri bu ikisi üzerinde yoğunlaştı artık ..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…