• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tercih Yardımı!!

19yasemin89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3
0
36
İstanbul
Merhaba, ben matemetik bölümünde okuyorum ve bölümümden memnun olmadığığım için tekrar sınava girdim, puanıma göre sakarya üniversitesi endüstri veya bilgisayar mühendisliğine girebiliyorm ancak hangisine girsem kararsızım, sizce bir bayan için hangisi uygun olur? Örneğin:(İş olanakları,işteki parasal durumları vb.) yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)

Arkadaşlar benim kardeşim şu an düzcede bir anadolu lisesinde okuyor, biz istanbul'da oturuyoruz, ve oranın dershane olanakları iyi değil, kardeşimde okulda bilgi alabilen biri değil dershane onun açığını kapatıyor ve bu yüzden daha iyi bir dershane eğitimi için, istanbulda düz liseye geçmek istiyor, okul hocalarına sorduğuna göre anadolu lisesiyle düz lisesi arasındaki fark sadece okul hocalarr ve öğrencilerden geçiyormuş, arkadaş ednmeyeceğim sürece bir problem olmaz zaten dershanede öğreniyorum diyor siz ne öneriyorsunuz ?

Endüstri,gıda,kimya mühendislikleri bayanların tercih ettiği ;bilgisayar,inşaat,elektrik elektronik mühendislikleri erkeklerin tercih ettiği bölümlerdir.
Bilgisayarla içiçeyseniz tabi bilgisayar mühendisliği de güzel bir seçim olabilir ama matematik bırakıp bilgisayar mühendisliğine gitmek de garip olur eğer matematikten bıktıysanız çünkü bilgisayar mühendisliği matematik ağırlıklı.
Endüstri mühendisliği ise bir nevi karma mühendisliktir,kimisi sözel mühendislik der çünkü endüstri mühendisleri şirketlerde yönetici konumunda görev yapabilirler.Oysa diğer mühendislikler direkt yönetici yetiştirmeye yönelik değil.
Ben mühendislik tercih etsem tercihim kesinlikle endüstri mühendisliği olurdu:)

Endüstriyi bilmiyorum ama bilgisayar mühendisliğinde baya iş oluyor diye duymuştum.Bence erkek kız çok önemli değil senin yeteneğin ve isteğin belli olduktan sonra.

Aksine,bilgisayar mühendisliği günümüzde sönmeye başlayan bir meslek,Boğaziçi vb.mezunu olmadıktan sonra.

peki anadolu lisesinde okuldan verilen puanla düz lise arasında bir puan farkı var mı? hani sınavda aldığın puana eklenen okul puanı.. fark yoksa düz liseye geçsin ama birkaç puan bile sıralamayı çok değiştiriyor... bu arada bilgisayar mühendisliği çok iyi bir bölüm bence. iş olanakları olarak...

Bir bayan için endüstri daha iyi
Benim dershanedeki kimya öğretmenim puanı çok yüksek olmasına rağmen daha rahat olduğunu düşünüyordu.
Bence endüstri en mantıklısı canım :)
Bu arada tebrikler :)

Back