Tercih haftası öncesi yardım

Jasmiinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2013
41
4
48
Isparta
Ben meslek lisesi mezunuyum ve bu sene sınavlara girdim. Okuldaki sınıfımda kavga eksik olmadığı için hiçbir üniversite gezisine gidemedik. Bu sene devamsızlık hakkıydı, heyet raporuydu derken fazla okula da gitmedim, haliyle bir konferans vs olduysa kaçırdım. Kısacası tercih haftası geldi ama benim hiçbirşey hakkında hiç bir fikrim yok! Rehber öğretmenlerimle konuşmuştum, sonuçlar açıklanınca konuşuruz demişlerdi. Şimdiyse okulda hiçbir öğretmeni bulamıyorum. Yabancı dilden sınava girdim ve puanlarım fena değil gibi. Ama daha hangi puana bakarak tercih yapacağımı bile bilmiyorum! Yardım edebilecek olan?

İngilizce öğretmenliği (ama puanları çok yüksek)
İngiliz dili ve edebıyatı (formantasyon gelmiş sanırım)
Turizm otelcilik

Tercih klavuzuyla bir anlaşamadık. Pazartesiden itibaren dershanelerle konuşmaya gidicem o zamana kadar az çok bir fikir edinmek istiyorum.

Tercih için yerleştirme puanları bölümüne bakmanız gerekiyor. oradaki sıralamınıza göre bir liste oluşturacaksınız. Yabancı dille tercih yapmanız yerler, meslek lisesinde okuduğunuz için ek yerleştirme puanı vermez. ek puanlar YGS ile yerleştirmelerde kullanılıyor. YGS ile alan bölümler genel olarak 2 yıllık meslek yüksek okulları. Sıralamanızı yazsanız daha çok yardım edebilirim.

Arkadaşın dediği gibi tercihler puana göre değil sıralamaya göre yapılır, sıralamana göre bir liste oluşturacaksın tercih kılavuzunda üniversitenin hangi sıralamalarla öğrenci aldığı yazıyor sen de senin ki hangisine uygunsa onu yazarsın, istediğin bölümün puan türüne dikkat et tabi
Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim bazı hocalar işin garanti olsun diye gideceğin kesin olan yeri başa yazarlar aman deyim dikkat et sen ilk önce istediğin üniversiteleri ve bölümlerini başa yaz garanti olanı altlarına yazarsın ( benim başım yandı da uyarmak istedim )

Sıralamam 13535. Rehber öğretmenlerinden randevuları aldım, görüşmelere başladım :) İngiliz dili ve edebıyatı oluyor, hatta birkaç yerde ingilizce öğretmenliği bile var. Şansıma birçok yeni bölüm açılmış :) Bu arada yiyecek içecek hizmetleri bölümü olduğum için dil-1 ek puan vermiş (hangi bölümlere olduğundan emin değilim ama turizm otelcilik olması lazım). Mütercim tercümanlık, ingilizce öğretmenliği, ingiliz dili ve edebıyatı olarak sıralicaqm ama daha üniversiteler kesin değil.
Bir de ben üniversitede part time bir iş bulmayı düşünüyordum, bu yüzden ikinci öğretimlere pek sıcak bakmamıştım. Ama aileme göre ikinci öğretimler daha rahat (ders çalışmak için daha çok vaktim oluyor vs.) Sizce onları da katmalı mıyım tercihlere?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…