• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Tercih dönemi !!!

hello_

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
32
0
6
Bursa
Arkadaşlar ilk olarak merhaba aranıza yeni katıldım.şimdii ben bu sene sbs ye girdim ve gerçekten sorular zor olduğu için sınavım hiç beklediğim gibi geçmedi.sanırım puanım 365 olacak.ve işte burda yardımınıza muhtacım.sbs den önce anadolu lisesi hayalleri kuruyordum fakat bu puanlada anadolu lisesi olmuyor.ailem imam hatip lisesine gitmemi istiyor bende eskişehirde puanımın yettiği anadolu öğretmen lisesini istiyorum.ancak biz bursada oturuyoruz ve babam eskişehire gitmeme izin vermiyor.ailemi şehir dışında daha iyi bir lisede yatılı okumaya nasıl ikna edebilirimm ? LÜTFEN YORUMLARINIZI,DÜŞÜNCELERİNİZİ ESİRGEMEYİN.

Tatlım senin yaşında bir kardeşim var o da sınava girdi, onunda beklediğinin altında gelecek. Benim babamda ona imamhatip vb bazı tercihler sunuyor ama o kesinlikle istemiyor. Öncelikle canını sıkma, sakin ol, şunları şunları yap aileni ikna et diyemem çünkü bence ailenin yanında yetişmen gereken bir yaştasın. Başkalarının değil kendi tercihlerini önemse ama aileden uzak okumanında ne kadar zor bir zanaat oldugunu sakın unutma. Ben üniversite okuyorum ben bile bu yaşımda şehir dışında okumak istediğimi söylediğimde izin vermemişlerdi ki dönüp bakınca diyorum ki iyi ki Ankarada kalmışım.Aileden uzak yaşamak göründüğü kadar kolay değil. Ben kendi şehrinde, gidebileceğin en iyi okulda okumanı tavsiye ederim. İyice düşün,tart şuan sana olumsuz görünen şartlar belkide senin için en hayırlısı olacak. Hayırlısı olsun senin için .

Son düzenleme:
canım lisede şehirdışı zor bir yaşam getirecek sana ki en problemli yaşlardasın :) bence meslek lisesine yönelebilirsin. turizm meslek liseleri, kız meslek liseleri olabilir hem iş imkanlarıda geniş olduğundan kendine uygun bir bölümü olan lise mutlaka bulacaksındır. bursada çok çeşitli liseler var bende bursa mezunuyum hatta puanım fazla fazla tuttuğu halde anadolu lisesine gitmektense turizm meslke lisesine gitmeyi istedim ve şuandada üniversitede turizm öğretmenliği okuyorum son sınıftayım :D

Tatlım senin yaşında bir kardeşim var o da sınava girdi, onunda beklediğinin altında gelecek. Benim babamda ona imamhatip vb bazı tercihler sunuyor ama o kesinlikle istemiyor. Öncelikle canını sıkma, sakin ol, şunları şunları yap aileni ikna et diyemem çünkü bence ailenin yanında yetişmen gereken bir yaştasın. Başkalarının değil kendi tercihlerini önemse ama aileden uzak okumanında ne kadar zor bir zanaat oldugunu sakın unutma. Ben üniversite okuyorum ben bile bu yaşımda şehir dışında okumak istediğimi söylediğimde izin vermemişlerdi ki dönüp bakınca diyorum ki iyi ki Ankarada kalmışım.Aileden uzak yaşamak göründüğü kadar kolay değil. Ben kendi şehrinde, gidebileceğin en iyi okulda okumanı tavsiye ederim. İyice düşün,tart şuan sana olumsuz görünen şartlar belkide senin için en hayırlısı olacak. Hayırlısı olsun senin için .

öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.aslında haklısınız bu yaşta bende ailemden uzak kalmam istemem açıkcası ama gerçekten şu anda ne yapacağımı bilmiyorum.şehir dışını zaten kafamdan attım ve geriye kalıyor düz lise,meslek lisesi ve imam hatip bunlar arasından bana en uygun olanıda sanırım imam hatip olacak.neyse tekrar teşekkürler... :)

canım lisede şehirdışı zor bir yaşam getirecek sana ki en problemli yaşlardasın :) bence meslek lisesine yönelebilirsin. turizm meslek liseleri, kız meslek liseleri olabilir hem iş imkanlarıda geniş olduğundan kendine uygun bir bölümü olan lise mutlaka bulacaksındır. bursada çok çeşitli liseler var bende bursa mezunuyum hatta puanım fazla fazla tuttuğu halde anadolu lisesine gitmektense turizm meslke lisesine gitmeyi istedim ve şuandada üniversitede turizm öğretmenliği okuyorum son sınıftayım :D

meslek lisesi pek düşünmüyorum ya düz lise yada imam hatip. düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler :)

Back