TEOG sonuçları ve özel okulların şişirilmiş notları!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
$notlar-özel-okul1.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, bu yıl ortaokul 8. sınıflar için ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı.

8. sınıflar için gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın birinci oturumu 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılmıştı.

Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği TEOG’dan alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte belirleyici olacak.

Öğrencilerin sınavda branş bazında aldığı notlar e – okul sistemine yazılı notu olarak yansıtıldı.

Notların karne notu olarak değerlendirilmesinin ardından okullarda uygulanan şişirilmiş notlar tekrar gündeme geldi.

Özel okullardaki şişirilmiş notlar yüzünden devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler hakettiği bölümlere giremeyerek mağdur olmaktadır.

Şişirilmiş notlar sayesinde ise özel okulda okuyan ders içi başarısı olmayan bir öğrenci devlet okulunda okuyan başarılı bir öğrencinin önüne geçmekte ve yüksek puanlı bölümleri kazanmaktadır.

Devlet okullarında velilerin beklentileri de maalesef bu yönde olmakta: “Özel okullar yüksek not veriyor siz de verin!”

Aşağıda özel okulda okuyan bir öğrencinin MEB’in yaptığı TEOG sınav notları ve okulda öğrenciye öğretmeninin verdiği yazılı ve sözlü notları birarada görülmektedir.

TEOG sınavına giren öğrencinin merkezi olarak yapılan sınavdan aldığı notlar şu şekildedir.

İngilizce : 45

Türkçe : 70

Sosyal Bilgiler : 55

Matematik : 22

Din Kültürü : 60

Fen ve Teknoloji : 58

Bu öğrenci okulun yapmış olduğu tüm sınavlarda 100 almış . Yine proje ve performans notlarının tamamı 100 olarak gözüküyor.

Özel okulda okuyan bu öğrenciye , okulu tarafından verilen notlarla ; TEOG sınavından almış olduğu notlar arasında çok büyük dengesizlik bulunuyor.

TEOG sınavında sistemi tıkayabilecek en büyük sorun bu şekilde yaşanabilecek not adaletsizliğidir.

Milli Eğitim Bakanlığının özellikle özel okullarda gözlemlenen, devlet okullarında da bu adaletsizliğe yol açabilecek uygulamalar konusunda acil olarak tedbir alması gerekiyor. sözcü

TEOG sınavı sonuçları:
İngilizce : 45

Türkçe : 70

Sosyal Bilgiler : 55

Matematik : 22

Din Kültürü : 60

Fen ve Teknoloji : 58

ama okulun yaptığı tüm sınavlar, performanslar vs.. 100 mantıksız geldi

Açıkcası ailesi ve öğretmenleri bu çocuğa iyilik mi yapıyor kötülük mü bilemedim
:KK53::KK53:

Sınavlarda alınan notlarla performans yada sınıf içi etkinlik arasında uçurum olmamalı dıye bılıyorum ben.Bu konu hakkında da defalarca uyarıldık biz.Ama söz konusu özel okullar olunca kural yönetmelik işlemiyor sanırım.Yazık bizim çocuklarımıza.Boşuna çaba...
Parası olan okuyacak düşüncesi yavas yavaş yerleşmeye başlıyor.

çocuğun teog mat notu 22, ama diğer tüm mat notları 100, bu çocuk anadolu lisesine fen lisesine girse ne, girmese ne:KK53::KK53:

Vay arkadaş, iyiymiş:KK6:
Aslında geçen yılda ortadaydı not şişiren okullar.110 öğrenci sınavda ful yapmış sadece " doğa koleji " ve " Bilfen " de okuyan 16 öğrenci birinci olabilmişti.
Özel okullar genellemesine katılmıyorum, not şişiren devlet Okulu'da biliyorum . Not şişirmeyen özel okulda biliyorum.
Oğlum özel okulda, not ortalaması olarak okul birincisi ve not ortalaması 94.8.
Bir çözüm bulmalılar mutlaka bu işe, çocuklarımızın hakkının göz göre göre yenmesine izin verilmemeli.

Arkadaslar bir biz saf salağız bütün öğrencilerimizi ortalama düşer korkusu olmadan sınava sokuyoruz.Sınıf 21 kişi sınava giren öğrenci sayırı 21.Millet sokuyor 10 tane öğrencisini maksat başarılı görüneyim.Diğerleri silinip gidiyor kimsnin umru değil.
Birde ben performansları getirmeyince 45 veriyorum.Diğerlerinin hakkı geçmesin.Emek verenle bvermeyen arasında fark olsun diye ama şunlara bak.

Bu arada okudunuz mu bılmıyorum ama performans görevleri kalkıyormuş.Gözümüz aydın.

Oğlum özel okula gidiyor.
En büyük endişem notların şişirilip, bol kepçeden dağıtılması.
Geçen sene arkadaşım kızını okuldan aldı , çocuğun tüm dersleri 100.
Benim çocuğum bu düzeyde değil dedi, nitekim haklı.
Evde aynı konuda başka bir soruyu yapamıyor önüne geldiğide.
Bende aynı takibi yapıyorum kendimce.
Performans ödevlerine gelince , araştırmaya yönelik , copy paste olmayan ödevler güzeldi.
Fakat çok abartılı ve anlamsz ödevlerle karşılaşıyoruz,
3. Sınıf çocuğuna trafik işareti icad et ve hakkında şarkı bestele söz yaz video çek gibi.

Vay arkadaş, iyiymiş:KK6:
Aslında geçen yılda ortadaydı not şişiren okullar.110 öğrenci sınavda ful yapmış sadece " doğa koleji " ve " Bilfen " de okuyan 16 öğrenci birinci olabilmişti.
Özel okullar genellemesine katılmıyorum, not şişiren devlet Okulu'da biliyorum . Not şişirmeyen özel okulda biliyorum.
Oğlum özel okulda, not ortalaması olarak okul birincisi ve not ortalaması 94.8.
Bir çözüm bulmalılar mutlaka bu işe, çocuklarımızın hakkının göz göre göre yenmesine izin verilmemeli.

ÖZel okulların çoğu başarılı öğrencileri parlatarak isim yapma peşinde.
Onlara özel alaka gösteriliyor parkon.
Geri kalanlar ne kadarsa o şeklinde devam ediyor.
Özellikle Doğa yeni mezun öğremelere ağırlık verdi.
Başarısı ciddi anlamda düşecek.
Malesef market mantığıyla okul işletiyorlar.
Ve özel okulların Bim i olma yolundalar.
Neredn mi biliyorum, taşınınca okul değiştirip doğaya yazdırmak gibi bir gaflette bulunduk oğlanı.
4.sınıfı bitirtirmiyiz bilmiyorum ama ikinci 4 te en azından hemen alıca oradan.

Oğlum özel okula gidiyor.
En büyük endişem notların şişirilip, bol kepçeden dağıtılması.
Geçen sene arkadaşım kızını okuldan aldı , çocuğun tüm dersleri 100.
Benim çocuğum bu düzeyde değil dedi, nitekim haklı.
Evde aynı konuda başka bir soruyu yapamıyor önüne geldiğide.
Bende aynı takibi yapıyorum kendimce.
Performans ödevlerine gelince , araştırmaya yönelik , copy paste olmayan ödevler güzeldi.
Fakat çok abartılı ve anlamsz ödevlerle karşılaşıyoruz,
3. Sınıf çocuğuna trafik işareti icad et ve hakkında şarkı bestele söz yaz video çek gibi.

Arkadaşını tebrik ediyorum kity.
Bizim okulda durum tam tersi. Matematik notları zayıf geldiği için sınıflarından 3 öğrenciyi devlet okullarına aldılar 2 hafta önce.

Arkadaşını tebrik ediyorum kity.
Bizim okulda durum tam tersi. Matematik notları zayıf geldiği için sınıflarından 3 öğrenciyi devlet okullarına aldılar 2 hafta önce.

Biz daha sınav potasına girmediğimiz için belki de ben çocuktaki doluluğun oranına bakıyorum tabi.
Ama yinede başarılı öğrenci sınavda zaten diğerlerinin önüne geçiyor diye düşünüyorum.
Sanırım bu sınav olayları hepimizi bir tür kıskaca alacak Parkon.
Okul başarısı yüksek bir çocukla, şişirilmiş bir notla gelen çocuk elbet ayrılacak ama
Okula girmeye hak kazanma açısından büyük haksızlıklar olacak bu durumda.
Özellikle mantar gibi türeyen şu malum okullarda.
Şikaet ettiğimiz eski sisitemi arar olduk sanırım
Çünkü yapılan düzenlemeler bazı kesimlerin önünü açmak için yapıldı diye düşünüyorum.

yani özel okullarında böyle bir problemi var işte kendi başarılarını yüksek göstermek adına çocukların gelecekleri ile oynuyorlar
kittyy gerçekten arkadaşın çok iyi yapmış ve böylelikle çocuğuna da iyilik yapmış oluyor
valla çocuklarımızın eğitimi beni çok endişelendiriyor bu gidişle

yani özel okullarında böyle bir problemi var işte kendi başarılarını yüksek göstermek adına çocukların gelecekleri ile oynuyorlar
kittyy gerçekten arkadaşın çok iyi yapmış ve böylelikle çocuğuna da iyilik yapmış oluyor
valla çocuklarımızın eğitimi beni çok endişelendiriyor bu gidişle

Evet karamuk zaten arkadaşımda taşındı benim gibi çok iyi bir okuldan
doğaya almıştı kızı.
Diğer okulda ortalama bir öğrenciyken, burada patlama yaptı notlar.
İnsan çocuğunun kapasitesini bilir.
Bende. çok iyi bir okuldan aldım buraya vermiş bulundum.
Kafamı taşlara vuruyorum inanın.
Köklü ve geleneği olan özele verilecekse okey ama market zinciri gibi türeyenlerden uzak durmak lazım.
Tüm özeller başarılı öğrencileri parlatıyor.
Bunu bilmek lazım gerisi şişirme notlarla gidiyorlar.
Çocuğun durumunu iyi takip lazım.
Evde bir dünya soru bankası var böylece ne durumda takp yapıyotuz kendimizce.

Adana 'da öğrenciler not için öğretmen dövdü
Adana’da 2013-2104 eğitim öğretim döneminin yarıyıl karnesinde zayıf olan Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, coğrafya öğretmeni Hasan Kaplan’ı dövdü. Yaralanan öğretmen hastaneye götürülürken, 3 öğrenci gözaltına alındı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi’nin Gürselpaşa Mahallesi’ndeki Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Karne dağıtım töreni sonrasında okul bahçesinde toplanan bir grup öğrenci, notlarının zayıf olmasına tepki göstererek okul yönetimi ile görüşmek istedi. Coğrafya öğretmeni Hasan Kaplan da toplanan öğrencileri dağıtmak için bahçeye çıktı. Kaplan ile öğrenciler arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında öğrencilerden bazıları Kaplan’a saldırdı. Yüzüne aldığı yumruk darbeleri ile Hasan Kaplan yaralandı. Kavgayı ayırmaya çalışan öğretmenler okula polis ve ambulans çağırdı. Polisin yanında da kavga etmeyi sürdüren öğrenciler, görüntü alan gazetecilere de saldırmak istedi. Kavga güçlükle yatıştırılırken, öğretmen Hasan Kaplan ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Öğretmeni dövdüğü iddiası ile 3 öğrenci gözaltına alındı. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.
sözcü
İşte bir Türkiye gerçeği...
Malesef Türkiye de snavları kaldıramazsınız,not ortalamasını önemli hale getiremezsiniz.
Bir kesim parasıyla not satın alır,bir kesimde tehtidle ,kavga gürültüyle.
Çok üzüldüm öğretmene.

Karne ve diploma notlarının şişirildiğine yönelik söylentiler aldı başını gidiyor.

Ama bu konuda ciddi önlemler alındığına ilişkin hala bir ip ucu yok.
Ya da bu konuda ceza alan bir okul olduğunu söylemek mümkün değil.
Oysa, bu konuda ciddi mağduriyetler yaşanıyor.
Özellikle de giriş sınavlarına eklenen notlar nedeniyle!..
Şişirilmiş notlar peki hangi okullarda veriliyor?
Ciddi okullarda mı yoksa ticari ve kolay okullarda mı?
Bu konuda ne söylense yalan olur.
En iyisi bu konuda ciddi bir araştırma yapmaktır.
Aslında TEOG’la ilgili ciddi bir analiz yapılsa çok önemli sonuçlara ulaşılabilinir.
Örneğin öğrencilerin TEOG’da aldıkları notlar ile okul notları kıyaslanabilir ve aradaki iniş çıkışlara bakılabilinir.
Dediğimiz gibi önemli olan üzerine gitmek!
Eğer gidilirse çok önemli sonuçlar elde edilebilir.
Bakanlık ikinci yarıda bu konuda bir şeyler yapılacak mı?..
Abbas Güçlü

X