Bir arkadaşım var, hırsı beni çok korkutuyor. Kendisi sınıf annesi oldu her iki çocuğunda da. Bir ara oğluna, çalış beni rezil etme, ben sınıf annesiyim dediğine şahit oldum. Anlayamadığım bir ruh hali.aynen çocuklardan daha hırslı olduklarını kabul etmiyorlar, senin çocuğun daha çalışkan diye birbirine küsen selam vermeyen veliler var o derece psikopata bağlıyorlar bazıları
Bir arkadaşım var, hırsı beni çok korkutuyor. Kendisi sınıf annesi oldu her iki çocuğunda da. Bir ara oğluna, çalış beni rezil etme, ben sınıf annesiyim dediğine şahit oldum. Anlayamadığım bir ruh hali.
Lisedeyken tarih öğretmenimiz kafamıza vururdu, bileceksiniz, benim öğrencimsiniz diye eser gürlerdi. Daha sonra öğrendim ki oğlu liseyi yarıda bırakmış. Herkes kınayarak bahsediyordu, bense babasının baskısından dolayı kaçış olarak görmüştüm olayı.
Bu tarz hırslar beni her zaman korkutur.
nüfus hızla artıyor ama okul ve eğitim sistemi yetersiz..
Biran önce bunun önüne geçilmesi gerekiyor..
Herşehirde kalitesiz üniversiteler oluşturulmaya başlanıldı.. Sonuç olarak, karşımıza işsiz üniversite gençliği ortaya çıktı..
LGS ler OKSler SBSLer bir bitemedi bu sınavlar...
Özel okulda okuyan biri ile, köy okulunda okuyan birinin eşit şartlar da sayılması..
Bir de teogda, yanlışlar doğruyu götürmüyor.. Yani bilsen de bilmesen de sallama hakkın var.. Ogün şanslıysan belki çok zeki birinin önüne geçecek..
Tüm sınavları ösym yapıyorken, neden ısrarla GEÇİŞ sınavı olan TEOGU meb yapıyor.. Bide müfredatta olan soruların dışına çıkılmıştı.. 12 13 yaşındaki minik bir bedene bu sorumluluğu bu nasıl yüklenir anlam veremiyorum..
Hatalardan ders çıkarmak lazım.. Bu örnek te bize ders olsun.. Mekanı cennet olsun demeyeceğim zira zaten cennet.. Günahsız yavrucak.. Rabbim ailesine sabır versin..
Kıyamam yavrum benim ya.... ne baskılar altında hissediyor çocuklar kendini çok acı. Allah ailesine sabır versin...25 sene kadar önce bi tanidigimizin oğlu da sınıfta kaldığı için babasının tüfegini çenesinin altına dayayıp tetiğe basmıştı paramparça olmuştubunca yıldır unutamadım böyle haberlerle hep o çocuk aklıma gelir
Aslında bunu bu hale getiren de anne baba ve sistem.
Maalesef öyle.
Herkes çocuğunun güzel şeyler yapmasını ister. Ama onların okul hayatından daha önemli bir şey var ki: sağlıkları ve mutlu bireyler olmaları.
O yüzden benim ailemin bana yaptığı iğrenç ve ezici baskıyı ben kızıma yapmıyorum.
ne yapıyorlardı mesela üstün körü anlatırmısın çok özel olmazsa, bende benimkini büyütürken hata yapıp yapmadığımı sürekli sorgularım o yüzden sordum, benzer bişeyler yapmıyorumdur umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?