TEOG da istediği puanı alamayan 13 yaşındaki kız intihar etti

aynen çocuklardan daha hırslı olduklarını kabul etmiyorlar, senin çocuğun daha çalışkan diye birbirine küsen selam vermeyen veliler var o derece psikopata bağlıyorlar bazıları
Bir arkadaşım var, hırsı beni çok korkutuyor. Kendisi sınıf annesi oldu her iki çocuğunda da. Bir ara oğluna, çalış beni rezil etme, ben sınıf annesiyim dediğine şahit oldum. Anlayamadığım bir ruh hali.
Lisedeyken tarih öğretmenimiz kafamıza vururdu, bileceksiniz, benim öğrencimsiniz diye eser gürlerdi. Daha sonra öğrendim ki oğlu liseyi yarıda bırakmış. Herkes kınayarak bahsediyordu, bense babasının baskısından dolayı kaçış olarak görmüştüm olayı.
Bu tarz hırslar beni her zaman korkutur.

Küçücük yaştaki çocuklara böyle bir sorumluluk yüklenmesi çok yanlış. Tümden kaldırılmalı sınavlar

nüfus hızla artıyor ama okul ve eğitim sistemi yetersiz..
Biran önce bunun önüne geçilmesi gerekiyor..
Herşehirde kalitesiz üniversiteler oluşturulmaya başlanıldı.. Sonuç olarak, karşımıza işsiz üniversite gençliği ortaya çıktı..

LGS ler OKSler SBSLer bir bitemedi bu sınavlar...
Özel okulda okuyan biri ile, köy okulunda okuyan birinin eşit şartlar da sayılması..
Bir de teogda, yanlışlar doğruyu götürmüyor.. Yani bilsen de bilmesen de sallama hakkın var.. Ogün şanslıysan belki çok zeki birinin önüne geçecek..
Tüm sınavları ösym yapıyorken, neden ısrarla GEÇİŞ sınavı olan TEOGU meb yapıyor.. Bide müfredatta olan soruların dışına çıkılmıştı.. 12 13 yaşındaki minik bir bedene bu sorumluluğu bu nasıl yüklenir anlam veremiyorum..

Hatalardan ders çıkarmak lazım.. Bu örnek te bize ders olsun.. Mekanı cennet olsun demeyeceğim zira zaten cennet.. Günahsız yavrucak.. Rabbim ailesine sabır versin..

Bir arkadaşım var, hırsı beni çok korkutuyor. Kendisi sınıf annesi oldu her iki çocuğunda da. Bir ara oğluna, çalış beni rezil etme, ben sınıf annesiyim dediğine şahit oldum. Anlayamadığım bir ruh hali.
Lisedeyken tarih öğretmenimiz kafamıza vururdu, bileceksiniz, benim öğrencimsiniz diye eser gürlerdi. Daha sonra öğrendim ki oğlu liseyi yarıda bırakmış. Herkes kınayarak bahsediyordu, bense babasının baskısından dolayı kaçış olarak görmüştüm olayı.
Bu tarz hırslar beni her zaman korkutur.

aynen beni de korkutuyor, istemsiz bi şekilde o velilerden uzaklaşıyorum, kendi çocuğum içinde endişe ediyorum çünkü, kimsenin çocuğumu kıskanmasını istemem doğrusu, ama oluyor malesef

nüfus hızla artıyor ama okul ve eğitim sistemi yetersiz..
Biran önce bunun önüne geçilmesi gerekiyor..
Herşehirde kalitesiz üniversiteler oluşturulmaya başlanıldı.. Sonuç olarak, karşımıza işsiz üniversite gençliği ortaya çıktı..

LGS ler OKSler SBSLer bir bitemedi bu sınavlar...
Özel okulda okuyan biri ile, köy okulunda okuyan birinin eşit şartlar da sayılması..
Bir de teogda, yanlışlar doğruyu götürmüyor.. Yani bilsen de bilmesen de sallama hakkın var.. Ogün şanslıysan belki çok zeki birinin önüne geçecek..
Tüm sınavları ösym yapıyorken, neden ısrarla GEÇİŞ sınavı olan TEOGU meb yapıyor.. Bide müfredatta olan soruların dışına çıkılmıştı.. 12 13 yaşındaki minik bir bedene bu sorumluluğu bu nasıl yüklenir anlam veremiyorum..

Hatalardan ders çıkarmak lazım.. Bu örnek te bize ders olsun.. Mekanı cennet olsun demeyeceğim zira zaten cennet.. Günahsız yavrucak.. Rabbim ailesine sabır versin..

ben kendimi bildim bileli oksydi, sbsyedi, teogtu hep bi kaos hep bi yanlış soru polemikleri, soru hazırlamayı bile beceremiyorlarki geri kalan şeylere nasıl güvenceksin

Kıyamam yavrum benim ya.... ne baskılar altında hissediyor çocuklar kendini çok acı. Allah ailesine sabır versin...25 sene kadar önce bi tanidigimizin oğlu da sınıfta kaldığı için babasının tüfegini çenesinin altına dayayıp tetiğe basmıştı paramparça olmuştu:KK42: bunca yıldır unutamadım böyle haberlerle hep o çocuk aklıma gelir:KK43::KK43:

Kıyamam yavrum benim ya.... ne baskılar altında hissediyor çocuklar kendini çok acı. Allah ailesine sabır versin...25 sene kadar önce bi tanidigimizin oğlu da sınıfta kaldığı için babasının tüfegini çenesinin altına dayayıp tetiğe basmıştı paramparça olmuştu:KK42: bunca yıldır unutamadım böyle haberlerle hep o çocuk aklıma gelir:KK43::KK43:

kaça gidiyordu çocuk lise 1, vefat etti sanırım, çeneye dayanan tüfek olaylarında bazıları hayatta kalabiliyorda ondan sordum
ve aile nasıl davranıyordu onuda merak ettim, acaba aileden kaynaklı mı, çocuğun kendi içinde yaşadığı bişey mi, çok üzücü bi olaymış akla gelmeyecek gibi değil

o kadar hırslı aileler var ki ben bazen inanamıyorum bu duruma.geçen gün arkadaşın oğlu bir yazılıdan 95 almış kadın delirdi niye 100 değil diye.artık sen ne yapıyorsun ya saçmalama diye müdahale ettik.

benim çocuklar daha okula başlamadı bilmiyorum nasıl bir veli olurum ama bu kadar hırslı olmayacağım kesin.canları sağ olsun da varsın vasat öğrenci olsunlar.

Aslında bunu bu hale getiren de anne baba ve sistem.

Maalesef öyle.

Herkes çocuğunun güzel şeyler yapmasını ister. Ama onların okul hayatından daha önemli bir şey var ki: sağlıkları ve mutlu bireyler olmaları.

O yüzden benim ailemin bana yaptığı iğrenç ve ezici baskıyı ben kızıma yapmıyorum.

Aslında bunu bu hale getiren de anne baba ve sistem.

Maalesef öyle.

Herkes çocuğunun güzel şeyler yapmasını ister. Ama onların okul hayatından daha önemli bir şey var ki: sağlıkları ve mutlu bireyler olmaları.

O yüzden benim ailemin bana yaptığı iğrenç ve ezici baskıyı ben kızıma yapmıyorum.

ne yapıyorlardı mesela üstün körü anlatırmısın çok özel olmazsa, bende benimkini büyütürken hata yapıp yapmadığımı sürekli sorgularım o yüzden sordum, benzer bişeyler yapmıyorumdur umarım

ne yapıyorlardı mesela üstün körü anlatırmısın çok özel olmazsa, bende benimkini büyütürken hata yapıp yapmadığımı sürekli sorgularım o yüzden sordum, benzer bişeyler yapmıyorumdur umarım

Benim zamanımda diyerek başlayayım:D

Ailelerde sözel antipatisi vardı. Çocuğun yatkınlığı olsun olmasın mat-fen seçen çocuk akıllı, sözel seçen hayta olarak mimlenirdi.

Ben ezelden beri hukuk üzerine okumak istemişimdir ama annem babam mühendis olmamı istediği için mühendis oldum.

Ne yapıyorlardı: bir kere ezeli bir kıyas vardı filancanın çocuklarıyla. O çocuklar hiç bitmezdi. Annemin cephesinde de okursam,iyi bir işim olursa okumuş bir koca bulacağımı yoksa bakkal falan alacağımı söylerdi. Halbuki ben okudum bir mühendisle ancak evlenebildim ama liseden sonra okumayan 2 arkadaşım biri pediatri doktoruyla biri de eczacıyla evlendi yemin ederek abartmadığımı anlayabilirsiniz. Normalde sorumluluklarımı bilen bir öğrenci olmama rağmen annem eve kapatırdı beni ders çalışayım diye, sosyal hayat sıfırdı, bir şey yapmak istesem “sen önce sınavı kazan çok yaparsın” gibi bir ton ezici ve performans düşürücü şeyler. Annem çalışmadığı için otorite ondaydı. Babam dershaneye falan gönderince onun sorumluluğu bitmiş gibiydi ama annemin yeteri kadar hepimize yetmesinden sanırım. Sonuç: 4 kardeşiz:3 ümüz mühendis,1 tane öğretmen. Hangimiz sevdiğimiz mesleği seçebildik uzun bir tartışmaya açık. Şu yıllarda annemle bu konuyu konuştuğum zaman bile kendini haklı görüyor. Kızıma da yapıyor aslında ama çok izin vermemeye çalışıyorum.Mesela okullarda elektory var bilirsiniz. Daha 5,5 yaşında ama maalesef sistemin içinde. Öğretmen bazen 10 test üst üste yapıyor. Haliyle yoruluyor çocuklar ve derecesi geriliyor. Akşam konuşuyoruz işte Başak kaçıncı olmuş falan. Diyorum 4-5.”aaa olan nasıl oluyor senin kızın yapamıyor demek ki.” Bu lafı ben çocukken o kadar çok duydum ki. Hatta bir kere çanta istemiştim annemden o zaman 3 e gidiyordum ve matematikten düşük almıştım. Annem sınav sonucum onu mutlu etmedi diye almamıştı. Yengem bizdeydi ki hiç önemsemez bu konular. “alıver yenge “ dedi. Annem de “önce haketsin”

Koridordaydım sanırım bunu duyduğum zaman ve “evet hak etmiyorum almaması lazım” diye düşündüm. Bu psikoloji bende evlenene kadar devam etti. Bu ve buna benzer tonla şey chess. Ama anneme sorsan 4*4 tü yemedi bizi okuttu gibi.

Back