TEOG da istediği puanı alamayan 13 yaşındaki kız intihar etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki kız intihar etti
BURSA’da babası öğretim üyesi, annesi doktor olan 13 yaşındaki Ayşe Berrin Yılmazlar dün gece evin banyosunda kendisini bornoz kemeriyle astı. Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Yılmazlar'ın, TEOG sınavında istediği puanı alamayınca bunalıma girip, intihar ettiği ileri sürüldü.
Sitene Ekle
ortaokulu-ogrencisi-13-yasindaki-kiz-intihar-etti-6514927.Jpeg

DHA

Olay, merkez Nilüfer İlçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde meydana geldi. TEOG sınav sonuç sonuçlarının dün akşam internet ortamında açıklanmasıyla, puanlarının düşük olduğunu gören Ayşe Berrin Yılmazlar, iddiaya göre çok üzüldü ve odasına kapandı.

Girdiği bunalımdan çıkamayan Ayşe Berrin Yılmazlar, gece banyoya girerek, kendisini bornoz kemeriyle kalorifer borusuna asarak yaşamına son verdi.

Öğretim üyesi olan baba ve bir hastanede uzman hekim olan anne, Sabah kızları Ayşe Berrin Yılmazlar'ın banyodaki kalorifer borusuna asılı cansız bedeniyle karşılaşınca sinir krizleri geçirdi.

Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Ayşe Berrin Yılmazlar'ın cenazesi Kükürtlü Camii’nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ayşe Berrin Yılmazlar'ın intiharıyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
http://www.milliyet.com.tr/ortaokulu-ogrencisi-13-yasindaki-gundem-2179900/

Allah ailesine sabır versin..
Çocuk bu! aklı olgunlaşmamış ne söylenirki çok üzücü.....

Allahım ne büyük bir acı bu...resmi hayal edince içim titredi resmen...o ana baba nasıl unutsun? Nasıl yaşasın?

Ah be çocuk...konuşssaydın anne babanla sana diyeceklerdi ki "ikinci sınavda toparlarsın, canın sağolsun"

Koskocaman kızlar dahi üni puanı düşük diye bunalıma girebilior ama çocuklar için bu teog sınavı çok kötü oldu onların bunun üstesinden gelmelerini beklemek çok zor birde çocuk içine kapalı ve duygusalsa daha da zor , bence bu uygulamaya son vermeliler sistemi beğenmedim
acılı aileyede sabır dilerim , allah rahmet eylesin

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin

Yazık ya.. Ne hissettiğini az çok anlayabiliyorum. Ama canına kıydın da noldu be canım benim.

Değer miydi be yavrum
Öyle üzülüyorum ki çocuklarımıza sabah 7'de çıkıp akşam 5'de eve giriyorlar. Okul ve dershane arasında geçiyor günleri.Bazı aileler bununlada yetinmeyip bir de özel hoca tutuyorlar . Çocuklarımız resmen yarış atı gibi

Milli Eğitim Bakanı Allah aşkına duy sesimizi, duy da kaldır teog, ygs, lys gibi sınavları.

Çocuklar direkt ya da dolaylı olarak baskı altında hissediyor kendini, günah bu evlatlara.
Kimi anne baba baskısı görüyor sınavlar yüzünden, kimi de ailem dershaneye, özel derslere para harcadı deyip üzülüyor, yıpranıyor, sonuç intihar:(

Eğitimde sınavı kaldırın, bu çocuklar pekala okul başarı puanlarıyla lise ve üniversiteye gidebilir.
Bu çocukları yarışa sokmaktan vazgeçin artık, onlar çocuklarımız, onlar geleceğimiz.

çocuk bunlar yaa şu anki ruh halimi çok daha kötü yaptın be kuzum nedir bu sınavlar sınavlar Allah aşkına yahu dileyen dilediği okula neden gidemiyor

ailelerde çokmu beklenti içine giriyor bilmiyorumki :110:

biri akademisyen biri doktor, anne babanın, yani muhtemelen çok iyi öğrencilerdi, beklentiyi kaldıramadı herhalde çocuk, anne baba da vicdan azabından ölmüştür, gerçi bilemeyiz ama, tahmin ediyoruz sadece

Bunların hepsi eğitim sisteminin bozuklugundan

Bence arkadaşlarıyla yarış halinde olduğundan gururuna yediremedi , düşük puan almayı
biri akademisyen biri doktor, anne babanın, yani muhtemelen çok iyi öğrencilerdi, beklentiyi kaldıramadı herhalde çocuk, anne baba da vicdan azabından ölmüştür, gerçi bilemeyiz ama, tahmin ediyoruz sadece

Bazen ailelere çok kızıyorum. Bir süre önce bir sohbete tanık oldum.
Bir anne çocuğunun derslere ilgisi olmadığını, ders çalışmadığını anlatıyor. Baya üzgün.
Diğer anneler, çocuğu zorlamamasını, değişik yollalarla ve kucaklayıcı ama samimiyetsiz bir şekilde anlatarak destek oldular. ( bu kişileri tanımasam samimeyetlerine inanırdım, resmen çocuklarını kendi hırslarına kurban ediyorlar)
Neyse, üzgün annemiz biraz rahatlamış huzurlu bir şekilde kahvesini içerken başka konulara geçildi.
Kim sorusuna , hani çocucuğu x üniversitesi bilmem ne mühendisliği kazanan, diğer bir başka kim sorusu, çocuğu
bilmem ne anadolu lisesini kazanan diye devam etti. Aslında bahsedilen kişilerin ismi bilinmesine rağmen bu yol seçilmişti. İlginç bir andı.
Nedense bu intihar haberini okuyunca o gün aklıma geldi.
Ah yavrucağım, keşke bu hatayı yapmasaydın, mekanın cennet olsun...

Bir çocukta takdiri kaçırdığı için etmişti geçenlerde

yazık çok yazık olmuş

Bazen ailelere çok kızıyorum. Bir süre önce bir sohbete tanık oldum.
Bir anne çocuğunun derslere ilgisi olmadığını, ders çalışmadığını anlatıyor. Baya üzgün.
Diğer anneler, çocuğu zorlamamasını, değişik yollalarla ve kucaklayıcı ama samimiyetsiz bir şekilde anlatarak destek oldular. ( bu kişileri tanımasam samimeyetlerine inanırdım, resmen çocuklarını kendi hırslarına kurban ediyorlar)
Neyse, üzgün annemiz biraz rahatlamış huzurlu bir şekilde kahvesini içerken başka konulara geçildi.
Kim sorusuna , hani çocucuğu x üniversitesi bilmem ne mühendisliği kazanan, diğer bir başka kim sorusu, çocuğu
bilmem ne anadolu lisesini kazanan diye devam etti. Aslında bahsedilen kişilerin ismi bilinmesine rağmen bu yol seçilmişti. İlginç bir andı.
Nedense bu intihar haberini okuyunca o gün aklıma geldi.
Ah yavrucağım, keşke bu hatayı yapmasaydın, mekanın cennet olsun...

aynen çocuklardan daha hırslı olduklarını kabul etmiyorlar, senin çocuğun daha çalışkan diye birbirine küsen selam vermeyen veliler var o derece psikopata bağlıyorlar bazıları

Kıyamam ya, çok yazık olmuş:KK43:

Back