TEOG da açık uçlu soru sistemi geliyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Açık Uçlu Sınav Sistemi Yolda

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni bir sınav sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Yeni sistem ile öğrencilerin okullarında girdiği sınavlarda ve TEOG'ta test tekniğinden açık uçlu sorulara geçilmesi planlanıyor. Bakan Avcı bunun için derse giren öğretmenle sınav yapan öğretmenlerin ayrılacağını söyledi.

Video - Haber CNN TÜRK

yazık oluyor çocuklarımıza,eğitimin içi boşaltılıyor.
kendi çocukları da özel okullarda yurt dışlarında okuyor.

Şaka gibi
Açık uçlu bu sınavı, hangi AÇIK UÇLU şahıslar okuyak.
Sınavı okuyacak kişlere nasıl güvenelim?Düşünsenize bir de bunun itaraz hakkı olacak.Bunlar hep zaman kaybı.Amaç güvenlik önlemi almak ise, eğer git başka güvenlik önlemi bul...

Eğitim sistemini sıfıra çektiler.
Senelerdir tamamen ezber ve test odaklı bir eğitm verip şimdi geri döndermeye çalışıyorlar.
İki çocuğumda denek tahtasına döndü,daha neler göreceğiz bilmiyorum.

Açık uçlu sınav nedir ? Yazılı gibimi?

Kısaca demek istiyorlar ki sizin çocuğunuz ne kadar iyi olursa olsun biz ne puan verirsek onunla yetinmek zorunda

çocukları da bizi de şapşala çevirdiler artık.cidden afallıyoruz.

nasıl olacak açık uçlu soru sistemi nasıl yetiştirecekler o heyecan ve stresle bilmiyorum.

Boşluk doldurmadır herhal.
Yazılı yapayacakları belli zaten milyonlarca öğrenciye.
Boşluk doldurmayla testin farkı ne. Milyonlarca çocuk , bunları objektif değerlendirecek kişiler kim ?
Optik okuyucularla bile sonuçları o kadar beklerken , bu şekilde nasıl olacak...

Acık uclu kıme gore neye gore ??
Ne demek sınav yapan ogretmenle derse giren ogretmen??
Azcık mantık ya çok şey istenmiyor sizden.
Derse girmeden ,ders işlemeden nasıl sınav yapacak bu öğretmen ?
Hadi alttan altta giydiriyorsunuz sınav yapan öğretmen diye o zaman neden karneden bir hafta önce sınavları mutlaka gırın diye yazı gönderiyorsun.
Bır tane akıllı işiniz yok !!!

3 tane öğretmen bile bir konuyu veya soruyu farklı yorumlarken, o kağıtları okuyan öğretmenin inisiyatifine kalacak yani çocuk.. ne güzel, ziyan olacak bir sürü çocuk daha..

Boşluk doldurmayla testin farkı ne. Milyonlarca çocuk , bunları objektif değerlendirecek kişiler kim ?
Optik okuyucularla bile sonuçları o kadar beklerken , bu şekilde nasıl olacak...
iki öğretmen inceleyecekmiş eğer arada çok puan farkı olursa bir üçüncü öğretmen girecekmiş devreye

Boşluk doldurmadır herhal.
Yazılı yapayacakları belli zaten milyonlarca öğrenciye.
yapabilirler inanın öğretim görevlisi alımında yazılı yapcaklar şimdi bize binlerce insana..

Güya yeni öğretim sistemine geçiş yapıyoruz ayakları..
Bırakın bu işleri.
Çorba ettiniz,mahvettiniz eğitim sistemini be !

ne zaman tuttururlarsa artık.. Geçen gün de yazdım; benim ÖSS ye girdiğim sistem farklı, kız kardeşimin farklı, erkek kardeşimin farklı.. senelerdir tutturamadılar artık kısmet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…